Ogródek Gosi 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 13

Post »

Małgosiu, jaka duża już u ciebie hakonechloa! Nie wiem dlaczego moje dopieo niedawno powypuszczały po zimie. Myślałam już że wcale nie wyjdą. Co prawda twoja rośnie zdaje się na pełnym słońcu, a ja mam jednak od północy.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu :wit ...ciągle podziwiam Twoje zagęszczone nasadzenia ...chyba najwyższa pora , by poszerzyć rabaty ...prawda ? Tylko jak pogodzić trawnik dla M i większe rabaty dla Ciebie ?
Podoba mi się rozwiązanie zejścia schodami w ogród ...naturalnie wygląda ...ja - niestety - musiałabym zrobić z wysokiego parteru , z balkonu...to wyglądało by sztucznie , bo nie ma tarasu .
Serdeczności z gorącego południa ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Gosiu
Wpadlam z rewizytą a tu tyle zmian...Bardzo pracowitą wiosnę miałaś. Tej roboty z trawnikiem to Ci szczerze nie zazdroszczę. Od samego patrzenia bolą plecy.
Podpisuję się nad zachwytami dotyczącymi schodów, dodają fajnego smaczku do całości.
Powojnik został dopisany do mojej listy chciejstw. Czy rośnie u Ciebie na pełnym słońcu?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny, nareszcie skończyłam trawnik ;:138
No prawie, bo jeszcze nie posiane. Na razie wyrównałam, zwałowałam i czekam tydzień aż się uleży. W następny weekend poprawię wyrównywanie, poleję biohumusem i posieję.
Nawet nie wiecie jak się cieszę. Jestem totalnie padnięta. Nie miałam w ogóle siły nawet wejść na forum. W dodatku jestem spalona. Wszystko mnie boli, nie tylko kości, ale i skóra. Dzisiaj byłam ubrana od stóp do głowy.
Nareszcie zacznę czyścić ogród.

Monia, dzięki ;:196

Jolu, schodki robił kamieniarz. Robię drobne prace murarskie, ale takiego czegoś bym nie umiała zrobić.
Nie wiem, czy to zdjęcie Ci wystarczy?

Obrazek

Geniu, z każdym dniem coraz więcej irysów się rozwija, ale chyba nie wszystkie będą kwitły. Postaram się zrobić zdjęcia.

Renatko, jak widzisz powoli kończę akcję trawnik. Umówimy się konkretnie na spotkanie

Patrycja, dziękuję za taką miłą opinię ;:196
Schodki robił kamieniarz

Justynko, u mnie aż za bardzo szaleje. Prawie zadusił Edenkę. Muszę go okiełznać

Ewo, ja też bardzo lubię ten kącik. Może to z sentymentu, bo to była moja pierwsza samodzielna rabata

Maju, bardzo dziękuję za rady. Na pewno skorzystam. Na razie dałam pod trawnik azofoskę i cały terem poleję biohumusem tuż przed sianiem.

Wandziu, jedna hakonechloa rośnie na pełnym słońcu, druga w półcieniu. Obie wystartowały tak samo. Natomiast jedną straciłam. Nie wiem, czy podczas opryskiwania randapem coś na nią nie kapnęło

Jagódko, niestety m. nieugięty. Pracuję na d nim, ale sama wiesz jako to jest z emami. Ja mam niski parter. Mimo, że podpiwniczony.

Jolu, ja sobie też nie zazdroszczę. Nie dosyć, że kości i stawy bolą przez pracę, to jeszcze spaliłam się na słońcu.
Omoshiro rośnie na pełnym słońcu i chyba to mu bardzo dobrze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Gosiu super wyglądają te kamienne schody ;:215 jak w leśnym zagajniku ;:167
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Clematis jest po prostu oszałamiający. Sliczna kolumienka z niego wyszła.
łał ścieżka wygląda fantastycznie, tym bardziej teraz kiedy powychodziły hosty i zatapiają się w tej zieleni.
Aż nie chce mi się wierzyć, że tylko jedna ostróżka chce Ci kwitnąc. U mnie wszystkie 3 się szykują
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Gośka, dziękuję za zdjęcie ;:196 , widzę na nim wszystko co chciałam zobaczyć :D
Gratuluje zakończonej 'orki trawnikowej', napracowałaś się dziewczyno! ;:215
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Małgosiu założyłam swój wątek jak radziłaś.
Muszę teraz tylko zachęcić stałych bywalców do odwiedzania go, bo potrzebuję dużo rad i pomocy w urządzaniu ogrodu.
Pozdrawiam i na pewno będę tu często zaglądać.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Gratuluję zakończenia prac trawnikowych ;:180 teraz tylko posiać i patrzeć jak rośnie. Zazdroszczę, u mnie dopiero dziś nawożona jest ziemia ;:306 jeszcze przekopać, przewałować......masa roboty.
M docenia pracę jaką wykonujesz na rzecz jego kawałka ziemi? Pomagał trochę?
Może w zamian coś mogłaś uszczknąć ;:170
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Gosieńko gratulacje odnośnie trawnika. Teraz będziesz miała więcej czasu dla siebie i ogrodu. Chyba że zabierasz się za realizację kolejnego pomysłu ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Poli, tylko lasku brak :D
Chociaż starałam się je obsadzić tak, żeby trochę je zarosło.

Steasi, ścieżka to dopiero będzie, jak będe robiła tę cześć trawnika. starałam się sadzić rośliny, które będą własnie tak wystawały nad kamieniami. Dzisiaj sprawdziłam. Będą kwitły 2 na pewno. Może i trzecia się zbierze w sobie.

Jolu, orka sie skończyła, ale teraz trwa cały czas wyrównywanie. Niestety ziemię mam taka, że nie chce się ubić. Mam po prostu pył.

Małgosiu, na pewno teraz kiedy można Cie odwiedzić łatwiej bedzie pomóc. ;:108

Jolu, ja niestety nie mam kasy na nawiezienie ziemi. Ty robisz to profesjonalnie. Ja dzisiaj troche się załamałam, bo po wałowaniu nadal mam pył. Nie chce się to utwardzić. Co silniejszy wiatr zawieje ziemia fruwa. dzisiaj polałam całość humusem. Może on pomoże. M. wałował. Niestety nie chce na razie jeszcze pozowolić na kolejne rabaty. Grunt, że zaczyna myśleć jak zrobić, żebym się na drugiej części tak nie naharowała.

Patrycjo, jak na razie to nie mam za dużo czasu. Moje zaległości w domu i w ogrodzie są tak wielkie, że nie wiem w co ręce włożyc. Dzisiaj miała prasować, ale dałam spokój. Nadrabiam zaległości na forum

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

piękne fotki ;:333
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Gosiu śliczny.
A po czym on się pnie? Po róży? :wit
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Gośka kącik przy schodach wymiata, jest rewelacyjny ;:138
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Przepięknie wygląda ten delikatnie lawendowy powojnik, wspaniale zakwitł i ma dobre tło :-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”