Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Post »

Szuwarek nie do podrobienia ;:306 Rewelacja.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagódko!
Rozumiem, ze w dobry humor ma mnie wprawić Szuwarek ;:306 .....pozycja godna filozofa
Czy to koty wysprzątały tak zielone pokoje ? bo strasznie zmęczone ;:306
Dobrej nocy, bo wykończona jestem i jedyne na co mam chęć to przyjąć pozycję filozofa :lol:
;:167
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagi kochana ;:196 witaj

Znajdzie się jeszcze dla mnie miejsce w Zielonych Pokojach? Może być na legendarnym już płocie, okupowanym przez wiele forumków :tan
Nie zabawię długo, ale miejscówkę z chęcią zatrzymam, bo często bywam u Ciebie incognito, ale przy tłoku tu panującym dobrze byłoby mieć swój maleńki skraweczek .....
Jagi, wymiziaj Twoje kociaki ode mnie, a w szczególności Szuwarka. Luśka go pozdrawia ....
Wiesz, chciałam Ci napisać, że cząstka Ciebie mieszka u mnie - Twoje agapanty - i ilekroć na nie patrzę to niesamowicie cieszę się, że mogłam Cię poznać ;:167 i cały czas mogę śledzić losy Ibrakadabry i Zielonych Pokoi
JAgi wybacz, że tak rzadko się wpisuję, ale jeszcze do końca maja mam kolorowy zawrót głowy Ale w czerwcu powinno być lepiej....

Buzaki bardzo zapracowane ;:196
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Mam nowe powiedzenie Uwalić się jak Szuwarek ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam w upalny poranek!
Zapowiada się niezły skwar ;:oj. Przyjdzie mi niechybnie złapać wąż i podlewać, podlewać, podlewać.
Przeglądałam ostatnio trzy książki Eugeniusza Radziula, dwie o skalniakach i jedną o bylinach. Nie zliczę, ile roślin w nich wymienionych miałam w swoim ogrodzie. Miałam, bo już ich nie mam. Nie podobały im się warunki glebowe, zniszczył je mróz, susza, czy też jeszcze coś innego. Już nie dążę do posiadania wszystkiego. Traktuję swój ogród, jako pole pracy u podstaw i źródło przeżyć estetycznych. A do tego wystarczą, a wręcz zapewniają te doznania, rośliny swojskie, z mojego klimatu, dobrze rosnące i bujnie kwitnące.
Teraz mój ogród przeszedł kolejną przemianę. Stał się ogrodem sentymentalnym. Gdzie nie spojrzę, rośnie coś podarowanego przez Przyjaciół z tego forum. Spacerując między rabatkami mam przed oczami Was wszystkich i prowadząc rozmowy w tymi właśnie roślinami - rozmawiam z Wami. I to jest dopiero coś fantastycznego ;:oj

A teraz pozwolę sobie na zgryźliwą uwagę. Po co ja się wysilam z prezentacją wypieszczonych rabat, pięknych roślin, świeżej trawki, kiedy wystarczy strzelić fotkę kotu i wszystko inne nie ma znaczenia ;:306.
Dobrze, że Szuwarek nie wie, jaką zrobił furorę, bo miałabym kociego nieznośnego celebrytę ;:222.

Ewo Drewutnio, żeleźniak przywieziony został z Długosiodła jako maleńka sadzonka, a teraz, sama widziałaś. Bardzo mi się podobał na miejskich rabatach w Anglii.

Obrazek

Krysiu, mój patent na chwasty rozłogowe, to nie dziabanie motyczką (bo to tylko chwastom pomaga w rozłażeniu się), tylko cierpliwe podważanie rozłogów widełkami i wyciąganie ich możliwie w całości. Skrzypu nigdy na szczęście nie miałam (za sucho), ale jest to bardzo uciążliwy osobnik do wytępienia. Ponoć nawet Roundup go nie bierze ;:185.
Muszę swoje wodne nabytki i darowizny od Ewy posadzić, a właściwie zwodować ;:218, bo zaiste, cenne są nadzwyczaj ;:218.

Obrazek

Pati, wolałabym, żeby moje róże obsiadło cokolwiek, byle nie ta wredota, która niszczy pączki kwiatowe ;:145. Co mi po różach, które nie mają czym zakwitnąć! Ech, o ile prostsze w uprawie są byliny...

Obrazek

Asiu, :wit. Oczywiście, że pobieram opłaty i to wysokie. Nie dorobiłam się fortuny uczciwą pracą, więc może dzięki kotu dojdę do dużych pieniędzy ;:306.

Obrazek

Sweety, ten kot się na aktora nadaje, każda wytwórnia by go kupiła ;:306. A ile razy i u nas wywołał śmiech serdeczny... Po prostu egzemplarz bezcenny!!!

Obrazek

Marysiu, zajrzałaś, uśmiałaś się i o to tym razem chodziło. A pozycja relaksowa Szuwarka godna naśladowania ;:306.

