Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Allllleeeeeeeeee cuda te różyczki szczególnie ta romantyczna ;:167 co ty robisz, że nie mają mszycy?
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam nadzieję Aniu ,że wczorajsza ulewa nie narobiła wielkich strat w różach .U mnie tylko pokropi dziennie ,ale to trochę maławo ;:174 ,bo słonko zaraz wysusza ziemie .Dzisiaj musiałam trochę podlać .LO również podziwiam u mnie a dzisiaj zakwitł jednym kwiatkiem Jacques Cartier :heja wyhodowany z patyczka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne różyczki ;:138 A ten kwiatuszek z dwóch ostatnich zdjęć przesłodki ;:167
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, tyle piękności pokazałaś, że sama nie wiem co bardziej mi się podoba, oba różaneczniki robią ogromne wrażenie, śliczna ta róża Felicite, na róże jednak miejsca u mnie już brak więc problem z głowy ;:306, myślę natomiast, że clematisy jeszcze gdzieś upcham oba wpadły na listę moich "chciejstw" w tym zestawieniu wyglądają na prawdę oryginalnie. Moja Kurfurstin Sophia co prawda w doniczce nie rośnie, ale to wiosenny nabytek, więc tak samo z wielką niecierpliwością czekam na jej pierwszy kwiatek, sunia urocza, wymizgaj ją po tym brzusiu ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ciągle pada tralalalalalalalalala....zaśpiewam sobie piosenkę ;:224 A tak naprawdę to do śmiechu mi nie jest,zaczynam marudzić,a to niedobrze,mam wrażenie jakby cały tydzień lało tyle wody wczoraj spadło,już dawno takiej ulewy nie widziałam ;:185
Nie byłam nadziałce,czekam na przejaśnienia,ale niebo wciąż nadal zachmurzone ;:222 Co pomyślę o moich roślinkach to mi ich żal...
Dziś nawet myślałam,że chyba pojadę nad różami postawić parasole wielkie,by miały cieplej i nie padało już na nie ;:306 Do czego to doszło?

Milenko LO w trzecim roku powinien pokazać swoje prawdziwe oblicze. Zauważyłam,że właśnie po tym okresie czasu róże pięknie się rozbudowują i kwitną w najlepsze.Kobea potrafi dać w kość przy oknie,czepia się firanek...ja swoje wyniosłam już pod koniec marca na balkon i maja się jak widać dobrze ;:333 Czekam z niecierpliwością na pąk,który do tej pory podziwiałam u innych ;:224
Mam nadzieję,że różyczki dadzą radę ;:218 Trzymam kciuki za Nasze róże i inne zielone ;:215
Dobrze mieć takiego ogrodowego przyjaciela,czasami mnie rozbawia do łez,co ona wyrabia jak ją wezmę,jaka ważna ...a załatwia się dopiero jak z działki wyjdzie ...taka z niej dama ;:306 Liczi byłby fajnym kompanem dla Gabuni ;:108
Chmury a kysz................ ;:134 słonko ;:3

Persymona zbieram ręcznie,jeśli mało siedzi na pąku,ale jak jest oblepiony jak skorupa to nie waham się użyć broni w postaci chemii ;:218

Jadziu nie mam bladego pojęcia co się u mnie dzieje od trzech dni,czekam na słoneczko ;:108
Ja już wolę podlewać nawet konewkami,ale tyle deszczu to ja nie zamawiałam ;:222
Gratuluję Jaciuaesa Cartiera dzidziusia ;:333

Aniudziękuję:) Kwiatuszek ostatni to prawdziwy rarytas i kompan działkowy....tylko czemu łopaty nie lubi?

