Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

AGNESS pisze:Iwonko...Na lilie musimy jeszcze poczekać, ale może spodobają ci się liliowce :D
Oczywiście, że mi się podobają. Szczególnie, że to nie pojedyncze sztuki, ale ogromny, słoneczny bukiet ;:333
Bardzo lubię piwonie i długo szukałam tych majowych, a kiedy w końcu znalazłam, to sprzedawczyni mi je obrzydziła.
Powiedziała dokładnie to, co piszesz, że bardzo nietrwałe, że trzymają kwiat jeden dzień, dodając, że ich strasznie nie lubi.
Patrząc na jej grymas na twarzy zrezygnowałam z zakupu. Teraz patrząc na zdjęcia zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam.
Eh te wieczne wybory...gdyby ogród był z gumy :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Brak słów, jaka cudowna dawka kolorków rh ;:167 Niebieskości orlików dopełniają obraz.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Robercie dziękuję :D
U mnie wciąż praży.... na deszcz czekam z wielką niecierpliwością, w ogrodzie popiół.... po ostatnich opadach już dawno nie ma śladu... Liczę na to, że dziś wreszcie podleje ogródek....
Mam nadzieję, że u Ciebie deszcz nie uszkodził irysów???

Jolu moje późniejsze też już w pąkach..... cieszę się, bo uwielbiam piwonie :D
Bardzo ciekawa jestem Twoich nowych nabytków...
Cieszę się bardzo, ze liliowce będą kwitły :D

Duszyczko dziękuję, miło mi bardzo, że podobają Ci się fotki :D

Moni ciesze się, że podobają Ci się kwiatuszki. Ja również bardzo lubię i jedne i drugie. Żałuję, że przez te upały najwcześniejsze piwonie tak szybko przekwitają.... Ale na szczęście za chwilę zakwitną późniejsze odmiany :D

Iwonko złocienie bardzo przyciągają wzrok swoim intensywnym kolorkiem.... na fotkach nie udało mi się oddać go, w rzeczywistości jest znacznie bardziej intensywny i ciemniejszy....taki fuksjowy....

Iwonko
troszkę szkoda, że nie kupiłaś majówek..... One są takie piękne....i tak wcześnie kwitną.... ja mam ich chyba 8 krzaków w szpalerze, a pomiędzy nimi te późniejsze :D
Fakt, że krótko trzymają kwiat, a w takie upały jak teraz, wyjątkowo krótko.... ale ja bardzo je lubię...
Chociaż może faktycznie lepiej wybrać coś, co kwitnie dłużej.... sama nie wiem :roll: :lol:
Cieszę się, że bukiet liliowców podoba Ci się :D

Jolu cieszę się, że podoba Ci się kolorowy zawrót głowy, jaki tworzą rododendrony :D
Niestety ich kwitnienie niesamowicie skracają upały.... kwiatuszki smażą się na brązowo i mdleją.... już powoli obskubuję niektóre krzaczki.... Ale i tak ich widok cieszy niesamowicie :D
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj, w sobotę miałam burze ... trochę podlało, ale to i tak nie za wiele. Irysy są piękne, moje już też nie długo przekwitną, w tych upałach wszystko jakoś szybciej idzie. Teraz już zaczyna się różany szał, w tym roku na prawdę pięknie obsypane pąkami. Część pąków zjada mi bruzdówka ;:14 ale dzisiaj czeka ją ,,chemia'', bo nie daję rady już uszczykiwać pąków.
Zamówiłam sobie nowe irysy i fuksje, a miało już nic nie być ;:173 Pozdrawiam, całuski dla Gabi i miłego dnia ;:196 ;:196 :wit
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Faktycznie wszystko przekwita w ekspresowym tempie na tej pogodzie. U mnie upadły trwają nadal, ale w między czasie popadało i to solidnie, więc tempo na pewno się nie zmniejszy. Masz piękne kępy piwonii i irysów ;:138 Cudnie to wygląda.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

U mnie też była ulewa w sobotę więc ziemia trochę podlana ,ale pod drzewami szłu nie ma-nadal sucho,macie rację takie upały powodują że krótko cieszymy oczy niektórymi kwiatkami i krzewami
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękności- nic tylko oglądać i podziwiać. ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iris variegata w pełnej krasie - cudo! Ja przez te kosaćce zapominam o innych kwiatach, np. o goździkach :oops: Ty mi przypomniałaś ;:333
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Agness z podziwem przyglądam się zdjęciom Twojego ogrodu.
Kiedy mój tak będzie wyglądał, ba.. czy w ogóle jest taka szansa.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Agniesiu, na Twoich zdjęciach nawet irysy, (za którymi ja niezbyt chętnie) wyglądają ładnie :wink:
Goździki uwielbiam, najbardziej chyba pierzaste. Nie wiem czemu, padły mi wszystkie po tej zimie, ale na szczęście nie są drogie ani trudno dostępne, więc pomalutku odbudowuję kolekcję.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie burza kolejna przechodzi, a tu kwitną kolejne iryski... :roll:
Jak ja nie lubię deszczu w czasie kwitnień kwiatów. ;:204
Na szczęście nic nie stało się wczoraj iryskom, dzisiaj nie wiem nawet. :wink:
Pozdrawiam, Robert.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aguś super masz te irysy. Bardzo ładnie kwitną. U mnie taka parówa, że w domu się wysiedzieć nie da. Dopiero wieczorkiem jest troszkę wytchnienia. Przydałby się na działce deszcz. Po tak upalnym dniu moje warzywka i róże muszą sobie same radzić :( Chociaż wczoraj je dosłownie zalałam.
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43

