W polach...
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: W polach...
Ogród zyskuje na urodzie więc wcale się nie dziwię że czasu coraz mniej 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Sylwio
Coraz więcewj kwiatuszków pięknych u Ciebie.
Powojniki masz śliczne.
Bratusie też.nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.

Coraz więcewj kwiatuszków pięknych u Ciebie.
Powojniki masz śliczne.

Bratusie też.nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.

- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sylwio witaj w polu ... ja też z pola piszę do Ciebie
zaczynałam swój ogród od zera całkowitego , możesz zerknąć na moje początki w moim wątku ... Do pierwszego sąsiada mam spoory kawałek polną piaszczystą drogą
Dwa lata nie miałam prądu , było bardzo ciężko ale się udało ....dzisiaj jestem najszczęśliwsza ,że mam taki swój kawałek ziemi .
Poznałam Kasię -(Kasiula17) która zaraziła mnie roślinami , ogrodem ... dużo mnie nauczyła , jak robić rabaty ... jak sadzić it..
bo ja nie miałam o tym pojęcia , nigdy przedtem mnie to nie pociągało ... teraz jestem maniakiem wysiewania , wszystko co się da
sieję i sadzę w swoim ogrodzie ... mam spory kawał ... z tyłu na swojej działce kawałek przeznaczyłam na pole lawendowe
będę miała taki pas z lawendą ... jest już zaorane , posiałam na nim łubin taki do ulepszenia gleby ...
lawenda u mnie bardzo dobrze rośnie - bo siałam wcześniej i mam w gruncie parę pięknych krzaczków w tym roku nawet zakwitają
.
Cieszę się ,że podoba się Tobie moje jakuzzi
jest naprawdę wspaniale poleżeć sobie w takiej wannie pod gołym niebem
Twoja droga z brzozami jest piękna , kocham brzozy ...

Dwa lata nie miałam prądu , było bardzo ciężko ale się udało ....dzisiaj jestem najszczęśliwsza ,że mam taki swój kawałek ziemi .
Poznałam Kasię -(Kasiula17) która zaraziła mnie roślinami , ogrodem ... dużo mnie nauczyła , jak robić rabaty ... jak sadzić it..
bo ja nie miałam o tym pojęcia , nigdy przedtem mnie to nie pociągało ... teraz jestem maniakiem wysiewania , wszystko co się da
sieję i sadzę w swoim ogrodzie ... mam spory kawał ... z tyłu na swojej działce kawałek przeznaczyłam na pole lawendowe
będę miała taki pas z lawendą ... jest już zaorane , posiałam na nim łubin taki do ulepszenia gleby ...
lawenda u mnie bardzo dobrze rośnie - bo siałam wcześniej i mam w gruncie parę pięknych krzaczków w tym roku nawet zakwitają

Cieszę się ,że podoba się Tobie moje jakuzzi

Twoja droga z brzozami jest piękna , kocham brzozy ...

- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
Witam
Pięknie tu u Ciebie
Twój taras to wymarzone miejsce na poranną kawę
Dużo pracy przy takiej działce ale efekty cieszą oko

Pięknie tu u Ciebie

Twój taras to wymarzone miejsce na poranną kawę

Dużo pracy przy takiej działce ale efekty cieszą oko

Masko pracy faktycznie sporo, ale mnie ona cieszy. Już nie mogę się doczekać, kiedy założę rabatkę z hortensjami, którą planuję w niedługim czasie.
Anabuko1 powojnik faktycznie w tym roku szaleje, dziś pomimo, że zimno rozwinął kolejne kwiaty. Cała kolumna przy tarasie jest nimi obrośnięta i naprawdę nieźle to wygląda. Bratków coraz mniej, chyba już kończy się ich czas. Ale ja też mam do nich sentyment.
Violu świetny pomysł z tą lawendą . Wpraszam się do Ciebie na podziwianie lawendowego pola
Nam marzy się mały staw, ale wymaga to sporych nakładów finansowych, jak na razie jest to inwestycja poza naszym zasięgiem, ale za jakiś czas...w najbliższym czasie chcę zagospodarować najbliższą domowi część podwórka. M w swojej części owocowo-warzywnej ma porządek i ład. Teraz kolej na moją część. Chciałabym mieć jeszcze rabatkę z różami. Mam nadzieję, że się uda
Ogrodniczko kawka faktycznie jest przyjemna na moim tarasie. W tym roku kolejne ptaki uwiły gniazda wśród brzóz więc rano mamy darmowe koncerty symfoniczne. Zapraszam do siebie. A i ciastem domowym ugoszczę
-- 29 maja 2014, o 19:11 --
Ogrodniczko Ty to naprawdę możesz się wybrać do mnie na kawę...mieszkam od Ciebie rzut kamieniem
Anabuko1 powojnik faktycznie w tym roku szaleje, dziś pomimo, że zimno rozwinął kolejne kwiaty. Cała kolumna przy tarasie jest nimi obrośnięta i naprawdę nieźle to wygląda. Bratków coraz mniej, chyba już kończy się ich czas. Ale ja też mam do nich sentyment.
Violu świetny pomysł z tą lawendą . Wpraszam się do Ciebie na podziwianie lawendowego pola

