Ogród z różanymi impresjami 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród z różanymi impresjami 3

Post »

Ale zdjęcia niezłe wyszły! Podobają mi się. Inna sprawa, że przy lepszym świetle lepsze zdjęcia z reguły wychodzą :wink:
Przy słońcu i cieple róże ruszą wszystkie, zapowiadają ocieplenie i poprawę pogody. Czekam na kwitnienie kilku nowych nabytków i też nie mogę się doczekać.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A teraz posty....

Marzenka,
Niestety wciąż nie czuję się najlepiej i musiałam przedłużyć leczenie... Wychodziłam na ogród tylko po to, żeby zrobć zdjęcia...
Róze żyją swoim życiem.
W sobotę wykorzystałam mojego tatę do pracy i poszły opryski...

Jolu,
Rzeczywiście na zdjęciu była ta sama zofijka....
Zofia, to ogólnie dziwna dama :;230 każde jej wcielenie inaczej rośnie i inaczej kwitnie... Mozna je u mnie pomylić, uznać za inne róże. Potem to pokażę, mam 6 sztuk...

Mufeczko,
Na razie jest masa pąków...ale nie są wyrywne. Jakość chyba dobra :;230
Porównałam zdjecia rabaty z szekspirkiem i szopenami z tamtym rokiem w dniu 12 czerwca...no.....szok :shock: jak urosło - zarosło, busz po prostu.... ;:oj trzy razy tyle tego jest w tej chwili!

Graźynka,
Moje róze nie są aż tak zdrowe, ale jeszcze nie mam tragedii. Zdjęcia rzeczywiście dobrze kamuflują. Choroby dostały po..... :wink: moźe się nie rozwiną dalej... Mam taką nadzieję.

W sobotę mialam nalot ogrodnicy!!! Czegoś takiego tez nie widziałam do tej pory ;:223 chodzę i oglądam te moje róźe.... :? Sąsiad ma polewkę ;:173

Aniu Annes,
Moja królowa tez nabrała masy. Pędów ma ogrom, w porównaniu z tamtym rokiem. Wtedy cieszyłam się trzema kwiatami :;230

Elwi,
Może i masz rację z tymi donicami. Również reanimacji w dońicach przebiega raczej z dobrym skutkiem. Ale w tym roku mialam tez możliwość popatrzenia sobie na extra start sadzonek z wiosny, jakos nie ma reguły u mnie...

Ewciu,
Królowa jest calkiem inna, taka ..... Jedna :;230
Niech da Ci się w końcu poznać ;:196 bo warto, kwiat ma idealny, tylko szkoda, ze tak go szybko zrzuca... Ale i tak warto!

Majeczka,
Powoli wykluwa sie Nataszka, Twiggy, Cornelia, FL, szekspirek, i wszystko po kolei... :;230 nawet czekolady i tegoroczne CrocusR i Munstead W.
Bardzo powoli...

Ania,
Ano nie jestem.... Nie tak to sobie wyobrażałam, ale cóż....

