Betonowy balkon w środku miasta

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Betonowy balkon w środku miasta

Post »

Aż niesamowite ile to się zmieści na takiej małej przestrzeni ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

Ale wszystko ekspresowo rośnie. .. pięknie. Kratki i wieszanie sie do nich, rewelacyjny pomysł na malo miejsca.
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janku, Marto, nikka83, Niunia1981, Asiu - dziękuję Wam za wizytę i sympatyczne komentarze ;:196 Fakt, w tym roku zrobiłam postępy w zagospodarowywaniu mojego małego gaju. Wyobraźcie Sobie, że mam jeszcze miejsce na jedną lub dwie duże doniczki ;:138

W weekend zajęłam ostatnie wolne miejsce na barierce skrzynką samo-nawadniającą 80 cm. Mam w niej głównie własne rosliny takie jak tytoń ozdobny, szałwię czy stokrotkę afrykańską, ale też kupioną aksamitkę, bo moje chyba nigdy nie zakwitną
Obrazek Obrazek

Bratki gromadnie otworzyły uśmiechnięte buzie do słońca. Dziś trochę mina im zrzedła po burzy ale może humor im niedługo wróci
Obrazek Obrazek

Dziś rozwinęły się kolejne pąki - ciemnoniebieskiego i białego z niebieskimi prążkami.

A to kupiony batat. Mam nadzieję, że coś z niego będzie. Dopiero post factum doczytałam, że powinien mieć jakieś oczka... To obok to nemezja. Zdąży podrosnąć, zanim batat ją zagłuszy (o ile w ogóle coś z niego będzie)
Obrazek Obrazek

Pamiętacie mój skalniak?
Obrazek

Wielkanocnik już nie kwitnie ale za to wypuszcza nowe listki
Obrazek

Jutro kolejna burza więc chyba rano zdejmę co się da - niestety większość skrzynek mam już przymocowanych trytkami i nie chcę przy nich kombinować.

Miłego wieczoru
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

Moja nemezja jest podobnej wielkosci ;:oj

Urocze aksamitki :-) a batat osobiście bym zjadła. Lubię pieczone.
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
joe22
50p
50p
Od: 6 sty 2014, o 01:17

Post »

Witam :wit Jestem pod wrażeniem takiej różnorodności i ilości na tak niewielkim balkonie ;:oj
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54

Post »

Niesamowity masz talent Magdalleno do roślin, od dawna zaglądam do Twojego wątku, tym bardziej się cieszę, że podobało Ci się u mnie :) ja też swój balkon podziwiam z progu lub siedząc na podłodze, wtedy mam najlepszą perspektywę :wink:
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Asiu, cieszę się, że nie tylko moje nemezje takie małe. Na szczęście wykiełkowały więc teraz pójdzie gładko. Nigdy nie jadłam batatów. Jak smakują?
joe22, witam w swoich skromnych progach :wit dziękuję za wizytę, mam nadzieję, że będziesz do mnie regularnie zaglądać ;:7
Witaj Marto :wit Bardzo podoba mi się Twój roślinnik. Super rozwiązanie na małe balkony. Bardzo dużo roślin się w nim mieści ;:138

Dziś kolejna porcja zdjęć

Thunbergia odbiła.
Obrazek

Dalie z nasion przypominają pnącza. Przycięłam im łodygi i liczę, że się rozkrzewią. Przesadziłam je już do 8 l donic.
Obrazek

Canna i kobea już całkiem spore
Obrazek Obrazek

Worki z dnia na dzień coraz gęstsze
Obrazek

Balkon
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p
Od: 2 kwie 2014, o 07:24

Post »

Magdallena jestem ciekawa twojej canny ;:131
Widzę że u ciebie komarzyca też rosła do góry :roll: długo trwało zanim zaczęła zwisać? (moja na razie jakoś pnie się do góry :?
Awatar użytkownika
trzy_koty
100p
100p
Od: 14 mar 2014, o 22:02

Post »

Ależ masz fajny widok na ten balkon! ;:167
Dalie Ci rosną jak u mnie maciejka - też jakaś taka płożąca chwilowo. Ciekawe czemu tak jest - to za mało słońca..?

I widzę, że butelki z wodą stoją w pogotowiu. Mój M. już się kula ze śmiechu jak widzi mnie latającą na trasie kuchnia-balkon z naręczem butelek. ;:306
pozdrawiam słonecznie, Ewa
Mój balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Monika, jaki twarzowy awatar ;:3 Cannę mam drugi rok, ale w zeszłym nie kwitła. Być może miała za mało słońca. W nowym miejscu też nie ma go zbyt wiele ale nie mam jej gdzie posadzić. Komarzyca dosyć szybko zaczęła zwisać. Na pewno krócej niż w miesiąc po zakupie.
Ewa, dziękuję ;:196 Mi maciejka nigdy się nie udawała. Poza zapachem nie ma innych walorów estetycznych. Butelki na razie 1,5 l ale tylko teraz, bo dużo wody nie potrzebuję. W lecie będą tylko butelki 5 l i wiaderko 8 l oraz konewka. Być może zdecyduję się zamontować wąż w łazience ;:24 A Ty jesteś w stanie wziąć na raz więcej niż dwie butelki? :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Madzia weź nic nie mów na temat butelek - ja kiedyś głupia i leniwa bo nie chciało mi się latać kilka razy wzięłam na raz 4 butelki dwulitrowe z woda - wiesz - paluszek w otworek i heja do pokoju. Dobrze mi szło póki .... nie potknęłam się o mojego królika ;:306 kochana wszystko było mokre bo nie chcąc spaść na te moje 2-kilo futra klapnęłam na tyłek razem w butelkami i byłam mokra ja, królik, kawałek psa co podleciał sprawdzić co robię i cała podłoga :;230
Od tego czasu noszę po dwie ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Oj, to dobrze, że tylko tak się skończyło ;:108 ja czasem próbuję wziąć trzecią na klatę ale zazwyczaj większość się wylewa po drodze :roll:
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p
Od: 2 kwie 2014, o 07:24

Post »

Magdallena dziękuję (eksperymentuję z kolorem włosów aktualnie :tan )
Moja komarzyca stoi już ponad 2 tygodnie ale jeszcze nie zwisa ;:185
Tą kanne będę obserwować u ciebie 8-) mam nadzieję, że w tym roku zakwitnie

Ja noszę 2 butelki 2 litrowe ale ile razy się coś uleje ;:224 dobrze, że dziś w warszawie pada troszkę to część kwiatów podlewać nie musze :roll:
Awatar użytkownika
trzy_koty
100p
100p
Od: 14 mar 2014, o 22:02

Post »

Magdallena pisze:A Ty jesteś w stanie wziąć na raz więcej niż dwie butelki? :D
Przytulam do serca 3-4, a potem robię różne dziwne sztuki, żeby mi się to wszystko nie wymsknęło - stąd taki ubaw M. ;:306 Naczytałam się w dzieciństwie Chmielewskiej i chyba przejęłam jej styl robienia sobie pod górkę. :wink:
pozdrawiam słonecznie, Ewa
Mój balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
Awatar użytkownika
Vampi
200p
200p
Od: 25 kwie 2014, o 19:36

Post »

Fajnie ci się te worki rozrastają :D I widzę, że ładnie ci się to rozrasta, zaraz na balkon nie wejdziesz :heja
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”