Ogród 100 róż cz. III
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 100 róż cz. III
Przymierzam się do zakupu Garden of Roses. Jesteś z niej zadowolona? Czy kolor jest taki bladorózowy, czy bardziej morelowy?
Dieter Müller zachwycił urodą
Oprócz róż lubię "takie sobie widoczki" - pokazują całość i czy ogród stanowi całość a roślinki do niego pasują.
U Ciebie pięknie...
ładne bukszpany, dodatki oj lubię
Pozdrawiam. M

Oprócz róż lubię "takie sobie widoczki" - pokazują całość i czy ogród stanowi całość a roślinki do niego pasują.
U Ciebie pięknie...

Pozdrawiam. M
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu no ogródek jak z katalogu
Cudnie róże zaczynają
Twój Cardinal ma już kwiaty,mój czeka jak na razie,ale to kwestia paru dni
RdR ogromny,jakoś nie mogę sobie wyobrazić mojego w takich rozmiarach

Twój Cardinal ma już kwiaty,mój czeka jak na razie,ale to kwestia paru dni

RdR ogromny,jakoś nie mogę sobie wyobrazić mojego w takich rozmiarach

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, tak czy owak u Ciebie rośliny bardziej zaawansowane - widać to choćby po hortensjach - moje mają pączki o 2/3 mniejsze... Cudna fotka Lady Salisbury i cudna róża
Ogród po fryzjerze - to widać, wszystko pięknie przycięte
U mnie bukszpany straszą fryzurą z nowych przyrostów
Nie mam kiedy ciąć bo ciągle leje... Maj daje nam mocno w kość w tym roku 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Rety, za każdym wejściem tutaj mam palpitacje i stan przedzawałowy...
Szkoda że jesienią zabrakło dla mnie w Rosarium Kardynałka. Teraz widzę że jest dostępny...ale zakupy dla jednej róży....no bez sensu. Zaraz kupię conajmniej 5. Tak było wiosną z Old Port...kupiłam chyba jeszcze 6 innych.
Wstrzymam się do jesieni...będę twarda

Choć to zdjęcie nie pomaga wytrwać w postanowieniu

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Aniu, chyba napiszę do admina prośbę o zablokowanie dla mnie wszystkich wątków z różami
Niewiarygodne, co pokazujesz - jedna piękniejsza od drugiej, ale mam mocne postanowienie: "nie będę sprawdzać na hmf i wrzucać do folderu w zakładkach pt. Chciejstwa". Na razie się trzymam
Ale to zapewne stan przejściowy
U mnie leje znów od 3 dni, dziś już non-stop. Zrobiłam szybki obchód pod parasolem i wsparłam moje bidulki ciepłym słowem.. Na razie nic więcej nie można zrobić

-
Kurcze, szkoda że ja nie wpadłam na ten pomysłMandragora pisze:Aniu, chyba napiszę do admina prośbę o zablokowanie dla mnie wszystkich wątków z różami![]()
![]()

Dzień dobry
Ale zimnica brr.. Dobrze, że przestało padać, bo na weekend zaplanowałam małe przesadzanko i sadzenie Mme Hardy
Jaguś, widziałam, dlatego trzeba zwiększyć liczbę odmian historycznych
A propos, ja wymyśliłam sobie na jesień pienną Charles de Mills, a Ty myślałaś o piennych, czy zmieniłaś koncepcję?
Dieterek to prezent, przywieziony z Niemiec.
Bukszpanki wcale tak wolno nie rosną, ale kostki jeszcze nie powstały... Może na drugi rok...
Tak, zaczął się najfajniejszy okres w roku, a niemal każdego dnia zakwita nowa róża
Jadziu, oby tylko trochę więcej słonka świeciło, żebyśmy mogli nacieszyć się ogrodem
Monia, Garden of Roses ma jasnoróżowy kolorek, który przechodzi z czasem w morelowy. Jestem zachwycona tą różą; śliczny kolor, długo trzyma kwiaty, krzew kompaktowy... Wydaje mi się też, że idealnie pasuje do donicy
Monika, Dieter Müller i mnie oczarował. To fantastyczna różyca. Dzięki za miłe słowa
Aniu, pewnie Ci już zakwitł Cardinal. Ja codziennie oglądam, jak zmienia się jego kolor. Jest fantastyczny. Ten fioletowo ? szary kolorek bardzo mi się podoba, ale znowu nie widać go na zdjęciach
Może RdR tylko u mnie tak zmutowała ?
dziękuję
Elwi, Lady Salisbury chyba na nowo odkrywam. W tamtym roku błyskawicznie przekwitała, a jej liście były całe wygryzione przez miesierkę różówkę. W tym roku zapowiada się jednak całkiem dobrze.
Pewnie w weekend będziesz mogła już podziałać ogrodowo