Post »

Aguś irysy piękne...ja dostałam dużo niskich od miłej forumki Iwony i w przyszłym roku też będę się cieszyć tymi uroczymi kwiatkami.
Zresztą wszystkie Twoje kompozycje mają dużo uroku...piękne iglaki uzupełnione kępiastymi bylinami,a chabry,złocienie,orliki nadają lekkości.
Przyjemnie się ogląda taki zadbany ogród. :)
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Te różowe złocienie to byliny czy jednoroczne?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kochani dziękuję , że do mnie zaglądacie ;:196
Jakoś doba zbyt krótka i czasu nie starcza na odwiedziny w zaprzyjaźnionych ogrodach. Dziś spróbuję choć troszkę nadrobić i odwiedzić Wasze wątki :D

Ostatnio sporo czasu spędzam w ogrodzie....troszkę wprowadziłam zmian .... Zostały wkopane 3 duże tuje książkowe i jedna płożąca.... 8 ogromnych, wieloletnich host zmieniło miejsce zamieszkania i wywędrowało do zaprzyjaźnionych ogródków, kilka niskich, ale dużych kęp trawek wyprowadziło się razem z nimi :lol: Na ich miejsce posadziłam 6 azalii, kilka innych host. Puste miejsca jeszcze czekają na zagospodarowanie żurawkami i niskimi trawkami....

Justynko wreszcie i ja doczekałam się deszczu..... wczoraj troszkę popadało, a dziś naprawdę rzetelnie podlało :D
U mnie też pojawiła się ta różana paskuda niszcząca pędy.... nigdy wcześniej tego nie miałam.... pierwsze zniszczenia spowodowane przez tego robala pojawiły sie w poprzednim sezonie.... a w tym roku niestety wiele róż jest zaatakowanych.... aż złość ogarnia, gdy wciąż widzę kolejne zasychające pąki :?
Dziękuję za całusy dla Gabi. Ja również bardzo Was pozdrawiam i ściskam Madziulkę :D

Aniu dziękuję ;:196
U mnie wreszcie dziś troszkę się ochłodziło... wczoraj już troszkę popadało, a dziś wspaniale podlało ogródek. Ciesze się, bo było już niesamowicie sucho.... Na moich piaskach to każda ilość deszczu wsiąka błyskawicznie....

Dorotko faktycznie przez upały większość wiosennych kwiatów przekwita błyskawicznie.... dobrze, że wreszcie troszkę popadało, bo roślinki bardzo już potrzebowały wody w tym upale...

Dorotko dziękuję ;:196 Jest tak bujnie i kolorowo w ogrodzie, że nacieszyć się nie mogę tą obfitością ... cudny mamy czas :D

Jacku bardzo się cieszę, że moje fotki przypomniały Ci o goździkach.... to jedne z moich ulubionych kwiatów... i tak pięknie pachną 8-) :D
Wysokie iryski faktycznie teraz mają swój czas..... mi niewiele ich zostało. Większość oddałam do forumowych ogrodów w poprzednim sezonie.... zostało tylko kilka odmian. Nie mam niestety miejsca na sporą ilość takich wysokich kwiatów. Na ich miejsce staram sie posadzić więcej niskich :D

Małgosiu Twój ogród zapełni się roślinami szybciej niż się spodziewasz. Większość roślin szybko się rozrasta, tworząc piękne kępy.... nie trzeba na to długo czekać :D
Złocienie są wieloletnie :D

Wiolu ja też uwielbiam goździki... podobają mi się bardzo i tak cudnie pachną :D
Zaskoczyłaś mnie tym, że wypadły Ci po zimie..... wydawałoby się, że to takie żywotne roślinki.... naprawdę szkoda.... Ja teraz wykopałam i wyrzuciłam kilka kęp różowego pierzastego goździka.... strasznie trawa się w nich wysiała i nie było szansy jej usunąć :roll:

Robercie i u mnie przed chwilą przeszła burza.... na szczęście spokojna, z padającym rzęsiście deszczem, ale bez wichury czy gradu..... takie burze mogłyby się pojawiać często :D
Wspaniale, że wczoraj Twoje iryski przeszły burzę bez szwanku.... mam nadzieję, że dziś jest podobnie...

Ewuniu ale fajnie, że posadziłaś sporo niskich irysków.... uwielbiam te kwiatuszki i żałuję, że już przekwitły....
Miło mi bardzo, że podobają Ci się moje ogrodowe kompozycje, to naprawdę cieszy, gdy to co kochamy, przynosi radość i innym osobom :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”