Zielony Świat Moniki cz. 8

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 8

Post »

Aż boję się pomyśleć, jak to będzie wyglądało, jak wszystko podrośnie ;:oj
Pewnie bez maczety się nie obędzie, jak będziesz chciała powiesić pranie lub wypić herbatkę ;:304
Z drugiej strony podziwiam za konsekwencję w działaniu. Szkoda, że ja tak nie potrafię i u mnie rośnie prawie wszystko.
Aha...a dlaczego nie masz donicy z ziołami ? Nie gotujesz ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Monia, stworzyłaś piękne i nastrojowe miejsce. Już nie mogę się doczekać, jak to będzie wyglądało w pełni letniego sezonu ;:215
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witam

Pogoda się gwałtownie zmieniła, chmury za oknem i jest zdecydowanie chłodniej niż w weekend i pogoda taka ma się u nas utrzymać do końca tygodnia, można troszkę odetchnąć od upałów ;:173

Kingo crazydaisy - dziękuję ;:196 dzisiaj może ogarnę hojki bo troszkę się ich uzbierało i aż się proszą o sesję zdjęciową.
Ilonko Lolka289 - czekam z utęsknieniem aż zakwitnie reszta nowości bo znowu nakupowałam jak głupia :;230 jak tam twoje tarasowe roślinki?
Madziu Alenko - niestety bells'y dostały troszkę w kość ostanią burzą i wiatrami i są jakieś takie zmaltretowane. Mam nadzieję że odżyją ;:108 A stellary szczerze polecam - mam dokładnie 10 odmian i będę zasypywać cię fotkami jak już zakwitną :;230
Joluś 1212 - kochana nie ma co zazdrościć tylko kupić pelaśki albo się przypomnieć później. Jak fuksja zakwitnie to dopiero Żabcia wygląda bosko ;:167
Asiu Fajerko - a nie ma sprawy, tak do 160 cm wzrostu można nawet całkiem wygodnie się położyć, powyżej to już pozycja embrionalna i jeszcze mój piesek się musi zmieścić :;230
Tesiu - czekamy na kwiatki - mam nadzieję na ferię barw i form bo zebrałam fuksje i pelargonie o różnych formach kwiatków ;:65
Agatko - ja ci dam z zeszłego roku :;230
Kasiu oxalis - staram się wybierać różne kolorki ale chyba różowych mam najwięcej ale jakieś czerwone i białe się trafią. Mi pelargonie kojarzyły się tylko z tymi bardzo zwisającymi czerwonymi ale jak wpadłam na forum to wiesz - szał totalny :;230 Różaną oprócz Australian Pink mam jeszcze jedną ale ta jeszcze nie pokazała kwiatuszka.
Izuniu smolka - no właśnie ja nie jestem wcale romantyczna ;:306 ale jakoś z tym balkonem wyszło :;230 chyba się starzeję. A pokaż Twoją Pamelkę ;:224
Iwonko 0042 - dziękuję kochana ;:196
Izolku - to czekamy razem na kolejne kwiatuszki - widziałam rano że jedna fuksja pokazała buźkę i jedna pelaśka nieśmiało wygląda spod listka - ale też różowa ;:224
Aguś aage - u mnie tylko kilka takich wyrywnych, reszta czeka spokojnie na swój czas - nie będę ich poganiać, niech nabiorą sił i szaleją potem cały sezon ;:167
Iwonko heliofitko - no ja też się boję co to będzie np. w lipcu :;230 oby pies się zmieścił na balkon i będzie dobrze ;:333 przetestowałam już wiele roślinek balkonowych i zdecydowałam się na fuksje i pelargonie bo resztę mogę mieć na działce, ale postanowiłam na przyszły rok wysiać petunie - a co mam sobie żałować ;:306 No i właśnie chodzi mi po głowie jakaś taka donica typowo ziołowa - bazylia, mięta itd bo kochana gotuję i piekę ciasta jak szalona bo bardzo to lubię.
Kasiu kubasiu - dziękuję ;:196 to czekamy razem na lato.