Biała Gruss jest boska, kwiat 11 cm :!: napakowany :!: Alexia to prawdziwa dobra czarodziejka ;:196
Pozdrawiam
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Mnie w tym roku coraz bardziej podoba się Natasza. W pierwszym sezonie nie zachwyciła a teraz nabrała ciała a kwiaty większe i pełniejsze.
Weisse Gruss przepiękny !
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Justynko zdrówka życzę ;:168 Biały Gruss ślicznie wyszedł na fotkach,zrobić dobre zdjęcie białej róży to nie takie proste ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Justi, przykro mi że jeszcze chorujesz. Coś strasznie długo cię trzyma ;:131
Różyczki imponujące, zazdroszczę tej masy pączków. U mnie ciągle są w tyle. Pastellę przeniosłam jesienią z donicy do gruntu i też ma już pączusie ale jakoś wszystko zwolniło przez tą pogodę.
Twoje Pastelki mają interesujący kształt płatków na początku kwitnienia ;:oj
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Justynko, ano reguły nie ma, u mnie porównywalnie do tych doniczkowych z lata, rosną nasadzenia z jesieni. Natomiast te z wiosny - lepiej nie mówić :(
Cudna jest biała Gruss, ciekawa jestem czy bardzo się różni od zwykłej ;:224 Ja właśnie czekam na dostawę 3 sztuk zwykłych Gruss and Aachen, przyjdą dzisiaj lub jutro. Nie mogę się doczekać ;:65 Białą Gruss kupowałaś we Floribundzie?
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi,
Reguły nie ma. Bardzo bałam się sadzenia wiosennego, ale tym razem róże "poszły" jak szalone - ostatnie moje angieleczki ;:oj
Różę, o którą pytasz, dostałam rok temu. Jest z niemieckiej szkółki. Spojrzałam na zdjęcia F. Moja jakby bardziej napakowana ;:219

Jola,
Pastelki, hmmmm. Jakieś rzeczywiście inne. Nie widzialam ich wcześniej z tak ciemnymi środkami pąków i brzegiem platków. Może kwestia nawozu? Oczywiście temperatur też...

Ania,
Dziękuję. Trudno, bo najczęściej wychodzi biała plama, albo mroczny rycerz :;230

Ewa :wit
Nataszce bardzo się będę przyglądać. Rownież u mnie zmężniała. Bardzo fajny układ pogniecionych płatków. Oby tylko dłużej chciała je trzymać :? Nie wiedziałam, że ją masz... Ja chyba w ogole nie wiem, jakie masz róże oprócz historycznych i austinek :;230
Jak się ma twoje zielsko? Ściółkujesz czymś? Ja nie mogę, bo wtedy zakrylabym to moje dziadostwo - szczawik ;:223 ukorzenilby się jesczez lepiej - i jak wtedy go usuwać?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Justynko, Twój Szekspir też dorodny ;:oj , dzisiaj już pewnie kwitnie, on się nie przejmuje deszczami i chłodem ;:167
Ja mam dwie te róże, jedna kwitnie a druga jeszcze pąków nie zamierza otworzyć :;230
A rosną obok siebie.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Bardzo ładnie wyszedł Ci ten zakątek pod świerkiem, aż z przyjemnością się patrzy.
Róże też takie dorodne, serce rośnie, bo kwiatów będzie masa. Coś jest na rzeczy z tą ogrodnicą w sobotę, bo u mnie się roiło wręcz od tego robactwa - do tego stopnia, że osoby "obojętne ogrodniczo" to zauważyły. Oczywiście oprysku nie było, bo właśnie wyjeżdżaliśmy do teściów a dziś pada, nawet nie mam jak porobić zdjęć.
Trzymaj się cieplutko i zdrowiej, u mnie w domu też katary i kaszle + nadchodzi chyba ząbkowanie :evil:
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja tam nie widzę żadnej choroby ani szkodników na fotkach. :wink:
Chociaż wiem, że grasuje w wielu ogrodach mnóstwo szkodników, ale to chyba zasługa łagodnej zimy.
Ja też walczę ze szkodnikami - ręcznie, bo pada już od ponad tygodnia i o oprysku jakimkolwiek nie ma mowy.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Bialas Gruss calkiem mniamniasty do zezarcia :wink: ;:167 Mnie znowu jakos nawiedzilo i ciagle ogladam biale rozyce, za cholery miejsca juz na bialej rabacie nie mam ale co jakies ogladam, to tylko biale mi sie podobaja :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Justi te choroby nas doprowadzą do rozpaczy, też ciągle jestem chora i kolejny tydzień na antybiotyku ;:145 a ogród wzywa.
Ogrodnicę niszczę ręcznie przy każdorazowym wyjściu na przegląd różany, a do tego zbieram i niszczę żółknące pączki i nie ważne z jakiego powodu zżółkły ;:134

