Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Post »

:wit Marysiu, śliczna piwonia ;:oj , powojnik Blue Light też ;:172 i już się cieszę że za chwilę zobaczę to wszystko w realu :heja
Logistycznie wszystko mam ogarnięte, będę w niedzielę (następną 8) po południu :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No ta to nawet UFO w ogrodzie ma, Maryś wszystko ;:138 a piwonia nie dość że wielka to jeszcze kolorek cudny ma ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pati jak zobaczyłam w moim polu te dwa cudaki, to musiałam je pokazać....jak oni tam wleźli , to duże drzewa ;:oj
Kocham tą Tereskę a jaka burza pięknych zdrowych listeczków, muszę pomyśleć na jej rozmnożeniem ;:215
Witaj Aluniu ;:196 ....lubię tego wielkoluda mimo, że buzię ma ciągłe w dół skierowaną ;:306
Misiu może później się otworzy, bo ja też tak czasami mam....., a pantofielki to są inne :uszy
Iwonko to w drodze do domu? czyli nocą będziesz wracać, bo u mnie to się nie da tak za godzinę ;:306
Czekam niecierpliwie ;:4
Iwonko a co! ...... ;:306 staram się czymś Was przyciągać ;:168
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś przeogromne kwiaty ma piwonia ;:215 nie doczytałam czy ona pachnie :?: Tereskę chyba pamiętam z ubiegłego roku - wtedy też bardzo mi się podobała ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko pachnie jak piwonia ...no może delikatniej, a Tereskę rozmnożymy i to jest okrywowa czyli do stóp wysokiej może być ;:333 Przysypię jej gałązki :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marysiu zdradzisz co to za nawożenie może tej mojej pomoże bo ona 3 rok nie kwitnie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

I przyciągasz ;:108 chyba i ja się wybiorę w końcu latem w Twoje strony, lubimy z eMkiem takie niespodziewane wycieczki, może i ja to UFO zobaczę na żywe oczy :wit :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marysiu ta czerwona kropka, to słonce, czy księżyc? Jesteś niesamowita . ;:138
Powiedz proszę, czy ten pantofelnik to bylina zimująca w ogrodzie? Coś mi się kojarzy, że moja Mama kiedyś w doniczkach w domu uprawiała pantofelniki.
Piwonia przecudnej urody. ;:167
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Maryś Ty serce byś oddała ;:196 trzymam kciuki za powodzenie operacji :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu ależ piękną masz piwonię..... no brak mi słów..... i kolor ;:167 i budowa kwiatu ;:167 i wielkość ;:167 .... coś pięknego ...
Ja na takie olbrzymy nie mam miejsca, ale z wielką przyjemnością podziwiam je w innych ogrodach...
Bodziszki, iryski, róże, liliowce.... kolorowo i radośnie w Twoim ogrodzie :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko Marta Koziorożec napisała tak:
..... czasem zasilam nawozem sztucznym z małą ilością azotu,czyli stosunek NPK, N-azot musi być mało,P-fosfor dużo i K -potas też dużo ,albo kupić sól potasową i superfosfat wymieszać po połowie i podsypać rośliny,to stosuje się np, przy piwoniach,bo one nie kwitną długo z tego też powodu ,że są przenawożone azotem i idą w liście zamiast kwiaty ,oczywiście oprócz tego znaczenie ma dla nich głębokość sadzenia
Ja w tym roku dostałam tylko superfosfat i tym podsypałam. Piwonia która nie kwitła od trzech lat, zakwitnie i po tej drzewiastej widzę, że ma więcej kwiatów i dorodniejsze ;:215
Iwonko to przyjeżdżajcie będziecie bardzo miłymi gośćmi, a ufoludy jak szpaki je nie zdemolują ze złości to przetrwają do wakacji ;:306

Tereniu to jest kropa!, bo pod kropą jest jaśniejszy punkt i to jest ów ufolud ;:306
Twoja mama uprawiała takie pantofelniki w doniczce http://www.swiatkwiatow.pl/kalceolaria- ... id513.html
a to jest pantofelnik w gruncie: http://zojalitwin.wordpress.com/2011/08 ... ukwiatowy/
Te warunki które podają są u mnie trochę inne, wiem że jak dostałam i wsadziłam do ziemi to poczytałam co lubi i trochę podsypałam żwirkiem. Jednak to były dwie trzy roślinki, a teraz rosną już w glinie i podejrzewam, że zostały nasiona i się wysiały :lol: Na zimę trzeba je będzie częściowo wykopać.... do doniczek z luźną glebą i dam do tunelu ;:173 Ładna piwonia? ale nie wiem jaka będzie po tych deszczach :(
Iwonko serce to potem ;:306, ale wiesz co :?: mam obok patyczek (pewnie się ułamał) z takimi samymi listkami i rośnie to dobrze o niej świadczy, a poza tym jak coś lubię to wiem co lubię ;:306
Agnieszko to z jednej strony szkoda, że nie masz miejsca, a z drugiej masz jednak mniej pracy. Jak oglądam Twój ogród to wygląda że tam po prostu nie mają gdzie chwasty róść.... i niech tak zostanie, bo piękny jest ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu dziękuję ;:196
Faktycznie w sezonie, gdy już roślinki się rozrosną nie zostawiają miejsca chwastom. Najwięcej ich pokazuje się wiosną, kiedy bylinki dopiero ruszają.....
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, u Ciebie to nawet i UFO ląduje. Pewnie masz w ogrodzie wydeptane kręgi. ;:306
Pantofelnika sobie zakupiłam od nowa, bo skalniak bez niego nie taki sam. :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marysiu dziękuję za wiadomości o pantofelniku. ;:196
Jeśli chodzi o wymagania glebowe, to by się nadał, gdyż mam ziemię przepuszczalna i kwaśną, ale nie ta strefa, za zimno.
Nie wiedziałam, że są gruntowe pantofelniki.
Może jutro przestanie padać i Twoja piwonia wróci do pionu. :)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Dobrze że poskutkował ten superfosfat bo to co zacytowałaś ;:202 ;:202 - ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”