Piękna pogoda od poniedziałku niezmiennie,nareszcie się doczekałam słoneczka

Tulipany przekwitły,za to teraz pięknie kwitną różaneczniki i azalie...Różyczki pączkują,że aż miło,dziś musiałam kilka z nich opryskać,bo były oblepione mszycą...
Trawnik skoszony,muszę tylko nawóz kupić...ostatnio kupiłam jeden woreczek w B i posypałam dwa takie gorsze place trawy ,po tygodniu jest dużo lepiej,trawa soczysta,zielona ...
Aneczko Hot Chocolate ma fajną i intrygującą nazwę

Czekam na nią bardzo

Jeśli skusiłabym się teraz na clemka to na Omoshiro lub Solina...
Violu rh teraz królują i czarują swoim kwitnieniem...Jak będzie dalej tak gorąco to szybko zgubią płatki,ale i tak warto czekać cały rok...
Sabinko róże już u mnie powoli zaczynają spekltakl,na razie kilka kwiatków...dziś rozwinęły się dwa pąki Louise Odier
Elwi różyczki już wystartowały

Pierwsza prowadzi Theresa Bugnet,za nią goni Nevada,a trzecia to LO,na plechach LO siedzi prawie Felicite Permantier

Edenka tworzy obecnie tłuste pąki w kolorze budyniowym
Czemu akurat doktorka wybrałaś? Czyżby kolor ?
Aniu skąd masz czekoladkę? Ja mam z niemieckiej szkółki...moja mała jest,ale ma chyba ze trzy pączki też małe,ale są
Grażynko ja zawsze muszę wkopać nową roślinkę w tym samym dniu,bałabym się ją tak zostawić samopas ...
Robercie no tak rh jak jest gorąco szybko przekwitają,na szczęście fotografuję i będę miała na zimę jak znalazł
Danusiu rh często podlewam i latam za nimi z konewką,wiem,że lubią nóżki mieć podlane ...
Mam Dr Ruppel zdjęcie....zaraz wstawię...
Alana nie masz Edena? Ja mam trzy i wszystkie mają pąki i co roku kwitną

Polecam tę różę
Pryskam albo Confidorem albo Decisem,ten drugi jest chyba wycofany...
Oj tak wystarczy,że zobaczę jakąś nową roślinkę,to zaraz chciałabym ją mieć
Madziu moje rh mają już kilka latek,też na początku nie były dorodnymi krzewami,wszystko w swoim czasie.
Mam nadzieję,że głęboko ich nie posadziłaś,a jeśli tak to musisz ponownie je wykopać i posadzić bardzo płytko,potem wyściółkować korą,ziemia dla rh musi być kwaśna....to pamiętam

Trzymam kciuki za Twoje rh
Biel w ogrodzie jest potrzebna,nadaje lekkości i światła rabatom...
Majeczko Edenka się bardzo stara,by zakwitnąć w maju,każda z trzech nieźle sobie radzi
Pepsi rodoś dziękuje za pochwały
123katex czekamy zatem razem ...
RudaZaba Edenka ma spore pąki,widać kolorek

Jak ona zakwita to mój aparat jest gorący...
Kasiu Annabelkę podobno na początku trzeba palikować,na razie mała,ale z czasem pewnie się rozrośnie
Ivan Olson chciałabym,aby każdy tak zakwitał i trzymał kwiaty...
Dr Ruppel
Truskawki zwisające z donicy,były na razie dwie sztuki...dzieciaczki już posmakowały...
Eden w pąkach...
Eden a dalej Piano,a następnie Princeese Aleksandra of Kent
Chippendale
Cristata...tą różę kupiłam ze względu na pąki ...
LO
I dzisiejsze pierwsze dwa kwiaty
Felicite Permantier ma takich pączków kilkaset...
Rh Rasputin...
Roseum Elegans ponownie się kłania:)
Pozdrawiam Was wszystkich...