Zielony pokój - balkon
Re: Zielony pokój - balkon
Dziękuję za odwiedziny u mnie, mam nadzieję, ze moje pnącza niedługo będą wygladać tak jak Twoje, w ogóle pieknie u Ciebie i tak różnorodnie! też lubię mieć na balkonie wszystkiego po trochu 

Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale pięknie
Jestem pod wrażeniem.

Witaj, odwiedziłam Twój wątek i mimo, że uwielbiam rośliny to akwarium mi się bardziej podoba. Piękne rośliny wodne i tak bujnie rosnące. Jakoś mało masz rybek rozbory klinowe widzę, skalarki i brzanki czerwone, no i chyba masz jeszcze kosiarki dobrze widzę? Takie masz założenie, że w akwarium masz więcej roślin. Ja mam około 200 gupików różnych odmian, mam nieco mniej roślin ale gupiki sa w kolorach tęczy, mam oczywiście glonojady no i skalarki a i zapomniałam o moich łaciatych czarno białych molinezjach 

- mmudant
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Krysiu, tak, zdecydowanie chcę mieć dużo roślin w akwarium a mniej ryb. Kosiarek nie mam, to hokejówki. Choć ryb wcale nie ma tam tak mało.... brzanek różowych zostały tylko dwie takie staruszki, glonojadów (zbrojników niebieskich) to jest chyba ponad 10... namnożyły się niestety a nikt ich nie chce, są tam dwa ogromne samce (po ok 15 cm) kilka po 7-8 cm i reszta drobiazg, jeszcze 5 dorosłych już cierniooczków jest schowanych i dwa kiriśniki czarnoplame. Ale tego stada ryb to nie widać bo się chowają 
Kiedyś też miałam duuuużo gupików, piękne są, ale potem zrezygnowałam z nich bo się mnożą na potęgę ...

Kiedyś też miałam duuuużo gupików, piękne są, ale potem zrezygnowałam z nich bo się mnożą na potęgę ...

No tak to ich rozmnażanie nadmierne jest problemem, ale mają też dobre strony
Są megakolorowe, czasem jak przysiądę to tak mnie zahipnotyzują, że nie wiem kiedy czas mi zleci
U mnie duże kryptokoryny miały problem bo ja nie nawożę CO2, a ryb było na początku mało i roślinom żółkły liście, teraz jest tyle rybek produkujących CO2, że tylko żelazową odzywkę dodaję i czasem tabletki do podłoża kryptokorynom 

- mmudant
Do akwa daję czasami, i to prawdę b. rzadko nawozy potasowe (z żelazem też jak mam, ale ostatni rok nie używałam...) i też czasami dodaję CO2 w płynie. I nic więcej.
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej Magdo
Rewelacyjny,kolorowy i kapitalnie zagospodarowany balkonik
Pozdrówka.

Rewelacyjny,kolorowy i kapitalnie zagospodarowany balkonik

Pozdrówka.
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie fiołki zakwitły
Te szczawiki też bardzo ładnie wyglądają 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Szczawiki ślicznie wyglądają w tych skrzynkach.
Muszę się za nimi rozejrzeć na przyszły rok
Muszę się za nimi rozejrzeć na przyszły rok

- mmudant
Ano, szczawiki są super i bardzo je lubię. Będą rosły w najciemniejszym miejscu nawet i nie będą narzekać ;)
Piękne fiołki, ile masz nasianych roślinek
ale akwarium mnie zachwyca nieodmiennie
a fotki wiosenne balkonu kiedy wszystko kwitnie- cud, miód i orzeszki
wszystko zadbane, dbałość o detale widać na każdym kroku- może to już mówiłam- ale cóż poradzę- podoba mi się 

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Faktycznie szczawiki wyglądają pieknie w tych doniczkach
Ja mam fioletowego, natomiast nie widziałam zielonego, który kwitnie na biało

Ja mam fioletowego, natomiast nie widziałam zielonego, który kwitnie na biało

- mmudant
A to dzisiejszy balkon, niestety wciąż mało kolorowy ... ale zieleń też jest fajna
:

W jednej skrzyni z pomidorami jest generalnie sajgon... tzn sałatę zaraz wyrwę i może wtedy turki będą miały szansę na rozwój ...
Paproć dawalia świetnie sobie radzi na balkonie
miała w zeszłym roku iść na zatracenie, ale po wakacjach na balkonie pięknie się rozrosła i tak jej zostało do tego roku
więc znowu balkon do późnej jesieni 

i szczawiki sobie rosną

W jednej skrzyni z pomidorami jest generalnie sajgon... tzn sałatę zaraz wyrwę i może wtedy turki będą miały szansę na rozwój ...

Paproć dawalia świetnie sobie radzi na balkonie

i szczawiki sobie rosną

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Madzia ty mnie tak nie kuś tymi szczawikami bo ci zrobię nalot na balkon ciemną nocą