Wiosna na działce - ewkapaw
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
EWUNIU - tak ukorzeniłam RÓŻE
Nie za każdym razem się udaje , ale zawsze można spróbować . Ja w lipcu - sierpniu ub. roku uciełam gałązkę róży , obciełam pąk kwiatowy , końcówkę łodyżki włożyłam do ukorzeniacza i do ziemi . Posadziłam w półcieniu bo to był sierpień , starałam się też , żeby zawsze było mokro . Było ciepło , więc nawet nie nakładałam odkręconej plastikowej butelki / odcięte dno /. Gałązki , które ukorzeniłam w kwietniu tego roku osłoniłam butelką - było jeszcze zimno .
Tak wyglądały różyczki w kwietniu po ub ukorzenianiu . Nie pozwoliłam im wcześniej kwitnąć , żeby się lepiej rozkrzewiły . A teraz tak zakwitły.

A tak wyglądała różyczka w sierpniu , którą ukorzeniłam w kwietniu .

Nie za każdym razem się udaje , ale zawsze można spróbować . Ja w lipcu - sierpniu ub. roku uciełam gałązkę róży , obciełam pąk kwiatowy , końcówkę łodyżki włożyłam do ukorzeniacza i do ziemi . Posadziłam w półcieniu bo to był sierpień , starałam się też , żeby zawsze było mokro . Było ciepło , więc nawet nie nakładałam odkręconej plastikowej butelki / odcięte dno /. Gałązki , które ukorzeniłam w kwietniu tego roku osłoniłam butelką - było jeszcze zimno .
Tak wyglądały różyczki w kwietniu po ub ukorzenianiu . Nie pozwoliłam im wcześniej kwitnąć , żeby się lepiej rozkrzewiły . A teraz tak zakwitły.

A tak wyglądała różyczka w sierpniu , którą ukorzeniłam w kwietniu .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- ewkapaw
Agnieszko tak to jest trójsklepka , tylko dwa różne kolory i jedna jeszcze nie jest wpełni rozwinięta 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękne są te astry, bardzo lubię tą odmianę, ale u mnie jeszcze mają mocno zamknięte pączki....czekam na słońce, a tu deszcz i deszcz do znudzenia.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- ewkapaw
Iza bardzo mi przykro , ale ja jutro rano nie mogę . Tak się złożyło , a tak się cieszyłam
Na targi pewnie trafię dopiero w niedzielę w południe . Pisałam już do Anulki , że mnie nie będzie .
Przepraszam bardzo

Na targi pewnie trafię dopiero w niedzielę w południe . Pisałam już do Anulki , że mnie nie będzie .
Przepraszam bardzo

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Cynamon
- Od: 24 mar 2008, o 19:45
Ewuniu, dzięki za "przepis" na ukorzenianie róż
Poczekam do wiosny i z pewnością spróbuję (rozumiem, że jesienią nic by z tego nie wyszło?).
Barwy na zdjęciach rewelacyjne, dosłownie mróżyłam oczy patrząc w monitor ;) ... ja w tym roku postawiłam na kolory pastelowe i teraz już wiem, że w przyszłym zaszaleję
takimi mocnymi akcentami kolorystycznymi, ileż w nich energii i radości

Barwy na zdjęciach rewelacyjne, dosłownie mróżyłam oczy patrząc w monitor ;) ... ja w tym roku postawiłam na kolory pastelowe i teraz już wiem, że w przyszłym zaszaleję