Ewciu dlaczego mnie tu nie ma nie wiesz Ja też nie ale przyszłam Ja teraz nie ogrodniczka tylko babcia nowej kochanej wnuczki i jeżdżę do niej albo odwrotnie to dla mnie najpiękniejszy kwiatuszek
Ewciu, cieszę się że już nic Ci nie dolega
Widzę że Cię trochę powojniki biorą i wcale się nie dziwię, bo mnie też Kwiaty Multi Blue przepiękne
A hortensja od Ciebie jest cała zapączkowana
Ewuś
President piękny mój był kupiony jako Generał Sikorki,jeszcze chy ba tam taka etykieta jest na nim .Ot Sikorki prezydentem się stał
Multi Blue też piękny
Roślinki masz niezmiernie śliczne.
Hortensje w pączkach, super.
Będzie ładnie wyglądało, gdy zakwitną.
Na drugi rok sam u siebie w ogrodzie będę je miał... w tym roku raczej u mnie nie zakitną, ale to nic.
Witajcie Kochani
Studiuj Madziu ,a powiększymy roślinki w naszych ogrodach Anetko powojniczki mam od zeszlego roku Elu- najważniejsze ze trafilaś o Twojej perelce czytam na biezaco i widzę jak od noworodka wdrażasz ją w ogrod Tereniu ciesze się ze hortensja pięknie rosnie to Passion - niby kwitnie na jednorocznych w co nie wierzę - u Ciebie jej cieplej i na pewno co roku bedzie kwitla Powojników kupiłam chyba z 6 ,ale mam zamiar powiększyć troszku Aniu ja dwa tygodnie temu kupiłam w Kropce 2 sztuki i nie były niestety oznakowane , ale za 6 zl to się skusilam choć nie wyglądaly dobrze ,a wrecz tragicznie. Może coś ciekawego wyrośnie Elu koniecznie spróbuj ja jestem chętna Gieniu a wiesz że nie wiem jak pamiętasz zachorowałam na czerwone gailardie i rudbekie. Napisałam do Mariusza i cos mi przysłał , chyba jednak gailardia Robercie hortensje szybko budują piękne krzewy , za rok już na pewno zakwitną, ale ja kojarzę ze masz krzaczek bukietowej, która na pewno zakwitnie bo malutka to ona nie była
Stwierdzilam ze pięciorniki są idealne na moją dzialkę w związku z tym chce wprowadzić je do ogrodu w innych kolorkach niż mam . Czy ktoś ma doświadczenie z pięciornikiem nepalskim
W końcu jestem z rewizytą i tak teraz skojarzyłam, że kiedyś do ciebie pisałam o patyczki hortensji
Piękne masz hosty, najbardziej podobają mi się te z żółto zielonymi liśćmi a u ciebie ich sporo, żurawki też masz cudne.
Ewciu, pięknie kwitną ci powojniki, stanowczo muszę sobie zwiększyć ich ilość w moim ogrodzie
Mojej Anabelki się pozbyłam, strasznie mi się pokładały jej kwiaty..........poszła w dobre ręce
Miłego weekendu
Aniu z Tego co kojarze to chyba za późno się odezwałas . Hosty wciągają , dopóki się nie wdrożysz w odmiany to masz spokoj jak tylko zaczniesz przeglądac to już po Tobie Ewuś - no jak moglas Ja mam od zeszłego roku i pieknie podrosly dlatego zamierzam ich dosadzić więcej Betinko do Ciebie Na twoim miejscu podsypałabym kwaśnej ziemi i podsypala nawozu do hortensji
Miałam tak dwa lata temu na Limelight - listki prawie zółte -po Bioponie wszystko wrócilo do normy .
ostatnio sporo padalo więc mozliwe że caly nawoz wyplukało Iwonka Z moich obserwacji wynika , że są bezobslugowe , a ja właśnie takich potrzebuje Reniu z anabelką tak jest- że nawet cięta tuz przy ziemi ma tendencje do pokladania - niestety ma wielkie kwiaty i po deszczu lodygi nie wytrzymują ciezaru
Moja w tym roku dostala obręcz i zobaczymy jak się bedzie zachowywać,
ale dla takich kwiatow warto ją trzymac
Jadzieńko
Jutro niestety do pracy, ale tuż po niej wyjazd na działkę - mam nadzieję ,że róże mnie zaskoczą