Balkon u Szymka
- szy---
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkon u Szymka
Vampi Ma zdolności.
Magdallena To chyba azalia, wtedy byłem z mamą, ale nawet w wakacje potrafię być tam co kilka dni, w zeszłym roku tak było, podziwiałem liliowce, bo wtedy na balkonie było mało roślin.
Ja mam sposób na kota, nie wpuszczam go do pokoju z roślinami, ma drugi do dyspozycji.
trzy_koty Tylko dochodzą mnie słuchy, że od następnego roku ma być płatny. Mi wystarczy domowa łazienka.
Jeszcze się nie zastanawiałem, pomyśle jak coś wzejdzie.
welkam Tak chcę,
jeszcze da się.
janek45
Plan z roletami na deskę nie wypalił, a czasu było mało, bo ochłodzenie, dzisiaj było tylko 28 stopni.
Za to zaczyna dojrzewać pierwszy owoc z balkonu, poziomka.
Lwia paszcza rozwinęła kolejne swoje paszcze.
Ciąg dalszy.

Poziomka

Pelargonie, już prawie

Wczoraj zauważyłem przy śmietniku kawałek korytka, podszedłem i ku moim oczom ukazały się dwie całe doniczki 70cm i trzy plastikowe uchwyty.
Clematis puszcza, i to ładnie.

Obecnie balkon wygląda tak.

Więcej zdjęć nastąpi, wiecie po czym.
Pozdrawiam

Magdallena To chyba azalia, wtedy byłem z mamą, ale nawet w wakacje potrafię być tam co kilka dni, w zeszłym roku tak było, podziwiałem liliowce, bo wtedy na balkonie było mało roślin.

trzy_koty Tylko dochodzą mnie słuchy, że od następnego roku ma być płatny. Mi wystarczy domowa łazienka.

welkam Tak chcę,

janek45

Plan z roletami na deskę nie wypalił, a czasu było mało, bo ochłodzenie, dzisiaj było tylko 28 stopni.

Za to zaczyna dojrzewać pierwszy owoc z balkonu, poziomka.

Ciąg dalszy.

Poziomka

Pelargonie, już prawie

Wczoraj zauważyłem przy śmietniku kawałek korytka, podszedłem i ku moim oczom ukazały się dwie całe doniczki 70cm i trzy plastikowe uchwyty.

Clematis puszcza, i to ładnie.

Obecnie balkon wygląda tak.

Więcej zdjęć nastąpi, wiecie po czym.

Pozdrawiam
Rewelacyjnie wygląda balkon z tymi roletami! I poziomki cudo! Nie wspominając już o wycieczce - raj 

- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Skąd masz takie ładne powojniki Szymon czy ten ogród to u babci,mnie cały czas kusi biały i chyba kupie w oddzielna donice wsadzę ,Jackmanii przysłali mi ale go znajomej opchnąłem,balkon z roletami wygląda ładnie ,jak byleś u mnie to widziałeś kupiłem dziś następne kilka roślin lwią paszcze też.
- cuxia
- 200p
- Od: 7 maja 2012, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sama zastanawiam sie nad takimi roletkami do siebie na balkonik:) Może nie żeby osłonić od słońca, bo mam je tylko do 12, ale żeby sobie wieczorkiem usiąść, zapalić swieczkę i posiedzieć:) Niestety mam blok vis a vis i całe stado sąsiadów, więc trzeba się osłonić:)
Pozdrawiam, Kamila 

- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
I to się nazywa mieć styl ,super balkon Pelaski również,u mnie dziś strasznie wiało musiałem donice pozdejmować bo by rośliny połamał,teraz cisza.
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Twój balkon coraz piękniejszy jest.
Znalazłeś korytka przy śmietniku i co? Zabrałeś je do domu? Przyznam się, że ja tak bym zrobiła.
Znalazłeś korytka przy śmietniku i co? Zabrałeś je do domu? Przyznam się, że ja tak bym zrobiła.
Ale te rolety są cudaśne
Szkoda, że ja nie mogę takich mieć. I co z tymi korytkami?

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
U mnie rolety niestety się nie sprawdziły bo za bardzo u mnie wiało ale u ciebie wygląda to super 

Rolety nadały przytulny wygląd, piękny balkonik 

Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Szymku, pobudka. Gdzie jesteś? Co tam nowego na balkonie?
Dziękuję za odwiedziny u mnie, od dawna podziwiam Twój zapał ogrodniczy, a po ostatnich upałach zastanawiam sie czy nie skopiowac pomysłu z roletami, na moim balkonie słońce praży od 11 do wieczora.
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- szy---
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
janek45 U nas też niby wiało ale roślin nie ruszałem, tylko na noc rolety podciągnąłem.
maqa Na razie mam dwie o kolorowych liściach.
welkam Dzięki,
tak wziąłem je, miałem w planach kupić jeszcze korytka. Rosną już w nich pelargonie.
Vampi No rolety są fajne i tanie.
Mam je.
Niunia1981 Też wieje ale kombinuję jednak to niczemu nie przeszkadza.
passi Też mam takie wrażenie, jest lepiej.
Magdallena Nie śpię, na fo jestem bardzo często.
Podjąłem decyzje, że porobię sznurki dla kobey bo taka marna, niby się trzymała ściany ale odpadała. Gdy ją rozciągnąłem po sznurkach okazało się, że ma 120cm. Lubię clematisa bo rośnie jak szalony, tylko teraz ma cień bo jego poprzedni przyrost słońce spaliło i widzę też już na jego nowych pędach pąki kwiatowe, może do wakacji zakwitnie. Powoli zamierzam kończyć z sadzeniem, kupowaniem nowych roślin bo już posiadam ich ponad 90 sztuk, ale nie bójcie się, dojdę do 100. Skonsumowaliśmy już 4 poziomki, z czego dwie były ugotowane, bo stały za blisko szyby. Pelargonie zaczynają kwitnąć, angielki rozwijają pąki a zwisające są w pełni kwitnienie.
Pomidorki rosną ale zamierzam kupić jakiś nawóz. A fotelowa kobea jest na liście do zrobienia sznurków bo już w rolety wrasta.
Pelargonie

Kobey

Clematis zarośnięty przez bratka.

Pomidory

Ciąg dalszy nastąpi
Pozdrawiam

maqa Na razie mam dwie o kolorowych liściach.

welkam Dzięki,

Vampi No rolety są fajne i tanie.

Niunia1981 Też wieje ale kombinuję jednak to niczemu nie przeszkadza.

passi Też mam takie wrażenie, jest lepiej.
Magdallena Nie śpię, na fo jestem bardzo często.

Podjąłem decyzje, że porobię sznurki dla kobey bo taka marna, niby się trzymała ściany ale odpadała. Gdy ją rozciągnąłem po sznurkach okazało się, że ma 120cm. Lubię clematisa bo rośnie jak szalony, tylko teraz ma cień bo jego poprzedni przyrost słońce spaliło i widzę też już na jego nowych pędach pąki kwiatowe, może do wakacji zakwitnie. Powoli zamierzam kończyć z sadzeniem, kupowaniem nowych roślin bo już posiadam ich ponad 90 sztuk, ale nie bójcie się, dojdę do 100. Skonsumowaliśmy już 4 poziomki, z czego dwie były ugotowane, bo stały za blisko szyby. Pelargonie zaczynają kwitnąć, angielki rozwijają pąki a zwisające są w pełni kwitnienie.

Pelargonie

Kobey

Clematis zarośnięty przez bratka.

Pomidory

Ciąg dalszy nastąpi
Pozdrawiam