Ivan Olson wciąż kwitnie:)

Obrazek

Maria Curie Skłodowska będzie miała jedyny kwiat,czekam z niecierpliwością,pozostałe pędy dopadł niestety uwiąd ;:145

Obrazek

Żurawki na pewno najlepiej cieszą się z deszczu ;:224

Obrazek

Życzę sloneczka ;:3
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, będzie dobrze. Zawsze, po deszczu przychodzi słoneczko. Powojniki masz cudne. Moje są w pączkach, myślę, że jak słoneczko wyjdzie i zrobi się cieplej, pokażą mi swoje piękne kolorki. Trzymam kciuki....za poprawę pogody. ;:168
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Aniu witaj :wit ,kurcze jaki fajny ten Twój OLSON,
najpierw pomyślałam ,że to Anna Karolina ,ale widzę ,że ma przebarwienia .
Czy on powtarza kwitnienie?
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu to jest jednak grubo nie fair, prześlij trochę deszczu do mojego miasta. Tak liczyłam na dzisiejsze opady.
U Ciebie Cardinal de Richelieu na takim etapie jak mój (codziennie biegam na działkę od kilku dni z nadzieją, że jednak zakwitł), teraz trochę przyhamują róże, bo się ochłodziło, i to znacznie... LO jest cudowna, nie ma co tu nawet więcej mówić, bo to już oczywista oczywistość ;)
Clematis Ivan Olson dopisany został do chciejstw ;)
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Hej,
U mnie też za duzo deszczu. Róze dopadają choroby, a nie ma jak zrobić oprysku... To jest dziwny rok... Wcale nie jest dobry...trzymam kciuki, żeby u Ciebie nic się nie działo. U mnie neistety juz załatwione....
Szkoda, że twój powojnik zapada na uwiąd. To piękna odmiana.
Masz jakies sprawdzone metody? Ja w ten sposób - przez uwiąd - straciłam 3 sztuki w poprzednich latach.
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Też się cieszyłam z nowych powojników ale wczoraj zauważyłam uwiąd jednego pędu Pilu. Dziś muszę podlać nadmanganianem potasu ;:131 Może uratuję resztę. Ma takie piękne, nabrzmiałe pąki na pozostałych pędach...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

April też podlałam nadmanganianem. Czy coś pomogło..? Nadal wycinam... może ciut mniej, ale jednak. Nie zaszkodzi jednak podlać. trzymam kciuki za nasze powojniki.
Aniu Ivan ma zniewalającą urodę. Teraz czekam na pąki Marii.
Żurawkowy portret bardzo piękny. Uwielbiam te roślinki.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja przez ten cały uwiąd w ogóle zrezygnowałam z wielkokwiatowych i mam spokój. Żadne nadmanganiany ani inne nie pomagały. ;:224
Ale U Ani są rewelacyjne :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu ja mam Omoshiro i to też wspaniały powojnik. Ja nie kupuję powojników w takich sklepach ale różnica jest około 5 lub 6 zł, wiec sama musisz wydedukować. Deszcz pada u nas każdy dzień po kilka razy, a dzisiaj jest zaniesione na cały dzień i tak ma być do soboty. Miałam kosić i plany w łeb wzięły.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ostatnio kupowałam w aptece nadmanganian..jedynie 3 szt tego sproszkowanego, pani popatrzyła na mnie i uświadomiła mnie, że tego się tylko odrobinę dodaje do wody, bo dzidziuś będzie fioletowy ;:306 Dopiero ja musiałam ją uświadomić, że to do kwiatów. Podlałam profilaktycznie jak przeczytałam o tym całym uwiądzie. Mój LO nie bardzo chce wypuszczać pąki. Posadziłam go dopiero na wiosnę, więc nie mam specjalnych wymagań..ale mógłby chociaż z jednego kwiata ;:224 ty, bardziej, że pędy wypuścił już na dobre 60 cm.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Fioletowy dzidziuś, no padnę. :;230 Panią musiało nieźle zszokować nim jej wyjaśniłaś co i jak. :lol:
Zobaczymy co nam powojniki pokażą po tych deszczach? :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”