Mój mały zielony zakątek :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
orzechovvy
100p
100p
Od: 26 sie 2013, o 16:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały zielony zakątek :)

Post »

Witam :wit mamy maj, wszystko odżywa, rośnie, kwitnie... jednym słowem ŻYJE :) Zapraszam do oglądania zdjęć z dzisiaj :)

Na sam początek ananas, który rośnie powoli, na razie na podstawie środka nie jestem w stanie powiedzieć czy "gazowanie" coś dało.
Obrazek

Storczyk plamki kwitnie :) ten białawy kolor to jest wyblakły seledyn. :)
Obrazek

Mama posiała Lewkonie, lecz coś ją zaatakowało i została jedna siewka żywa i mama już chciała wyrzucać a ja ją przygarnęłam. Zobaczymy czy przeżyje :)
Obrazek

Cytryna puszcza nową gałązkę.
Obrazek

Awokado (tak wiem nadal nie posadzone) rośnie i wypuszcza nowe listki.
Obrazek Obrazek

Bukiecik konwalii z działki. :)
Obrazek

Storczyk matka wypuszcza nowe keiki. :D
Obrazek Obrazek

I na koniec dodatek w postaci zdjęć z działki, w roli głównej moje oczko wodne. :D :tan :heja
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Co do oczka tak wiem
*doniczki widoczne,
*woda trochę zielonkawa, bo awaria prądu i pompa z filtrem nie działają,
*filtr nie zamaskowany, bo ma być robiony strumyk z kamieni( brak czasu),
*z ryb jest: kilka słonecznic, 5 karasi ozdobnych i z 6 dzikich - japończyków (wujek wpuścił :evil: ), narybek japończyków.
*otoczenie oczka i ono samo cały czas ulega udoskonaleniom. :D
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ile się zadziało od mojej ostatniej obecności :wink: spokojnie nie od razu Kraków zbudowany... ale prawdę powiedziawszy mi się takie dzikie zakątki podobają ;:108 piękne kaktusy, awokado, cytryna, storczyki- tak już jest, że na wiosnę wszystko,,rusza" z kopyta i nie wiadomo którą rzecz chwalić pierwszą i której nie pominąć :tan
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
orzechovvy
100p
100p

Post »

Kelpie dziękuję bardzo :) Właśnie chcę, żeby wyglądało jak najbardziej naturalnie. Więc sztuczne ozdoby typu kaczki plastikowe, żabki i inne odpadają, tylko naturalne tworzywo. :) Aktualnie wygląda mizernie troszkę, a teraz porównanie z początkiem lipca tamtego roku :D :tan
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To twoje awokado to w sumie w hydroponice prawie rośnie, ale jak widać ma się nieźle ;:306
A oczko fajne, zwłaszcza te lampki solarne nadają mu takiego przyjemnego charakteru :wink:
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj :wit
Dziś także same superlatywy-bardzo ładne ujęcie bukietu konwalii,sympatyczne oczko wodne,avokado rosnące w wodzie podziwiam-chyba mu się do ziemi nie śpieszy? ;:138
Pięknie kwitnący storczyk plamki ;:333
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Bukiecik konwalii jaki piękny.
Bardzo ładne oczko wodne, a Twoje storczyki są świetne i podobają mi się ogromnie. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
orzechovvy
100p
100p

Post »

Dziękuję za miłe słowa. Wrzucam zdjęcia balkoniku :) Zaznaczam, że Kalle moja mama wyhodowała z nasion :)

Na tylnim planie widzimy po lewej stronie ananasa i cytrynę, między mini ketmia syryjska ogrodowa (w tym roku za młoda na grunt). Przed cytryną palma daktylowa. A obok w białej donicy pomidorki koktajlowe czerwone i żółte gruszkowe - taki mały eksperyment. W donicy pelargonie i żeniszek.

Agawy zostały za wcześnie wystawione i albo przymrozek, albo słońce zaszkodziło. Ale ogólnie wraz z z kaktusami jest dobrze :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Bardzo ładne zdjęcia roślinek z balkoniku. Kalle naprawdę wielkie, podziw, że wyhodowane z nasion są. ;:oj
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo ładnie urządzone oczko wodne, właśnie lubię takie naturalistycznie zrobione bez kiczowatych ozdóbek z plastiku. Piękne parapetowe roślinki. Balkon także bardzo zielony, sukulenty i kallie piekne :D
Awatar użytkownika
orzechovvy
100p
100p

Post »

Shiz3R Mama postanowiła zrobić mały eksperyment i tak po kilku latach z małych nasionek tworzyły się małe bulwki W tym roku największe kwitły, to co będzie za rok. :tan

Marcin01988 :wit Heja :) Oczko cały czas przechodzi małe zmiany, ale utrzymane w naturalnym stylu. Rośliny pokojowe rosną dobrze, sądzę, że wschodnie okno służy większości roślin. Na balkon wychodzą na sezon wiosenno-letni :)
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakie różnorodne rośliny na balkonie, kalie świetne- ale jak to z nasion :shock: od tego momentu proszę dużymi literami... oczko mnie zachwyca nadal... i kwitnące lilie ;:167 ja mam jedną małą i jak na razie robi strajk...

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
orzechovvy
100p
100p

Post »

Kelpie :wit dziękuję za miłe słowa. Mama zebrała nasiona Kalli i je wysiała w skrzynkach, co roku na jesień zabiera do domu, wytrząsa ziemię, zimuje je w trocinach i na wiosnę od początku sadzi. :) a propos wczoraj byłam na działce i już pęki wypuszcza, jak będę następnym razem to zdjęcia porobię. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje Ci serdecznie ;:196 mam od tego sezonu kłącza i rosną w dwóch doniczkach i mam wobec nich niecne zamiary ;:224 aby było ich więcej :;230 oczywiście zrób zdjęcia ;:65 uwielbiam oglądać zdjęcia roślin ;:108

Awatar użytkownika
orzechovvy
100p
100p

Post »

Będąc dziś na działce porobiłam zdjęcia mojemu oczku.
Trawki i rybki rosną. :)

Obrazek Obrazek

Ogólne wszystko rozwija się szybko i rośnie zielono :) Największa lilia wodna wypuściła pąka, tylko czekać, aż zakwitnie. Zauważyłam, że pałka wodna w tym roku mnie zaszczyciła i też zakwitnie :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Kupiłam dziś moja wymarzoną Wierzbę :) Postanowiłam, że pojadę do centrum ogrodniczego, w którym nie byłam od bardzo dawna. Szukając jakichś ciekawych roślin, trafiłam na Wierzbę Hakuro Nishiki za 12 zł. więc musiałam ją zabrać ze sobą. Jechałam z nią przez pół miasta autobusem :D Na szczęście na działkę już samochodem dojechała :) Jest przepiękna i będzie cięta w kulę. :)

Obrazek Obrazek
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakoś mam skłonność do wody- uwielbiam oczka wodne, Twoje nieodmiennie mnie urzeka ;:173 brawa dla lili czekam aż rozkwitnie, wtedy zachwyci pięknem;:138 a wierzba- fiu, fiu... jak to mówił Elemelek :uszy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”