To teraz odrobinę działeczki - kolorowy misz-masz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
nowapasja
1000p
1000p
Od: 28 sty 2011, o 10:25

Post »

;:224 jak tu ładnie i jakie apetyczne grona porzeczek :D
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Kurcze, siostra, byłam u Ciebie a nic nie wykopałam :;230 Śliczny balkonik... Już drugi rok się wpraszam ;:306
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monia, dotarłam w końcu i do Ciebie, żeby podziękować za odwiedziny u mnie, komplement od Ciebie, właścicielki TAKIEGO balkonu, wiele znaczy :D a że kiedyś (w czasach przed-Potomkowych, kiedy miałam dużo wolnego czasu) prześledziłam za jednym posiedzeniem cały Twój wątek, chyba wtedy na 5 części byłaś, to wiem co piszę :) gratuluję serca do roślin, one to czują i dlatego tak Ci pięknie rosną :)
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Monia balkon super ,pelaśki masz takie inne ja mam takie zwyczajne ,będę podglądac je bo masz co pokazywac ;:138 reszta kwiatów superasna ;:168
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40

Post »

Widać, że u ciebie wszystko kwitnie. ;:333
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Awatar użytkownika
abelard74
100p
100p
Od: 2 lut 2014, o 11:16

Post »

gdzie z kim i kiedy podpisałaś cyrograf ;:138
naprawdę wielkie brawa, za cierpliwość - miło popatrzeć
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Ale olbrzymi kroplik ;:138 Z rozsady, czy sam się wysiał?
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A zasypuj mnie fotkami...Błagam ;:180 Bo stellary mam na razie chyba tylko dwa..i jeszcze nie miałam okazji oglądać ich w pełni sezonu..Może w tym roku się uda ;:108 No i u Ciebie się napatrzę ;:333
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Niunia coraz piękniej u ciebie na balkoniku daj parę fotek jeszcze, plis ;:138
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Siemanko :wit

Ale leje u nas ;:oj jest szaro, ponuro i bardzo mokro ;:219
Dobrze że zdjęłam kwiatki z balustrady bo mnie coś tknęło i miałam racje - tak leje że połowę by mi wypłukało z doniczek ;:219

Olu nowapasja - mój M. chodzi naokoło tych porzeczek i sprawdza czy już są czerwone :;230
Justynko - no właśnie siostra, miałaś sobie ukopać co nieco leniuchu ;:170
Martusiu emka29 - dziękuję bardzo za miłe słowa ;:196 to bardzo miłe czytać takie ciepłe słowa ;:168
Marzenko manenko71 - no znowu skusiłam się na odmianowe pelargonie bo mam za słabą silną wolę ;:306 czekam aż zakwitną i pokażą że warto było zamawiać je 3 stycznia o północy :;230
Szymku - no na razie kwitnie tylko kilka odmian, jak zakwitną wszystkie to nie będę wiedziała co focić pierwsze ;:306
Abelardzie - no wiele to można o mnie powiedzieć ale na pewno nie to że jestem cierpliwa :;230 raczej ze mnie choleryk ;:224 roślinki uczą mnie spokoju ducha ;:224
Madziu Magdalleno - to jest kroplik bylinowy - kupiłam od forumki w zeszłym roku sadzonkę, zimował spokojnie na działce i teraz kwitnie jak szalony. Bardzo pocieszna roślinka ;:108
Madziu Alenko - tak jest, obiecuję całą masę fotek stellarów co nie będzie jakimś problemem bo bardzo le lubię ;:167
Kasiu sara44 - dziękuję ;:196 pierwsza zakwitła fuksja Cherry, kolejna zapączkowana to La Campanella - obie odmiany drobnokwiatowe ;:108 na resztę trzeba jeszcze poczekać ;:65
Janku - już się robi ;:196

Pierwszy kwiatek fuksji Cherry - odmiana o drobnych kwiatkach, wzniosłych łodyżkach i podobno bardzo obfitym kwitnieniu

Obrazek

Obrazek

Pierwszy malutki kwiatuszek na pelargonii Orange Glitter

Obrazek

I kolorowe listki pelargonii - odmiana Blazorny i Ursula Key

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
trzy_koty
100p
100p
Od: 14 mar 2014, o 22:02

Post »

No i masz... cały czas się zarzekałam, że nie cierpię pelargonii, że to takie babciowe i że w ogóle mi się żadna nie podoba... Coś już we mnie drgnęło jak zobaczyłam Stellar, ale Orange Glitter - nie mogę oczu oderwać! To jest płożąca odmiana czy taki krzaczek będzie? Bo już sobie dopisałam do pomysłów na przyszły rok... ;:306
pozdrawiam słonecznie, Ewa
Mój balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p
Od: 2 kwie 2014, o 07:24

Post »

Niunia1981 cóż nie odróżniam komarzycy od pelargonii ;:124 a masz boskie pelargonie, anielska wygląda prześlicznie
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”