Też mi ta dzisiejsza sesja się bardziej podoba od wczorajszej - głównie przez bardziej urozmaicone kolory kwiatuszków. Bo tamten róż niektórych z bardziej wybrednych (i prześmiewców!) skłaniał do (nie)stosownych żartów.
A parodie to moje sztandarowe rośliny, one mi się wszystkie podobają i jako rośliny i przez to jak kwitną.
Tu zaznaczyć należy, że P. hummeliana do najmłodszych i najmniejszych nie należy, ma coś ok. 20cm wysokości. I szykuje dużo więcej kwiatów - pewnie więc ją jeszcze pokażę.
Ale cudna sesja zdjęciowa. Oj robisz postępy zawrotne w tej dziedzinie. Konkurencję Markowi robisz?
Zapowiada się nie jeden kalendarz, ale kilka i to można powiedzieć, że każdy z innej grupy specjalistycznej, choć w tej sesji rzeczywiście Parodia przyćmiła swoim blaskiem gymnole.
Popieram Iwonkę. Trudno wybrać piękniejszy - jednak lubię zdecydowane kolory, stąd Parodia to dla mnie numer jeden. Zdjęcia też muszę pochwalić, Henryku. Zawsze były bardzo ładne, ale teraz widać, że zupełnie inaczej je robisz i nam tu prezentujesz. Ogólnie całość, czyli zawartość plus oprawa - jedna z najpiękniejszych na Forum
To i ja dołączam się do zachwytów:-)
A w sprawie zdjęć, to muszę się przyznać, że Henryk jest moim wzorem do naśladowania:-)
Czekam na następne foty, zwłaszcza echinopsisów hybryd.
Moi Przyjaciele na Forum mi wielce łaskawi.
Dzięki wielkie Wam wszystkim za dobre słowo!
Jeśli chodzi o fotki to oczywiście mocno staram się poprawiać i jakieś drobne sukcesy zanotowałem ale znam swoje ograniczenia. Do najlepszych mi daleko, ot, tyle, żeby pokazać rośliny ich nie oszpecając - to moje tu zadanie. Tym niemniej słowa wsparcia są mi potrzebne bo motywują do dalszych wysiłków.
Dość gadania, teraz fotki.
Dzisiejsze kwitnienia:
Gymnocalycium damsii ssp. evae var. centrispinum STO 981