Lady Salisbury ? cudo

I Dieterek... Chyba was zamęczę
Rozkwitające kwiaty są coraz bardziej lawendowe, czego aparat niestety nie wychwycił. Poza tym mają wspaniałe falbanki i fanatycznie długo utrzymują się na krzewie

Sister Elizabeth

Cardinal de Richelieu

Mary Rose. Jestem zachwycona wielkością kwiatów; są ogromne

Winchester Cathedral

Eglantyne

Jaguś, widziałam, dlatego trzeba zwiększyć liczbę odmian historycznych

Dieterek to prezent, przywieziony z Niemiec.
Bukszpanki wcale tak wolno nie rosną, ale kostki jeszcze nie powstały... Może na drugi rok...
Tak, zaczął się najfajniejszy okres w roku, a niemal każdego dnia zakwita nowa róża

Jadziu, oby tylko trochę więcej słonka świeciło, żebyśmy mogli nacieszyć się ogrodem

Monia, Garden of Roses ma jasnoróżowy kolorek, który przechodzi z czasem w morelowy. Jestem zachwycona tą różą; śliczny kolor, długo trzyma kwiaty, krzew kompaktowy... Wydaje mi się też, że idealnie pasuje do donicy

Monika, Dieter Müller i mnie oczarował. To fantastyczna różyca. Dzięki za miłe słowa

Aniu, pewnie Ci już zakwitł Cardinal. Ja codziennie oglądam, jak zmienia się jego kolor. Jest fantastyczny. Ten fioletowo ? szary kolorek bardzo mi się podoba, ale znowu nie widać go na zdjęciach

Może RdR tylko u mnie tak zmutowała ?

dziękuję

Elwi, Lady Salisbury chyba na nowo odkrywam. W tamtym roku błyskawicznie przekwitała, a jej liście były całe wygryzione przez miesierkę różówkę. W tym roku zapowiada się jednak całkiem dobrze.
Pewnie w weekend będziesz mogła już podziałać ogrodowo

Lady Salisbury ? cudo

I Dieterek... Chyba was zamęczę

Sister Elizabeth

Cardinal de Richelieu

Mary Rose. Jestem zachwycona wielkością kwiatów; są ogromne

Winchester Cathedral

Eglantyne

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Aniu, dobrze ze znowu mozna się zachwycac twoim ogrodem bo jest do czego wzdychać

Róże obłedne. I tyle juz u ciebie kwitnie

Jolu, szkoda mi Twojego zdrowia, ale jednak zachęcam do odwiedzin
Oczywiście, że zakupy dla jednej róży nie mają sensu
Ja już mam dwie na jesiennej liście (jest maj
)
Kardynała kupowałam u Ewci (gdybyś jednak skusiła się na jedną).
A z tą blokadą ? byłoby ciężko... róże się rozpanoszyły prawie we wszystkich wątkach
Milenko, no prawdziwa z Ciebie twardzielka
Obawiam się jednak, że to stan przejściowy, a sezon dopiero się zaczyna... Obstawiam, że wymiękniesz
Pogoda ma się na weekend uspokoić, oby... Ja musiałam swoje wesprzeć dodatkowo podpórkami, bo niektóre rozłożyły się na rabatach...
Aguś, fajnie, że Ci się u mnie podoba
Zapraszam serdecznie
A nie myślałaś o małych, szczepionych drzewkach? Nie musisz chyba z nich rezygnować?
Kardynał bardzo dobrze znosi deszcz. Ta ostatnia fotka robiona była wczoraj, w krótkiej przerwie między opadami.

Oczywiście, że zakupy dla jednej róży nie mają sensu

Kardynała kupowałam u Ewci (gdybyś jednak skusiła się na jedną).
A z tą blokadą ? byłoby ciężko... róże się rozpanoszyły prawie we wszystkich wątkach

Milenko, no prawdziwa z Ciebie twardzielka

Pogoda ma się na weekend uspokoić, oby... Ja musiałam swoje wesprzeć dodatkowo podpórkami, bo niektóre rozłożyły się na rabatach...
Aguś, fajnie, że Ci się u mnie podoba

A nie myślałaś o małych, szczepionych drzewkach? Nie musisz chyba z nich rezygnować?
Kardynał bardzo dobrze znosi deszcz. Ta ostatnia fotka robiona była wczoraj, w krótkiej przerwie między opadami.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
Aniu, właśnie wiem że to u Ewci jest Kardynałek
Sytuacja się tym bardziej komplikuje że u Ewci mam już na liście jesiennej cztery inne pozycje....Jeszcze jedna dojdzie i będzie opłacało się zamawiać
Jedynie miejsca dla nich nie znalazłam
Chyba już tylko to (poza pustą kasą) mnie powstrzymuje
i fakt że mam kilka w donicach, dla których dopiero przygotowuję rabaty....
Takie kupowanie na zaś jest niezwykle stresujące...

