perukowiec będzie miał peruczkę
Dzika skarpa i nie tylko 2
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dzika skarpa i nie tylko 2
Misiu, Twój maczek też u mnie kwitnie, a szałwia - bogactwo, moja posadzona w zeszłym sezonie jakaś maleńka,
Witam Misiu
Piękne masz orliki. W tamtym roku siałam i nie doczekałam się roślinek, w tym kupiłam sadzonki.
Szalejesz na swojej skarpie, podziwiam
Piękne masz orliki. W tamtym roku siałam i nie doczekałam się roślinek, w tym kupiłam sadzonki.
Szalejesz na swojej skarpie, podziwiam
Pozdrawiam Halina.
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Misiu cudne iryski i widzę że niektórych kolorków nie mam , może wymianka?
A przyjedziesz Jolu osobiście?:D:D bo obawiam się że po niedawnym naszym wyjściu na zakupy hihi M Misi szybko nie puści hehe
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Pięknie i u mnie kwitną irysy ale nie mogę na nich popatrzeć bo już trzeci dzień pada a w deszczu to nie wyglądają dobrze .. Akacja i koło mnie kwitnie i pachnie ,tez pilnuję aby wyrywać siewki bo u sąsiada gdzie rośnie już jest ładny zagajnik samej akacji ,.. Piękne szałwie ,moje też zaczynają kwitnąć ale ja mam na razie pojedyncze kępki a one wyglądają pięknie jak ich jest więcej ..
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...zawsze czerwone maki będą kojarzyły mi się z piosenką...

..a tu w trojeści amerykańskiej...

...uratowany ostrogowiec od zagłady...było jego więcej...ale pomoc przy pieleniu na jesieni pewnych osób na skarpie wypieliła mi siewki jako chwast...
...moja kochana różyczka bardzo stara odmiana ...

Oj Misiu jak ja bym jeszcze tego ostrogowca chciała
może tyciuńki kawałeczek by Ci się ukopał co??
ja zaczynam zbierać byliny, bo chcę zmiany w ogródeczku moim zrobić, ale to powolutku nastąpić musi, bo jak zrobię już na raz wszystko, to co ja za 5 lat robić będę 
Misiu
, dziękuję
za dedykowane mi zdjęcie trawki. Muszę zadbać o moją. Może coś z niej będzie.
Misiu szczęściaro, powinnaś na kolanach iść do Częstochowy
w podziękowaniu za to, że masz dobrego duszka-Ulę
, która Ci pomaga. Od kilku lat z konieczności naszą działką zajmuje się M, a strasznie tego nie lubi
. Właśnie teraz jest w bardzo złym nastroju bo pada, a przyszły zamówione 2 paki roślin i musi je posadzić.
W Albam....r były też ostrogowce, ale nie zamawiałam. Ciągle je kupuję i ciągle mi wypadają, bo wolą bardziej suchą ziemię niż jest u mnie. Zachwycam się nimi i obiecuję sobie, że nasieję, bo podobno łatwo je uzyskać z nasion. W tym roku mam tylko 2 krzaczki i też już kwitną.
Misiu szczęściaro, powinnaś na kolanach iść do Częstochowy
W Albam....r były też ostrogowce, ale nie zamawiałam. Ciągle je kupuję i ciągle mi wypadają, bo wolą bardziej suchą ziemię niż jest u mnie. Zachwycam się nimi i obiecuję sobie, że nasieję, bo podobno łatwo je uzyskać z nasion. W tym roku mam tylko 2 krzaczki i też już kwitną.
ciocia Dorota
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Misiu piękna wstęga irysów.
Aby tylko ten deszcz długo nie potrwał i nie poniszczył kwiatów. Ślicznie róże Ci kwitną, taką różową mam od Gosi, ale jeszcze w pąkach .
Widzę, że trojeść amerykańska zdrowo Ci rośnie. Ja kupiłam w ubiegłym roku i widzę, że od dołu żółkną jej liście.
Nie wiem, czy miała za sucho, czy za bardzo podlewałam, a tak mi na niej zależy, gdyż pachnie cudnie.
Aby tylko ten deszcz długo nie potrwał i nie poniszczył kwiatów. Ślicznie róże Ci kwitną, taką różową mam od Gosi, ale jeszcze w pąkach .
Widzę, że trojeść amerykańska zdrowo Ci rośnie. Ja kupiłam w ubiegłym roku i widzę, że od dołu żółkną jej liście.
Nie wiem, czy miała za sucho, czy za bardzo podlewałam, a tak mi na niej zależy, gdyż pachnie cudnie.
Misiu widzę ,że Ci się nieźle szlak między skarpą a iryskami zagęścił
piękny maczek i różyczki
piękny maczek i różyczki
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...tak się śpieszyłam rano przed karmieniem mojego luda ... że nie zdążyłam odpowiedzieć wszystkim przepraszam...
Maryś to będziesz miała łatwą drogę...
Zosiuszałwia dwa lata była byle jaka a potem wystrzeliła i jest cudowna...a skubię jej listki do potraw mięsnych...
ahina-Halinko a gdzie Twój ogródeczek
Jolu Ula za mnie napisała...
to najłatwiej...
Janinko jestem też zaskoczona moją szałwią, chyba tak rośnie bo nie opiekowałam się nią zbytnio...ma słoneczko i cień ...rośnie pod jabłonką...
Bogusiu pomyślimy , pomyślimy...
Dorotko mój ostrogowiec mam z nasionek...a co do Ulci to ona w wolnej chwili wpada do mnie ...a ja staram się jej pomagać duchowo...
...mimo deszczu nie wytrzymałam i poszłam zobaczyć co dzieje się na moich włościach...
trzeba mieć chyba "coś pod sufitem" żeby w taki deszcz włóczyć się wśród roślin...
..szkoda że słonka brak ...na różyczce jest mnóstwo pąków obawiam się że deszcz jak będzie tak lał to je zniszczy... a to jest szczególna róża "róża cioci Wiki" 9lat temu jak przyjechaliśmy to była pod jabłonką
malutka bidulka ledwo okazująca życie ... wykopaliśmy ją przenosząc na słoneczna skarpę i tak pięknie odbiła
o długo była malutka... a tą różę to sadziła ciocia już nie żyjąca mojego eM ponad 60lat temu...to prawda

