Ogród 100 róż cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. III

Post »

Przymierzam się do zakupu Garden of Roses. Jesteś z niej zadowolona? Czy kolor jest taki bladorózowy, czy bardziej morelowy?
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Dieter Müller zachwycił urodą ;:63
Oprócz róż lubię "takie sobie widoczki" - pokazują całość i czy ogród stanowi całość a roślinki do niego pasują.
U Ciebie pięknie... ;:oj ładne bukszpany, dodatki oj lubię ;:172
Pozdrawiam. M
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu no ogródek jak z katalogu ;:333 Cudnie róże zaczynają ;:333
Twój Cardinal ma już kwiaty,mój czeka jak na razie,ale to kwestia paru dni ;:65
RdR ogromny,jakoś nie mogę sobie wyobrazić mojego w takich rozmiarach ;:306
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, tak czy owak u Ciebie rośliny bardziej zaawansowane - widać to choćby po hortensjach - moje mają pączki o 2/3 mniejsze... Cudna fotka Lady Salisbury i cudna róża ;:167 Ogród po fryzjerze - to widać, wszystko pięknie przycięte :D U mnie bukszpany straszą fryzurą z nowych przyrostów :( Nie mam kiedy ciąć bo ciągle leje... Maj daje nam mocno w kość w tym roku :(
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

AnaAn pisze:Cardinal de Richelieu
Obrazek

][/url]
Rety, za każdym wejściem tutaj mam palpitacje i stan przedzawałowy...

Szkoda że jesienią zabrakło dla mnie w Rosarium Kardynałka. Teraz widzę że jest dostępny...ale zakupy dla jednej róży....no bez sensu. Zaraz kupię conajmniej 5. Tak było wiosną z Old Port...kupiłam chyba jeszcze 6 innych.
Wstrzymam się do jesieni...będę twarda ;:224
Choć to zdjęcie nie pomaga wytrwać w postanowieniu ;:191 ;:191 ;:191 ;:191
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aniu, chyba napiszę do admina prośbę o zablokowanie dla mnie wszystkich wątków z różami ;:223 Niewiarygodne, co pokazujesz - jedna piękniejsza od drugiej, ale mam mocne postanowienie: "nie będę sprawdzać na hmf i wrzucać do folderu w zakładkach pt. Chciejstwa". Na razie się trzymam :wink: Ale to zapewne stan przejściowy ;:209 U mnie leje znów od 3 dni, dziś już non-stop. Zrobiłam szybki obchód pod parasolem i wsparłam moje bidulki ciepłym słowem.. Na razie nic więcej nie można zrobić ;:224 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mandragora pisze:Aniu, chyba napiszę do admina prośbę o zablokowanie dla mnie wszystkich wątków z różami ;:223 ;:224 :wit
Kurcze, szkoda że ja nie wpadłam na ten pomysł :;230 :;230 :;230 Może byłabym zdrowsza ;:224 Choć odwyk też podobno bywa bolesny...widziałam na filmach ;:170
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Dzień dobry :wit Ale zimnica brr.. Dobrze, że przestało padać, bo na weekend zaplanowałam małe przesadzanko i sadzenie Mme Hardy :)

Jaguś, widziałam, dlatego trzeba zwiększyć liczbę odmian historycznych :;230 A propos, ja wymyśliłam sobie na jesień pienną Charles de Mills, a Ty myślałaś o piennych, czy zmieniłaś koncepcję?
Dieterek to prezent, przywieziony z Niemiec.
Bukszpanki wcale tak wolno nie rosną, ale kostki jeszcze nie powstały... Może na drugi rok...
Tak, zaczął się najfajniejszy okres w roku, a niemal każdego dnia zakwita nowa róża :heja

Jadziu, oby tylko trochę więcej słonka świeciło, żebyśmy mogli nacieszyć się ogrodem :)

Monia, Garden of Roses ma jasnoróżowy kolorek, który przechodzi z czasem w morelowy. Jestem zachwycona tą różą; śliczny kolor, długo trzyma kwiaty, krzew kompaktowy... Wydaje mi się też, że idealnie pasuje do donicy ;:108

Monika, Dieter Müller i mnie oczarował. To fantastyczna różyca. Dzięki za miłe słowa ;:196

Aniu, pewnie Ci już zakwitł Cardinal. Ja codziennie oglądam, jak zmienia się jego kolor. Jest fantastyczny. Ten fioletowo ? szary kolorek bardzo mi się podoba, ale znowu nie widać go na zdjęciach :roll:
Może RdR tylko u mnie tak zmutowała ? :;230
dziękuję ;:168

Elwi, Lady Salisbury chyba na nowo odkrywam. W tamtym roku błyskawicznie przekwitała, a jej liście były całe wygryzione przez miesierkę różówkę. W tym roku zapowiada się jednak całkiem dobrze.
Pewnie w weekend będziesz mogła już podziałać ogrodowo :)

Obrazek

Lady Salisbury ? cudo :)
Obrazek

I Dieterek... Chyba was zamęczę :;230 Rozkwitające kwiaty są coraz bardziej lawendowe, czego aparat niestety nie wychwycił. Poza tym mają wspaniałe falbanki i fanatycznie długo utrzymują się na krzewie ;:167
Obrazek