Biała Gruss całkiem fajna ;:215 mam tę normalną ale nie pomyślałam żeby jej białasa dokupić ;:306
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Anulka :wit
A wiesz, że mój szekspirek otworzył jeden kwiat? Dzisiaj - tak, jak powiedziałaś, w deszczu, chlodzie. Ale ma ten kwiat duuuuużo większy niż rok temu.
Co to się dzieje z tymi różami.... Normalnie obłędne ;:oj Doczekałem się po trzech latach :heja

Asiu,
Jakoś poszło, jakoś poszło... Sadzenie nie bylo łatwe, bo w korzeniach. Ale rośliny dostały dobre dołeczki. I dobrane są względnie na takie trudne warunki - tzn posadziłam te rośliny, ktore według moich obserwacji w innych ogrodach powinny dać radę. Posadziłam tam: hosty - w tym piękną June od Wandy, ułudkę Albę - sporo :;230 , i bliżej brzegu rózanecznik od Agnieszki, trawki "kurze", kopytniki, i trzy ''Lilafee'. Na zlączeniu z resztą rabaty, poszły w grupie nowiutkie różowo-malinowe liliowce :heja. Odeszłam od sadzenia w rzędach i obwódkami. Są grupy. Mialam ściólkować korą, ale nie widzę potrzeby. Lecą igły świerkowe ;:173

Grażynko,
Na zdjęciach nic nie widać, bo ja umiem oszukiwać ;:306 ale tak mówiąc serio, to troszkę się choroby zatrzymały. Wrócą na bank :;230
Od trzech dni i u mnie pada. Dobrze, ze udało się prysnąć w sobotę - na ważniejsze bolączki.

Akurat chwilowo przestało. Na zdjęcia za późno ;:222

O maj god ;:oj
Julek ;:oj

To jest właśnie róża dla Ciebie, i codziennie ładniejsza 8-)
Po prostumpoluj na nią, jeśli jeszcze nie masz. No piękna jest - po prostu. Teraz u mnie rządzi niepodzielnie. Sama jedna wygrywa z całym "pastellkowem" :wink:
Może jakoś "na dopych" wejdzie. Warto. Uważaj, bo będę specjalnie męczyć :;230
dziękuję, że wpadłaś ;:196

O maj god po raz drugi ;:oj

Majutku,
Ty też taka biedna....? Mi się juz nie chce gadać, bo doszly mi komplikacje, a antybiotyk na kolejny tydzień. Zaczęło się od tego, co u Ciebie....
Nie wiem, jak to się juz uspokoi, to jak ja mam dojść do siebie.... Do równowagi, znaczy.... ;:223
Ja też niszczylam dzisiaj ogrodnicę. Byłam na ogrodzie jakieś 10 minut. No strasznie mi zżera kwiatki :roll:
Ogród generalnie wzywa.... A ja do bani jestem ! dosłownie....
No to sobie popłakałyśmy razem :;230
Ale wiem, czuję to, że idzie ku lepszemu :uszy
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Justynko, trzymaj się ! Zdrowiej kobieto, bo ogród masz coraz piękniejszy i kto to lepiej doceni, jak właśnie nie Ty, jego osobista twórczyni ...
Kto się będzie zachwycał tymi nowo rozkwitłymi królewnami, księżniczkami, nie zapominając o sławnym pisarzu, jak Ty chora ???
Nawet zdjęć pewnie nie będzie, albo nie tyle, co mogło by być...

Buziaki serdeczne ;:196 Róże masz cudne aż serce rośnie na ich widok ;:138
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Justynko, nie mogę u Ciebie za często bywać, bo kręci mi się w głowie od tylu pięknych róż i znowu narobię głupstw kupując kolejne.
Tak patrzę więc jednym okiem i podziwiam...Cornelię mam od niedawna, ale skoro Ty na nią czekasz, to znaczy dobry wybór :D
Dużo zdrowia Ci życzę :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”