Ogródek Bogusi (bogusia177) -/ cz. 2-2008r./
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- bogusia177
- bogusia177
Halinko witam serdecznie ,daleko od domciu ,u nas pogoda w miarę stabilna ,nie pada ale jest chłodno i bezwietrznie .Myślę ,że jutro już będzie cieplejeukomis pisze:Witaj Bogusiu jestem na wyjezdzie tu gdzie jestem na lubelszczyznie cały czas leje deszcz, napisz czy w W. też pada .pozdrawiam Halina

- bogusia177
No też jestem ciekawa, ale nadchodzą ciepłe dni to pewnie zakwitnie.Gabriela pisze:bogusia177 pisze:Jestem ciekawa ,czy lilie kupione z wystawy w Rybniku jeszcze zdążą zakwitnąć
Już jej dużo nie brakuje.[/quote
Już dziś sprawdzałam jeden kwiatek Gabryśko już zakwitł ,ale nie było czasu zrobić fotki ,bo goście jeszcze bawili u mnie :P
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeśli lilie rosną w donicy to można je zabrać do domu i tam zakwitną. Potem ściąć w połowie i zostawić w chłodnym miejscu aż łodygi uschną. Ja tak zawsze robię i jak na razie wszystko dotąd było w porządku.
Jedynie słabiej kwitną w następnym roku, ale to normalne bo sklepowe są specjalnie pędzone na kwitnienie, więć w następnym cebule trochę odpoczywają.
Jedynie słabiej kwitną w następnym roku, ale to normalne bo sklepowe są specjalnie pędzone na kwitnienie, więć w następnym cebule trochę odpoczywają.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bogusia177
Grażynko ja cebulki lilii wsadziłam bezpośrednio do ziemi ,i to dosyć późno bo je kupiłam jak już chyba wiedz w Rybniku .Nie pamiętam dokładnej daty ,ale chyba gdzieś na początku lipca .Cebulek było 10 ale tylko 6 z nich ma na łodygach pączki kwiatowe ,reszta wybiło samą łodygę .Zastanawiam się ,czy w przyszłym roku będą kwitły czy będą odpoczywały ,bo jednak jest już późna pora jak do nich :P
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To przykryj agrowłókniną i pod nią dojdą spokojnie do końca.
Te co nie wypuściły kwiatów nadrobią w przyszłym roku. A te co teraz mocno kwitną to będą kwitły słabiej i wszystko się zrównoważy.
Te co nie wypuściły kwiatów nadrobią w przyszłym roku. A te co teraz mocno kwitną to będą kwitły słabiej i wszystko się zrównoważy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bogusia177
- bogusia177