Obrazek

Daffodilku słodziutki ;:167 , jak ja się za Tobą stęskniłam, dobrze, że zajrzałaś.
Miejscówkę masz stałą, mięciutko wyściełaną!
Brak czasu rozumiem, nie mam wątpliwości, że to nie przez zapomnienie... Będę niecierpliwie czekać, aż się uwolnisz choć trochę i będzie szansa na częstsze spotkania również w Twoim bajecznym ogrodzie ( z Luśką, rzecz jasna).
Buzaki serdeczne i oczekujące :!:

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie z ogrodu sentymentu, gdzie towarzyszycie mi nieustannie - Jagoda
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagodo Ty pi-arowcu (taki twór ;:oj )
Najpierw kreujesz swojego podopiecznego, a potem złośliwie wytykasz nam, że nie zauważamy wypielęgnowanych rabat, a przecież ja o tym wspomniałam :wink: No może niepotrzebnie przypisałam zasługę kotom ;:306
Rozkoszuj się wysprzątanym ogrodem siedząc w cieniu......a może leżąc (pod gruszą.....masz?) na dowolnie wybranym boku, bo my chyba wolimy na boku niż kołami do góry :;230
Pięknych i radosnych dni ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Bo do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja...jakbyś jakieś mleczowe pole pokazała, czy ugór przerośnięty podgarycznikiem, to zaraz by była żywiołowa reakcja a tak...wiadomo, że u Ciebie schludnie, czysto i ślicznie ;:224
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Jagi, dziwisz się, że wszyscy rozpływają się w zachwytach nad Szuwarkiem? Takie zdjęcie zamieściłaś, że nie da się inaczej ;:306 Dla mnie osobiście II miejsce po Szuwarku zajmuje "kwiat paproci" ;:215
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

JagiS pisze:Żeleźniak. Jaki szalony botanik piękną roślinę nazwał tak, jak osmolony garnek :evil:. Czasami inwencja botaników jest powalająca.
Ha ha ha Zgodzam się z Tobą Jaguś. W tym momencie przychodzi mi jeszcze na myśl taka pęcherznica na przykład...
Ale cuda u Ciebie ;:oj nawet paprocie kwitną :;230
Ten gość na ławce ? rozbrajający :lol:
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Ogród jak zawsze czarujący i te piękności co pokazujesz ale Szuwarek przebił wszystko ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jeju, jeju, a co to za cudna różowa kępa na ostatnim zdjęciu? Początkwo skojarzyło mi się to z bratkami. Ale nie, to coś innego. Nie znam tego chyba. A że fotka robiona z parteru, to tym bardziej tajemnicza.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Moje róże tez jakieś dziadostwo obsiadło.Będę musiała usunąć Rose Rugosę ,nie dość ,że to wielkie takie mi urosło na 2 metry to jeszcze ona najszybciej łapie mszyce i zaraża inne.Zauważyłam też małe gąsienice zielone (to, to o czym piszecie?)

A ogród masz piękny i zadbany - każdy o Tym wie ;:196
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na 3-ej fotce to hortensja?Piękny układ kwiatków ;:oj
Azalki jak to mają w zwyczaju-imponująco piękne ;:215
Jak się prezentuje obecnie agapant? ;:oj
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Spodobał mi się Jagoda Twój wpis: "Już nie dążę do posiadania wszystkiego."....ale do tego trzeba dojść samemu. I w większości przypadków będzie to bolesne....Myślę, że takich etapów do dojrzewania ogrodniczego :wink: jest sporo. Moja przygoda z dojrzewaniem do posiadania :D jeszcze trwa, jeszcze się oglądam na rośliny, których z wielu powodów nie powinnam mieć. :wit
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jagi!

Pozdrawiam z Kaszub,gdzie wieje gorącym, pustynnym powietrzem. Urobiłam się dzisiaj jak koń, a ponadto wykryłam dalsze bruzdownice. Z niektórych roz niewiele już zostało, bo poucinałam im wszystkie nadgryzione gałęzie.

A jak ma się Twoich 100 roz? Która najprędzej zakwitnie i z którą wiążesz największe emocje? Wyczytałam w sekcji "Róże", że mój wymarzony Falstaff (przycięty niemal do zera) zajmuje poczesne miejsce w kategorii "najgorsze róże". Ponoć kapryśny, chorowity, źle się prowadzi i generalnie do d... ;:222 Ciekawe....

No cóż, ogród ogrodem, ale nie sposób pominąć milczeniem Szuwarka. Tak śmiesznego kota chyba świat nie widział!
(Tu słówko na stronie do Patrycji: ja mogłabym być Szuwarkiem nawet w TYM życiu).

Niech koty myślą o mnie ciepło w niedzielę, bo biorę udział w maratonie Kaszebe Runda. Może uda się zrobić małą fotorelację....
A póki co - gute nacht!
:twisted: :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”