..ostrogowiec...

... a perukowiec pod ciężarem kropli deszczu przechylił się bardzo ...

..a kwiatki trzykrotki wirgilskiej wyglądają jak motylki...

...i co ten deszcz robi...

Maryś to będziesz miała łatwą drogę...
Zosiuszałwia dwa lata była byle jaka a potem wystrzeliła i jest cudowna...a skubię jej listki do potraw mięsnych...
ahina-Halinko a gdzie Twój ogródeczek
Jolu Ula za mnie napisała...
Janinko jestem też zaskoczona moją szałwią, chyba tak rośnie bo nie opiekowałam się nią zbytnio...ma słoneczko i cień ...rośnie pod jabłonką...
Bogusiu pomyślimy , pomyślimy...
Dorotko mój ostrogowiec mam z nasionek...a co do Ulci to ona w wolnej chwili wpada do mnie ...a ja staram się jej pomagać duchowo...
...mimo deszczu nie wytrzymałam i poszłam zobaczyć co dzieje się na moich włościach...
..szkoda że słonka brak ...na różyczce jest mnóstwo pąków obawiam się że deszcz jak będzie tak lał to je zniszczy... a to jest szczególna róża "róża cioci Wiki" 9lat temu jak przyjechaliśmy to była pod jabłonką
malutka bidulka ledwo okazująca życie ... wykopaliśmy ją przenosząc na słoneczna skarpę i tak pięknie odbiła
o długo była malutka... a tą różę to sadziła ciocia już nie żyjąca mojego eM ponad 60lat temu...to prawda

..ostrogowiec...

... a perukowiec pod ciężarem kropli deszczu przechylił się bardzo ...

..a kwiatki trzykrotki wirgilskiej wyglądają jak motylki...

...i co ten deszcz robi...

Dziewczyny naprawdę Misia to wielka moja pomoc duchowa a czasem i nie tylko. Ale jak można by żyć tak w samotności?? Ja sobie nie wyobrażam.
Aha Misiu nie napisałaś w jakim stanie skarpa po moim ataku. Sama wiesz że jak ostatnio wpadałam to raczej po Twoją pomoc
nawet nie wiem jak się trzymają pierwiosnki.
Aha Misiu nie napisałaś w jakim stanie skarpa po moim ataku. Sama wiesz że jak ostatnio wpadałam to raczej po Twoją pomoc
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Misiu deszczyk robi piękne zdjęcia
chyba dostałam ostrogowca od Michała, ale musi jeszcze lepiej się rozwinąć. Róża przypomina mi New Dawn
O jest ta krzewuszka, której i zazdrościłam i kupiłam sobie, ale jeszcze jest malutka i nie kwitnie.
Jedno jest pewne, że pomoc Uli nie będzie skutkować w utratę roślin, bo się na nich zna
O jest ta krzewuszka, której i zazdrościłam i kupiłam sobie, ale jeszcze jest malutka i nie kwitnie.
Jedno jest pewne, że pomoc Uli nie będzie skutkować w utratę roślin, bo się na nich zna
Masko nie byłabym taka pewna. Nie widziałeś mnie jak wyżywałam się na skarpie z podkaszarką albo jak przycinałam migdałka. To był z pewnością niezły widok jak odpadki leciały.
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Misiu - znalazłam jeszcze trochę siły i obejrzałam Twoje ogrodnicze dokonania. Powiem krótko - pełna metamorfoza. Supeeeerrr!
Więcej w wątku klubowym.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3