Różyczki u Ewki
- JSZFRED
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różyczki u Ewki
Ewo piękne róże i faktycznie u Was dużo wcześniej już kwitną
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niestety nie wszystkie, część ma dopiero małe pąki. Czekam z utęsknieniem na whysky, a ona jeszcze śpi.
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewunia ale u ciebie już różanie
i jakie piękności 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Piękne różyczki
Ghita cukierkowa
Golden Celebration bardzo zdrowo wygląda:)

- iwiska
- 100p
- Od: 11 lip 2012, o 22:07
- Kontakt:
piękne różyczki
... tak się zastanawiam dlaczego nie ma jeszcze u mnie Golden Celebration i Marie Antoniette?

Pozdrawiam
Aśka
Aśka
- ewka36jj
Goldenkę mam trzy lata. W pierwszym roku była mizerniutka, po odkopaniu okazało się, że zamiast korzeni miała korzonki, tak samo lichutkie jak i cały krzew. Przesadziłam ją w inne, przewiewne i słoneczne miejsce, dokarmiłam i czekałam... Tym razem nie zapomniałam o odpowiednim przygotowaniu ziemi. W kolejnym roku ruszyła, ale szału, z wiadomych względów nie było. Dziś zachwyca, mimo że część pędów jest na tyle wątła, że pod ciężarem kwiatów się pokłada, dlatego wymaga podpory. Polecam tę uroczą różyczkę, bo kolor i kształt kwiatu jest obłędny.

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Ewuniu faktycznie u Ciebie już różany festiwal
Mam nadzieję,że w końcu u mnie też zakwitną,zresztą nie jestem przyzwyczajona do majowego kwirnienia,
u mnie zawsze koniec czerwca początek lipca zaczynało się
,więc cierpliwie poczekam 

Mam nadzieję,że w końcu u mnie też zakwitną,zresztą nie jestem przyzwyczajona do majowego kwirnienia,
u mnie zawsze koniec czerwca początek lipca zaczynało się

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
U mnie ładnie w tym roku rośnie Ghita, w tamtym roku zaliczała pierwszy sezon i była dość mizerna, ale teraz wygląda na to, że będzie pięknie wyglądać.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ewo, Mary Rose
, piękna. Jeszcze jej nie mam, ale obserwuję ją już od dłuższego czasu i powoli dojrzewam do zakupu. Jak długo Masz ją u siebie? Czy jest zdrowa i jak zimuje? Abraham równie piękny. Na szczęście jest w moim posiadaniu i jest to jedna z moich ulubionych
róż. Słyszałam na jej temat różne opinie, ale u mnie rośnie pięknie, dobrze zimuje i jak dotąd nie choruje.

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Jak pięknie Ci kwitną różyczki
na
radośnie
Jak długo masz Marie Antoniette, przymierzałam się do niej
ale jeszcze nie mam
Pozdrawiam

Jak długo masz Marie Antoniette, przymierzałam się do niej

Pozdrawiam

- ewka36jj
Aniu, Ghita nieprawdopodobnie szybko uformowała piękny krzak, kwitnie obficie. Na pewno obie będziemy zadowolone i z intensywnego koloru i zapachu tej róży.

Żabeczko, Marie Antoniette mam drugi sezon, na razie jest niewielka, widać nie rośnie tak szybko jak inne, ale kwiaty ma urocze. Będę sukcesywnie wklejać jej zdjęcia, niech tylko zakwitnie większą ilością kwiatów, co już wkrótce nastąpi.
Dorotko, z wielu róż Mary Rose polecam w pierwszej kolejności. To jej trzeci sezon, kwitła obficie już w pierwszym roku,wiosną ją przesadziłam i myślałam, że może mieć gorsze kwitnienie. A tu miła niespodzianka - zakwitła jako jedna z pierwszych i obsypana jest cudownymi kwiatami. Jedne już przekwitły, inne są w pełni kwitnienia, a końca pąków nie widać. Ładnie się rozkrzewiła, i dotyczy to wszystkich czterech sztuk, które mam.

Żabeczko, Marie Antoniette mam drugi sezon, na razie jest niewielka, widać nie rośnie tak szybko jak inne, ale kwiaty ma urocze. Będę sukcesywnie wklejać jej zdjęcia, niech tylko zakwitnie większą ilością kwiatów, co już wkrótce nastąpi.
Dorotko, z wielu róż Mary Rose polecam w pierwszej kolejności. To jej trzeci sezon, kwitła obficie już w pierwszym roku,wiosną ją przesadziłam i myślałam, że może mieć gorsze kwitnienie. A tu miła niespodzianka - zakwitła jako jedna z pierwszych i obsypana jest cudownymi kwiatami. Jedne już przekwitły, inne są w pełni kwitnienia, a końca pąków nie widać. Ładnie się rozkrzewiła, i dotyczy to wszystkich czterech sztuk, które mam.

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Dziękuję Ci Ewuniu za piękną fotkę Mary Rose
. Upewniłam się co do wyboru tej róży i wpisuję ją sobie na listę zakupów. Miejsca nie mam już praktycznie wcale, ale gdzieś ją jeszcze wcisnę. Ja bardzo
wszystkie angielki.

- ewka36jj
Lubię żółte róże, a mam ich chyba najmniej. Teraz zdobią ogród m.in. Arthur Bell, China Town, Goldelse, Candelight, Golden Celebration.
China Town - ładny krzew, kwiaty delikatne, niepełne, wabią pszczoły swobodnym dostępem do kwiatowego pyłku

Golelse - intensywny kolor przyciąga wzrok właśnie na nią

Candelight - ulubienica mojego M. Jej zapach, dostojność, kolor i kształt sprawia, że róża ta jest prawdziwą ozdobą. Cieszy mnie, że w tym roku ma mnóstwo pączków.

China Town - ładny krzew, kwiaty delikatne, niepełne, wabią pszczoły swobodnym dostępem do kwiatowego pyłku

Golelse - intensywny kolor przyciąga wzrok właśnie na nią

Candelight - ulubienica mojego M. Jej zapach, dostojność, kolor i kształt sprawia, że róża ta jest prawdziwą ozdobą. Cieszy mnie, że w tym roku ma mnóstwo pączków.

- ewka36jj
- ewka36jj