Kochani dziękuję , że do mnie zaglądacie
Jakoś doba zbyt krótka i czasu nie starcza na odwiedziny w zaprzyjaźnionych ogrodach. Dziś spróbuję choć troszkę nadrobić i odwiedzić Wasze wątki
Ostatnio sporo czasu spędzam w ogrodzie....troszkę wprowadziłam zmian .... Zostały wkopane 3 duże tuje książkowe i jedna płożąca.... 8 ogromnych, wieloletnich host zmieniło miejsce zamieszkania i wywędrowało do zaprzyjaźnionych ogródków, kilka niskich, ale dużych kęp trawek wyprowadziło się razem z nimi

Na ich miejsce posadziłam 6 azalii, kilka innych host. Puste miejsca jeszcze czekają na zagospodarowanie żurawkami i niskimi trawkami....
Justynko wreszcie i ja doczekałam się deszczu..... wczoraj troszkę popadało, a dziś naprawdę rzetelnie podlało
U mnie też pojawiła się ta różana paskuda niszcząca pędy.... nigdy wcześniej tego nie miałam.... pierwsze zniszczenia spowodowane przez tego robala pojawiły sie w poprzednim sezonie.... a w tym roku niestety wiele róż jest zaatakowanych.... aż złość ogarnia, gdy wciąż widzę kolejne zasychające pąki
Dziękuję za całusy dla Gabi. Ja również bardzo Was pozdrawiam i ściskam Madziulkę
Aniu dziękuję
U mnie wreszcie dziś troszkę się ochłodziło... wczoraj już troszkę popadało, a dziś wspaniale podlało ogródek. Ciesze się, bo było już niesamowicie sucho.... Na moich piaskach to każda ilość deszczu wsiąka błyskawicznie....
Dorotko faktycznie przez upały większość wiosennych kwiatów przekwita błyskawicznie.... dobrze, że wreszcie troszkę popadało, bo roślinki bardzo już potrzebowały wody w tym upale...
Dorotko dziękuję

Jest tak bujnie i kolorowo w ogrodzie, że nacieszyć się nie mogę tą obfitością ... cudny mamy czas
Jacku bardzo się cieszę, że moje fotki przypomniały Ci o goździkach.... to jedne z moich ulubionych kwiatów... i tak pięknie pachną
Wysokie iryski faktycznie teraz mają swój czas..... mi niewiele ich zostało. Większość oddałam do forumowych ogrodów w poprzednim sezonie.... zostało tylko kilka odmian. Nie mam niestety miejsca na sporą ilość takich wysokich kwiatów. Na ich miejsce staram sie posadzić więcej niskich
Małgosiu Twój ogród zapełni się roślinami szybciej niż się spodziewasz. Większość roślin szybko się rozrasta, tworząc piękne kępy.... nie trzeba na to długo czekać
Złocienie są wieloletnie
Wiolu ja też uwielbiam goździki... podobają mi się bardzo i tak cudnie pachną
Zaskoczyłaś mnie tym, że wypadły Ci po zimie..... wydawałoby się, że to takie żywotne roślinki.... naprawdę szkoda.... Ja teraz wykopałam i wyrzuciłam kilka kęp różowego pierzastego goździka.... strasznie trawa się w nich wysiała i nie było szansy jej usunąć
Robercie i u mnie przed chwilą przeszła burza.... na szczęście spokojna, z padającym rzęsiście deszczem, ale bez wichury czy gradu..... takie burze mogłyby się pojawiać często
Wspaniale, że wczoraj Twoje iryski przeszły burzę bez szwanku.... mam nadzieję, że dziś jest podobnie...
Ewuniu ale fajnie, że posadziłaś sporo niskich irysków.... uwielbiam te kwiatuszki i żałuję, że już przekwitły....
Miło mi bardzo, że podobają Ci się moje ogrodowe kompozycje, to naprawdę cieszy, gdy to co kochamy, przynosi radość i innym osobom