Rośliny doniczkowe - effa
- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ech, trzeba się wybrać na zakupy po jakieś doniczki, bo powoli zaczyna brakować domków dla moich nowych roślinek od kochanych forumowiczek. Teraz tylko chucham i dmucham aby wszystkie się przyjęły.
Póki co pokażę Wam Calisię repens od Anolki, która powoli się zadomawia

Reo pokazało swoje drobniutkie kwiatuszki:

A to liść zagadka należący do skrzydłokwiata
Jak się rozwinął ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam właśnie oto takie coś:

i kto zgadnie o co chodzi

Póki co pokażę Wam Calisię repens od Anolki, która powoli się zadomawia

Reo pokazało swoje drobniutkie kwiatuszki:

A to liść zagadka należący do skrzydłokwiata

i kto zgadnie o co chodzi

- effa
No i stało się
mój królasek się przeziębił
zaczął kichać od wczoraj bidulek ...

... niby zaczęli grzać, ale jednak powietrze nadal jest chłodne, jedynie w pierwszy dzień było czuć ciepełko. A miała być taka ciepła jesień, ech... Teraz mówią że niby październik będzie pogodny, no ale zobaczymy, bo ja już w prognozę nie wierzę
A tu mój nabytek kupiony w Krakowie przez mojego M, zapomniałam wkleić zdjęcie, więc teraz się poprawiam:

A i jeszcze zapomniałam... zobaczcie, znalazłam ciekawy artykuł: Jak domowymi sposobami odżywić rośliny doniczkowe?

... niby zaczęli grzać, ale jednak powietrze nadal jest chłodne, jedynie w pierwszy dzień było czuć ciepełko. A miała być taka ciepła jesień, ech... Teraz mówią że niby październik będzie pogodny, no ale zobaczymy, bo ja już w prognozę nie wierzę

A tu mój nabytek kupiony w Krakowie przez mojego M, zapomniałam wkleić zdjęcie, więc teraz się poprawiam:

A i jeszcze zapomniałam... zobaczcie, znalazłam ciekawy artykuł: Jak domowymi sposobami odżywić rośliny doniczkowe?
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Ewo
ja bardzo często podlewam swoje kwiatki zozpuszczonymi drożdżami ,tak jak piszą w tym artykule .I to nie tylko doniczkowe ale i ogrodowe np lilie.Pieknie wtedy rosną i kwitną.Ja kilka dni trzymam rozpuszczone drożdze w wodzie i dopiero wtedy podlewam.
Można też podlewać wodą ,w której moczymy pokrzywy.
Aspiryną uratowałam swoją cytrynę i sadzonki kawy.Aspirynę stosuję też by zakwasić ziemię np pod borówki ,rododendrony i magnolie.
Jestem zachwycona Twoimi kwiatkami.
Pozdrawiam Marzena
ja bardzo często podlewam swoje kwiatki zozpuszczonymi drożdżami ,tak jak piszą w tym artykule .I to nie tylko doniczkowe ale i ogrodowe np lilie.Pieknie wtedy rosną i kwitną.Ja kilka dni trzymam rozpuszczone drożdze w wodzie i dopiero wtedy podlewam.
Można też podlewać wodą ,w której moczymy pokrzywy.
Aspiryną uratowałam swoją cytrynę i sadzonki kawy.Aspirynę stosuję też by zakwasić ziemię np pod borówki ,rododendrony i magnolie.
Jestem zachwycona Twoimi kwiatkami.
Pozdrawiam Marzena
- effa
Dziękuję Marzenko za odwiedziny i Twoje radymarzena 63 pisze:Ewo

Moniko za królisia dziękuję a w eksperymentowaniu będziemy dwietreissi pisze:Ewka króliś cudny....
...na pewno bedę eksperymentowac.

Saro króliczki i psiaki tworzą zgrana paczkęSaraaa pisze:Króliczek cudowny :P
Marze, żeby sobie takiego sprawić, ale moje psiaki by chyba zwariowały![]()

Moi sąsiedzi mieli dwa psy myśliwskie i jednego królika, psiaki nie dały mu krzywdy zrobić tak się nim opiekowały