Ogrodniczko kawka faktycznie jest przyjemna na moim tarasie. W tym roku kolejne ptaki uwiły gniazda wśród brzóz więc rano mamy darmowe koncerty symfoniczne. Zapraszam do siebie. A i ciastem domowym ugoszczę

-- 29 maja 2014, o 19:11 --
Ogrodniczko Ty to naprawdę możesz się wybrać do mnie na kawę...mieszkam od Ciebie rzut kamieniem

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogród jest najprzyjemniejszym ze znanych mi miejsc (i zajęć
), ale jego utrzymanie zajmuje mnóstwo czasu. Niech wyskoczy coś w pracy, a człowiek nie wie, gdzie się podziać i od czego zacząć
W tej chwili żałuję, że nie zrobiłam dziś nowych zdjęć, ale kiedy przypomnę sobie, jak bardzo było zimno-znam przyczynę.
Donice i doniczki świetnie wyglądają

Donice i doniczki świetnie wyglądają

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Coraz bardziej kwietnie i kolorowo u Ciebie
Podobają mi się doniczki z kamionkowych garnków 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Mieszkasz w przecudnym miejscu,tak pięknie u Ciebie ,taki kontakt z naturą,aż miło.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Bardzo podoba mi się ten zakątek z brzozami. Taki leśni zakamarek
Po deszczu...
azalie kupione w zeszłym roku po 10 zł, niestety nie chciały zakwitnąć
skąpane w deszczu pelargonie
powojnikowy gąszcz
to tylko połowa całości
a ten osobnik rośnie sobie w skrzyni
moja piękna
aż nie wierzę, że jest tak cudowna
oczekiwanie
hortensja
jedna z kilku podobno drzewiastych lilii
wykąpane maki
i hosty
zakwitły nasturcje
mam nadzieję, że te chmury to już przeszłość

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
No Laseczka róża jest obłędna i ten kolor
Też masz już dosyć tych opadów? Ja też. Dodatkowo ten wszechobecny chłód brrrrrr A chwasty mają pogodę w nosie i rosną na potęgę
Pelasie prezentują się ślicznie. W tej dużej donicy masz same zwieszające?

Też masz już dosyć tych opadów? Ja też. Dodatkowo ten wszechobecny chłód brrrrrr A chwasty mają pogodę w nosie i rosną na potęgę

Pelasie prezentują się ślicznie. W tej dużej donicy masz same zwieszające?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Pięknie u Ciebie, te brzozy, cudowne, wyglądają jak z bajki , miejsce na tarasie urocze
Powojniki masz dorodne i bardzo ładnie kwitną
kociak i piesek żyją w zgodzie?
Będę zaglądała w tak piękny zakątek

Będę zaglądała w tak piękny zakątek
imwsz w donicy mam też pelargonie podobno angielskie, ale już wiem,że to nie jest dobre miejsce dla nich. W przyszłości będą tylko surfinie, bo dobrze im w skrzyni. W tym roku rosną tylko po bokach. U mnie oprócz chwastów piorunująco rozwijają się jeszcze mszyce. Walczę jednak z nimi dzielnie. Mam nadzieję, że chłód i opady od jutra pójdą w zapomnienie. Pozdrawiam...na razie sprzed kominka (w którym się niestety pali).
Trzynastko na dowód tego, że żyją w zgodzie zdjęcie
w niedzielę sobie tak oto drzemały (zdjęcie robiłam przez szybę, bo nie chciałam towarzystwa zbudzić). Kropek czasami zawalczy o miskę (kocią również), ale to tylko tak dla zasady, żeby Pucek wiedział kto tu rządzi. Zapraszam do mnie...cieszę się, że Ci się u mnie podoba. 
Trzynastko na dowód tego, że żyją w zgodzie zdjęcie

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Oj podoba i to bardzo
mój pies i kociak tez w zgodzie żyją , ale spać razem nie chcą 

Pucek dołączył do nas późną jesienią. Dziecko go po prostu komuś uprowadziło. Nie spał w domu, na noc wychodził sobie do piwnicy albo garażu. Tak miało być w założeniu. Od pierwszego praktycznie dnia zadekował się w budzie Kropka (cieplutkiej, z wiklinowym koszyczkiem i kocykami). Pies początkowo udawał obrażonego, że mu dzikiego lokatora zafundowaliśmy, ale w końcu przystał na gościa. Teraz nawet jak w ciągu dnia się o coś tak spierają, gonią i wadzą, nocą godzi ich wspólne posłanie