Obrazek

Sister Elizabeth
Obrazek

Cardinal de Richelieu
Obrazek

Mary Rose. Jestem zachwycona wielkością kwiatów; są ogromne :)
Obrazek

Winchester Cathedral
Obrazek

Eglantyne
Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Aniu, dobrze ze znowu mozna się zachwycac twoim ogrodem bo jest do czego wzdychać ;:138 Ogród maszy przemyslany i wymuskany !!! Cudo ! Piękne kompozycje, no i ja zazdroszczę drzew.... uwielbiam je, a nie mam ich u siebie ;:131 Cóz. Pozostaje mi się zachycac nimi u innych :D
Róże obłedne. I tyle juz u ciebie kwitnie ;:oj W Polsce jednak zdecydowanie cieplej :lol: Powiedz mi jak na deszcz reagują kwiaty cardinala ? Bo myslałam o zakupie tej róży i posadzeniu jej na rabacie przed domem, ale nie wiem czy jej kwiaty znoszą deszcz ?
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Jolu, szkoda mi Twojego zdrowia, ale jednak zachęcam do odwiedzin :;230
Oczywiście, że zakupy dla jednej róży nie mają sensu :;230 Ja już mam dwie na jesiennej liście (jest maj ;:124 )
Kardynała kupowałam u Ewci (gdybyś jednak skusiła się na jedną).
A z tą blokadą ? byłoby ciężko... róże się rozpanoszyły prawie we wszystkich wątkach ;:306

Milenko, no prawdziwa z Ciebie twardzielka :;230 Obawiam się jednak, że to stan przejściowy, a sezon dopiero się zaczyna... Obstawiam, że wymiękniesz :;230
Pogoda ma się na weekend uspokoić, oby... Ja musiałam swoje wesprzeć dodatkowo podpórkami, bo niektóre rozłożyły się na rabatach...

Aguś, fajnie, że Ci się u mnie podoba :D Zapraszam serdecznie ;:196
A nie myślałaś o małych, szczepionych drzewkach? Nie musisz chyba z nich rezygnować?
Kardynał bardzo dobrze znosi deszcz. Ta ostatnia fotka robiona była wczoraj, w krótkiej przerwie między opadami.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, właśnie wiem że to u Ewci jest Kardynałek :wink: Sytuacja się tym bardziej komplikuje że u Ewci mam już na liście jesiennej cztery inne pozycje....Jeszcze jedna dojdzie i będzie opłacało się zamawiać ;:80
Jedynie miejsca dla nich nie znalazłam ;:224 Chyba już tylko to (poza pustą kasą) mnie powstrzymuje ;:300 ;:301 i fakt że mam kilka w donicach, dla których dopiero przygotowuję rabaty....
Takie kupowanie na zaś jest niezwykle stresujące...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aniu, czyli cardinal wart rozważenia i zakupu :D Dzięki za info.
A takie mini drzewka mam - kilka niewielkich klonów japońskich, niewielką czereśnie zaszczepioną na podkładce skarlającej ( mam nadzieję w końcu doczekać sie owoców) cisy tnę w stożki, i mam nawet jednego szmaragda :lol:
Może kiedyś doczekam sie większego ogrodu ?
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Aniu przepiękne kwitnienie u Ciebie już rozpoczęte ;:oj
U mnie jeszcze w pączusiach zamkniete lub zaczynają dopier pękać. Ale dla mnie ważne, że jak na razie zdrowo
Jednak "zmartwiłaś" mnie zdjęciem Rose de Resht. Oj matul, Ty masz tam 1 krzaczek czy więcej?
Posadziłam ją przy tarasiku i jeśli to 1 krzaczek to będę ją miała i na nim i na ścieżce :;230
Królewny w donicach są zabójcze ;:215
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

witaj Aniu jestem pod wrażeniem ;:oj Ogrodu 100 róż idealna nazwa, a nie powinna się już zmienić na wyższą cyfrę?
Twój ogród jest taki uporządkowany, przemyślany w każdym calu , dużo kwiatów a jednocześnie przestrzeni.
Możesz zdradzić nazwy Rh co pokazałaś od Alexi różowe i białą ?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ech, Ana, pewnie przyjdzie mi Queen zamienić na Sister i poszukać jakiegoś polskiego Niemca, żeby się pokręcił za Dieterem ;:306.
Co Ty mi tu o historycznych... mam ich sporo, a i tak jako pierwsza zakwitła Rosarium Uetersen, a nie one. No ale ja w tytule wątku nie mam "różanego szaleństwa", to nie dziwota, że moje nie szaleją ;:306.
A z piennych ostatnio zachwyciły mnie Schneewittchen na kijach. U mnie to jedyne róże nietknięte żadną plagą ;:333.
Wiem, że opinia, że bukszpan rośnie wolno, to mit. Moje już na gwałt domagają się fryzjera, ale tak obrosły je sąsiednie rośliny, że ze strachem myślę o wybieraniu obciętych gałązek ;:219.

;:196 Buziaki różane - Jagoda
PS. Po co czekać do jesieni? Ewunia oferuje róże w donicach już teraz... ;:224.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”