Ewciu dużo ślicznych roślin dostałam...nie jestem w stanie wszystkiego wymienić, bo część podpisywałam a potem poszło na żywioł ...a co tam u Ciebie w ogrodzie? jak się spisuje wiata?
Iwonko tak mnie kiepsko oceniasz, że godzinka starczy na wszystko, od razu zaplanuj więcej czasu....zapraszam na pierogi ze szpinakiem
Posadziłam część roślin, poszerzając dotychczasowe rabaty, ale upał był niesamowity i bez nakrycia głowy nie dało się nic robić
W południe zrobiłam przerwę, a po obiedzie do 15 starałam się pracować w cieniu, za to wieczorem udało mi się wyprowadzić z tunelu rozsady i posadzić resztę papryki i pomidorów. Jutro jeszcze posieję trochę ogórków, bo dotychczas siane w tunelu i w polu nie wyszły
Poza tym wszystkie rozsady dyniowate siedzą już w polu i mam nadzieję, że zające nie zrobią sobie śniadanka o świcie

Porządkuję pomału miejsca po materiałach, które zostały już zagospodarowane i mam zamiar zbudować nowy kompostownik, ale robię to rozkładając pracę na kilka dni, bo to ciężka praca.
Zrobiłam parę zdjęć, ale słońce było tak ostre że część zdjęć nie wyszła ....no nie przyłożyłam się
to tylko część przywiezionych roślin
I dla miłośników szerszych planów, na którym widać zrujnowany trawnik po dzisiejszym poszerzaniu grządki
I jeszcze parę zdjęć z wczorajszych odwiedzin
Ogród
Lidzi !
Charakterystyczne wejście!
parę
cukiereczków
I ogród
Marty

[/url]
Dziękuję za uwagę