Mój kwiatowy azyl cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl cz. 5

Post »

Iwonko :wit
O jakie ładne orlki ;:333
Iryski kwitną i u mnie zaczynają :D
kalina koralowa mam za siatka. :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Iwonko, piękne orliki, pomyśleć że ja je dopiero w zeszłym roku posadziłam. A tak naprawdę doceniłam dopiero teraz. Mam ten ciemny Barlow Black. Jeszcze muszę gdzieś niebieskie dopaść. A podobno niebieskie są najpopularniejsze.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Iwonko cudne orliki. Powiedz czy te różowo-żółte nie krzyżują się z innymi? A może zebrałabyś nasionka? Chętnie wymieniłabym się z Tobą. Zajrzyj do mnie i wybierz sobie coś.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Robercie irysków u mnie dostatek, a że teraz mają swoje 5 minut, więc w najbliższym czasie trochę Was pomęczę tymi kwiatami ;:170

Obrazek

Obrazek Obrazek

Aniu kocham maj ;:167 Zieleń ma soczysty kolor, a każdego dnia rozkwitają kolejne kwiaty, aż trudno nadążyć z robieniem zdjęć.
Na dodatek panujące upały nie sprzyjają długotrwałemu kwitnieniu, więc trzeba się spieszyć.

Obrazek

Obrazek

Jolu nie wiedziałam, że niebieskie orliki są najpowszechniejsze ;:oj
U mnie strasznie rozsiewają się te najciemniejsze kolory. Co prawda bardzo mi się podobają, ale bez przesady ;:173

Obrazek

Obrazek
jolcia1212 pisze: Powiedz czy te różowo-żółte nie krzyżują się z innymi? A może zebrałabyś nasionka?
Jolu, czy chodzi Ci o te orliki (poniżej) ? Mam je od kilku lat i nic się z nimi nie dzieje.
Rosną sobie na osobnej grządce, więc pewnie dlatego nie krzyżują się z innymi.
O dziwo nie zauważyłam też, żeby się wysiewały. Chyba, że zbyt dokładnie pielę :;230
Jeżeli chcesz, to zbiorę Ci nasionka, a w zamian chcę...uśmiech :D

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Wstawiaj i same irysy, jestem osobą, która się nie obrazi na to. Uwielbiam te kwiaty, a Ty posiadasz je przepiękne. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

Iwonko, właśnie o te mi chodziło. Bardzo chętnie uśmiechnę się po nasionka ale czy na pewno nie chcesz moich? wydaje mi się że mam takie, których nie widziałam u Ciebie.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Iwonko, prześlicznie wyglądają irysy z serduszkami..Cudeńka. Niesamowicie wygląda twój Black barlow..Mój jest jakoś bardzie niebiesko-fioletowy :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Te ciemne orliki to chyba gatunek, dlatego tak się sieje. Barlow mi przepadły, został tylko różowy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Orliki i irysy zestaw najpiękniej kwitnących o tej porze.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

witaj Iwonko ,piękny ogród a jak piękny ogród to piękne kwiaty, piękne kwiaty to i biżuteria musi być(u mnie jeszcze nie ma(budżet ;:222 ), ale dodatki wnoszą dużo do ogrodów)-poidełko boskie.
Czytałam o Twoim złotlinie- nie wiem czemu chcesz się go pozbyć, to piękny krzak ,ja kupiłam sadzonkę malutką, biedniutką za duże pieniądze ;:124 ,marnie rośnie i nie kwitnie a nie mogę się doczekać kwitnienia , jej kwiaty są takie piękne, złotawożółte
Orliki cudo- dużo masz kolorów cudownych kolorów , nie wiedziałam że one zmieniają kolory ;:oj
Czy na którymś z Twoich zdjęć widziałam kucyka w oddali ? to figurka czy real :?:
Będę zaglądać- lubię takie rozrośnięte ogrody ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,czas irysów nastał,uwielbiam je ,kwiatów w ogrodzie coraz więcej ,zaczyna się wszystko kumulować i to jest najpiękniejszy czas pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Podpatrzyłam zestawienie irysów z żółtymi liliowcami i takie zrobiłam u siebie, ale rok temu kwitły liliowce i jeden irys, a w tym roku masa irysów bez liliowców ...... za to z orlikami. ;:306
Piękne są Twoje irysy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko śliczne masz kolorki irysków.... teraz mają swoje 5 minut w ogrodach, wspaniale je ubarwiając i przyciągając wzrok :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Robercie byłam u Ciebie, więc teraz rozumiem, skąd to zainteresowanie irysami :D
Tyle tylko, że u mnie nie znajdziesz, takich cudeniek, jak twoje ;:333