Jedynie miejsca dla nich nie znalazłam

Takie kupowanie na zaś jest niezwykle stresujące...
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Aniu, czyli cardinal wart rozważenia i zakupu
Dzięki za info.
A takie mini drzewka mam - kilka niewielkich klonów japońskich, niewielką czereśnie zaszczepioną na podkładce skarlającej ( mam nadzieję w końcu doczekać sie owoców) cisy tnę w stożki, i mam nawet jednego szmaragda
Może kiedyś doczekam sie większego ogrodu ?
Pozdrawiam

A takie mini drzewka mam - kilka niewielkich klonów japońskich, niewielką czereśnie zaszczepioną na podkładce skarlającej ( mam nadzieję w końcu doczekać sie owoców) cisy tnę w stożki, i mam nawet jednego szmaragda

Może kiedyś doczekam sie większego ogrodu ?
Pozdrawiam

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Aniu przepiękne kwitnienie u Ciebie już rozpoczęte
U mnie jeszcze w pączusiach zamkniete lub zaczynają dopier pękać. Ale dla mnie ważne, że jak na razie zdrowo
Jednak "zmartwiłaś" mnie zdjęciem Rose de Resht. Oj matul, Ty masz tam 1 krzaczek czy więcej?
Posadziłam ją przy tarasiku i jeśli to 1 krzaczek to będę ją miała i na nim i na ścieżce
Królewny w donicach są zabójcze

U mnie jeszcze w pączusiach zamkniete lub zaczynają dopier pękać. Ale dla mnie ważne, że jak na razie zdrowo
Jednak "zmartwiłaś" mnie zdjęciem Rose de Resht. Oj matul, Ty masz tam 1 krzaczek czy więcej?
Posadziłam ją przy tarasiku i jeśli to 1 krzaczek to będę ją miała i na nim i na ścieżce

Królewny w donicach są zabójcze

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
witaj Aniu jestem pod wrażeniem
Ogrodu 100 róż idealna nazwa, a nie powinna się już zmienić na wyższą cyfrę?
Twój ogród jest taki uporządkowany, przemyślany w każdym calu , dużo kwiatów a jednocześnie przestrzeni.
Możesz zdradzić nazwy Rh co pokazałaś od Alexi różowe i białą ?

Twój ogród jest taki uporządkowany, przemyślany w każdym calu , dużo kwiatów a jednocześnie przestrzeni.
Możesz zdradzić nazwy Rh co pokazałaś od Alexi różowe i białą ?
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Ech, Ana, pewnie przyjdzie mi Queen zamienić na Sister i poszukać jakiegoś polskiego Niemca, żeby się pokręcił za Dieterem
.
Co Ty mi tu o historycznych... mam ich sporo, a i tak jako pierwsza zakwitła Rosarium Uetersen, a nie one. No ale ja w tytule wątku nie mam "różanego szaleństwa", to nie dziwota, że moje nie szaleją
.
A z piennych ostatnio zachwyciły mnie Schneewittchen na kijach. U mnie to jedyne róże nietknięte żadną plagą
.
Wiem, że opinia, że bukszpan rośnie wolno, to mit. Moje już na gwałt domagają się fryzjera, ale tak obrosły je sąsiednie rośliny, że ze strachem myślę o wybieraniu obciętych gałązek
.
Buziaki różane - Jagoda
PS. Po co czekać do jesieni? Ewunia oferuje róże w donicach już teraz...
.

Co Ty mi tu o historycznych... mam ich sporo, a i tak jako pierwsza zakwitła Rosarium Uetersen, a nie one. No ale ja w tytule wątku nie mam "różanego szaleństwa", to nie dziwota, że moje nie szaleją

A z piennych ostatnio zachwyciły mnie Schneewittchen na kijach. U mnie to jedyne róże nietknięte żadną plagą

Wiem, że opinia, że bukszpan rośnie wolno, to mit. Moje już na gwałt domagają się fryzjera, ale tak obrosły je sąsiednie rośliny, że ze strachem myślę o wybieraniu obciętych gałązek

PS. Po co czekać do jesieni? Ewunia oferuje róże w donicach już teraz...