A to moja rabatka niebieska

przekwitłe już niebieskie irysy, dzwonek brzoswiniolistny, lawenda w dwóch odcieniach i macierzanka.
Problem w tym, że ja jednorocznych od lat uprawiam niewiele (dwuletnich też) - głównie takie które się sieją same.kluska pisze:Marto ja również sama selekcjonuję rośliny, onętek i tytoń, goździki brodate, niezapominajki i chabry to mniej więcej rośliny, które nie mają lekko, bo są roślinami "wędrującymi". Ale raczej nie ma kłopotów z ich aklimatyzacją.
Stworzenie takiej jednokolorowej rabaty jest szalenie trudne - bo biel bieli nierówna. Mnie podobały się takie jednorodne kępy, np kosmosu właśnie czy zawilców.kluska pisze: Zresztą muszę przynać, że mimo tego, że z bylinami jest mniej pracy, to okres ich kwitnienia jest jak dla mnie niewystarczający, tak więc od marca zaczynam hodować rozsad. Ale własnie teraz na raba cie widać nie tylko podadzone białe rośliny, ale całe plamy różnych odcieni bieli...
Aha Vilmorin posiada w swojej ofercie kompozycję białą![]()
Co nie wyszło z cleome?kluska pisze: Moim marzeniem jest biała kleome - w tym roku nieudane próby...
Marto a zdradź gdzie zdobyłaś białą firletkę? Chyba niezbyt często można ją zobaczyć... jak już się rozrośnie, uśmiechnę się po nasionka![]()