Ależ cudne irysy, moje w tym roku nie kwitną ale były chore i w cieniu więc przesadziłam odrzucając dużo i tylko maleńkie kłącza wsadziłam więc muszą się rozrosnąć. Azalie równie piękne
Jolu, normalnie nie mogę się napatrzeć na te Twoje iryski, co jeden to ładniejszy, wszystkie są zjawiskowe, ale Millennium Falcon i Frozen Carrot to dosłownie perełki. Śliczna ta alejka hostowo żurawkowa i orliki, też jakieś inne i takie niespotykane
ILONKO ,MARIOLU, MATI ,KASIU ,JULIO,PATI ,RAFALE ,GRAŻYNKO,DOROTKO .
Iryski już kończą kwitnienie .Za to róże szaleją w pełni .Niedługo spektakl rozpoczną liliowce ,a hosty cały czas piękne .
Szkoda tylko ,że jest tak strasznie gorąco .Roślinki szybko przekwitają .
MIŁKO ,mój Blach Lace jest u mnie chyba od 3 lat.Na fotce to tylko jedna gałązka .Przycinam go ,bo rośnie jak szalony .
Różowa róża ,pnąca to Rosarium Uethersen -chyba ,bo u mnie w większości NN .
Jolu śliczne rózyczki . Pierwszy raz widze takie kolorki a bez wdzialem w ogrodniczym jak bylem i sie zastanawialem czy go nie kupic. Bo mnie kusiło . rosnie on wysoko ???
MATI ,ten bez dorasta nawet do 3 m i na szerokość też może nawet dojść do 2 m .Jednak można go ciąć .Najlepiej po kwitnieniu .Robi się zwarty ,gęsty i nie zajmuje dużo miejsca .