A tak poza tym - jakich mamy zdolnych Forumków...

Coś mi nie pasi.Jacek-J129 pisze:
Jaki to sposób ? - Już mówię: jest to zwykły olej jadalny, pędzel zamaczamy w oleju i malujemy cegłę jakbyśmy malowali ścianę. Zabieg ten trzeba powtórzyć 2- 3 razy aż do osiągnięcia rezultatu. Zła aura, słońce niestraszne.
Tak wygląda ta cegła po zabiegu.
http://images63.fotosik.pl/1018/974c392edad5cfc7m.jpg

. Z racji późnej pory nie zrobię już zdjęcia aby to udowodnić, ale jutro tego dokonam
. Z racji późnej pory nie zrobię już zdjęcia aby to udowodnić, ale jutro tego dokonam  .
.  
  tym o to czyścikiem umyjemy nawet najbardziej zafajdane cegły - te lekko brudne myją się same, te z gruba warstwa zaprawy wcześniej potrzeba zeskrobać ostra szpachelką lub obstukać delikatnie małym młoteczkiem. działa w 100%, szybko  i skutecznie. ostatnio nawet taki czyścik przetestowałem na "jaśminowej" fudze pod prysznicem i fuga z czarnej zagrzybionej znów wygląda jak nowa
 tym o to czyścikiem umyjemy nawet najbardziej zafajdane cegły - te lekko brudne myją się same, te z gruba warstwa zaprawy wcześniej potrzeba zeskrobać ostra szpachelką lub obstukać delikatnie małym młoteczkiem. działa w 100%, szybko  i skutecznie. ostatnio nawet taki czyścik przetestowałem na "jaśminowej" fudze pod prysznicem i fuga z czarnej zagrzybionej znów wygląda jak nowa 

Spożywczy kwasek cytrynowy działa dokładnie tak samo jak ocet , tylko ..... nie śmierdzimarcys20 pisze:z "tańszych" metod bardzo dobrze się sprawdza ocet 10% z dodatkiem płynu do garnków - smarujemy tym plamy po zaprawie i po chwili spłukujemy wodą - działa trochę słabiej niż czyścik i mocno śmierdzi octem ale działa

) ale wszelkiego rodzaju "kamień z wody" osiadający na ustrojstwach łazienkowych - kwaskiem załatwiam. Najtańszym jak tylko możliwe.
  ) ale wszelkiego rodzaju "kamień z wody" osiadający na ustrojstwach łazienkowych - kwaskiem załatwiam. Najtańszym jak tylko możliwe.

Piękno tkwi w prostocie
  Piękno tkwi w prostocieMyśle że sam zwykły środek do impregnacji to za mało.lukas_ana pisze:Jeszcze nie skończone ale brudne prace już za mną.
zostało bejcowanie, sadzenie i zrobienie siedziska.
Teraz zostało zabejcowanie całości i wyłożenie donicy.