Canna - Paciorecznik cz.6
Re: Canna - Paciorecznik cz.6
Ja swoją siewkę ( z nasionka wykiełkowała jedna na 5) trzymam nadal w doniczce na parapecie w domu.
Tak się zastanawiam czy przesadzić ją do ziemi czy do dużej donicy???
Co zalecacie????
Jest wysokości około 30cm i ma piekne zieloniutkie liście.
Tak się zastanawiam czy przesadzić ją do ziemi czy do dużej donicy???
Co zalecacie????
Jest wysokości około 30cm i ma piekne zieloniutkie liście.
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja dziś pięć sztuk eksmitowałam do gruntu. Trudno mi było dla nich znaleźć miejsce. Ale ciepły deszcz mi je już podlał 

- anezob69
- 200p
- Od: 8 maja 2014, o 12:07
Moja jedyna Tropical Sunrise też już w gruncie. Do waszych to jest jeszcze malutka, rozwija trzeci liść. Późno była zasadzona ... mam nadzieję, że zakwitnie w tym roku. Dalej ma przebarwienia na liściach, może zasilona nawozem nabierze odpowiedniego kolorku ... chyba, że to wirus 

-
- 200p
- Od: 13 cze 2012, o 18:22
Witam , mam takie pytanie w zeszłym roku wykopałam cwoje canny z ziemi na działce i przyniosłam na zime na domu i wsadziłam do doniczki z tą całą bulwą i zaniosłam do piwnicy ale tak jest troche ciepło i nie ma okna i zaczeła wypuszczać w styczniu chyba takie białe łodygi i ja potem je obciełam i przeniosłam na balkon aby sobie rosła i ani jedna łodyga nie wyszła i nie wiem czy już po niej czy poczekać
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Przeniosłaś w styczniu na balkon?
Moje canny z gruntu już pokazują kły, wyszły 2 pierwsze!
Moje canny z gruntu już pokazują kły, wyszły 2 pierwsze!
-
- 200p
- Od: 13 cze 2012, o 18:22
Nie nie na balkon do piwnicy i tak rosły ale były jakieś białe chyba przez brak światła , a przyniosłam na balkon jakiś tydzień temu dopiero i nic nie rosną.
- anezob69
- 200p
- Od: 8 maja 2014, o 12:07
zaczeła wypuszczać w styczniu takie białe łodygi i ja potem je obciełam
A to co obcięłaś to nie były już pędy tylko białe z braku światła? Wtedy trzeba chyba było przenieś do domu do światła ale nie obcinać.
Jest to odpowiedź laika tak na chłopski rozum ...ale ważna będzie opinia fachowca.
A to co obcięłaś to nie były już pędy tylko białe z braku światła? Wtedy trzeba chyba było przenieś do domu do światła ale nie obcinać.
Jest to odpowiedź laika tak na chłopski rozum ...ale ważna będzie opinia fachowca.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj Piotrze zazdroszczę Ci, ale cierpliwie czekam na odpowiedni czas. Moje wrzucone z kilkucentymetrowymi kikutkami gonią Twoje podpędzone. Ale trzeba przyznać, Twoje siewki były dorodne, zdrowe i nie wybiegnięte
Słońce i deszczyk zrobią swoje...

Słońce i deszczyk zrobią swoje...

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- grinna
- 10p - Początkujący
- Od: 31 mar 2014, o 10:50
A oto moja "PLANTACJA" (pomysł podpatrzony u Janusza i Pulla na zdjęciach
). 
Przedstawiam od lewej w pierwszym rzędzie:Lucifer ( chyba chory), Saladin, Tropical Sunrise, Louis Cotton, drugi rząd: czerwona od sąsiada, wyoming, mocno czerwona też bez nazwy i moja wyczekana Cleopatra, która nią chyba nie jest. Dodam, że kupiłam Cleopaty w tym roku z dwóch źródeł i są podobne. Ta jest od Cebulekwiatowe z allegro. I chyba lipa

Przedstawiam od lewej w pierwszym rzędzie:Lucifer ( chyba chory), Saladin, Tropical Sunrise, Louis Cotton, drugi rząd: czerwona od sąsiada, wyoming, mocno czerwona też bez nazwy i moja wyczekana Cleopatra, która nią chyba nie jest. Dodam, że kupiłam Cleopaty w tym roku z dwóch źródeł i są podobne. Ta jest od Cebulekwiatowe z allegro. I chyba lipa

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrze! Jest pięęęękna!
Miłka
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
A ja dzisiaj wyrzucę cannę ,którą kupiłam w O . Miała być Pretorią ,a jest dla mnie cannowym chwastem 

Pozdrawiam Alicja
Cannowym chwastem???
Jak to rozumieć??? Mogłabyś wstawić jakąś fotkę tej canny tu zanim ją zlikwidujesz???
Jak to rozumieć??? Mogłabyś wstawić jakąś fotkę tej canny tu zanim ją zlikwidujesz???