Obrazek

Jolu jeszcze czekam na kilka kwitnień. Jak okaże się, że gdzieś przepadły np. pełne, różowe,
to wtedy z przyjemnością wezmę nasionka od ciebie ;:196

Obrazek

Sabinko nikt już nie zwraca uwagi na serduszkę, bo kwitną kolejne kwiaty, a przecież ona jest taka ładna.
Jeżeli chodzi o orlika Black Barlow, to wszystko zależy od tego, kiedy na niego spojrzysz.
Słońce wydobywa jego właściwe kolory (ciemna śliwka, fiolet), a w cieniu sprawia wrażenie czarnego.
Jest jeszcze jedna kwestia...zgodność odmianowa ;:306 Zaraz sprawdzę, co też u ciebie kwitnie :wink:

Obrazek

Ewo a u mnie dokładnie na odwrót :D
Szukam różowej Nory Barlow, bo gdzieś ją przesadziłam w zeszłym roku i nie mogę znaleźć. Czyżby wyprowadziła się :roll:

Obrazek

Agnieszko a co sądzisz o poniższym zestawie ? Czyż nie jest uroczy ;:173

Obrazek

Witaj Dorotko ;:196
Czy ty na pewno mówisz o złotlinie ? Może chodzi Ci o złotokap ?
U mnie złotlin rośnie bez problemu, a i kwiaty ma od samego początku, co innego z tym drugim. Też czekam od wielu lat na kwiaty :evil:
Jeżeli chodzi o orliki, to nigdy nie masz 100% pewności, że zebrane nasionka wydadzą takie same kwiaty, jak roślina mateczna, ponieważ krzyżują się między sobą i możesz uzyskać nowe, oryginalne kwitnienia.
Hahaha...kucyka nie mam :lol: Chyba, że gdzieś w krzakach schowała się moja suczka Aza, a ona jest sporych rozmiarów.

To moje dziewczyny :D
Obrazek

Marto to prawda, że w ogrodzie robi się coraz bardziej kolorowo, pachnąco.
Kwitną byliny, nad nimi krzewy...dziwię się, jak niektórzy mogą funkcjonować bez tej kolorowej otoczki ogrodu ;:167

Obrazek

Aniu ja również sadząc rośliny staram się, żeby to miało "ręce i nogi", ale co z tego, skoro niektóre z nich rządzą się własnymi prawami :lol:
Takie np. orliki, rumianki, czy naparstnice mam dosłownie wszędzie. Mogłabym co prawda nowe siewki przesadzać na właściwe (upatrzone przeze mnie) miejsce, ale wtedy nic bym nie robiła, tylko kontrolowała ogród...a niech rosną sobie :wink:

Obrazek

Agnieszko muszę przyznać, że irysy w tym roku postarały się :heja
Zauważyłam, że trzeba je jednak odmładzać, bo wtedy kwitnienia są bujniejsze.
Szkoda tylko, że nie lubię tej roboty ;:170

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

:;230 :;230 aż się popłakałam ze śmiechu( 8 strona 30kwienia), czas iść do doktora Dorota jest chora ;:306
Sliczne Twoje dziewczyny, chodziło o złotlin- jakiś badziew musieli mi wcisnąć u mnie nie kwitnie :evil:
Ilonko a byłaś na tej stronie? jeśli nie potwierdzisz że z daleka nie przypomina kucyka to idę do okulisty ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”