Mój zielony świat cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.3

Post »

Siałam szałwię muszkatołową i nie wyrosła ani jedna a data do 2017.
Jak powiedział eM może trzeba czekać trzy lata. ;:306
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Zakochałam się w Twoim Rdeście ;:145 ale piękny ...

Aniu czy szałwię muszkatołową siałaś od nasionka ? pytam dlatego ,że ja wysiałam w tamtym roku z karteczki zmył się napis ;:131 i pamiętam tylko szałwia ale jaka ? to nie wiem ... teraz widzę Twoja ma podobne liście .. czy to może być taka sama ?

Obrazek

Obrazek

Ogólnie pięknie w Twoim ogrodzie .. równiutko ,czyściutko .. ;:333

życzę dużo ;:3
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Aniu, przechadzanie się po twoim ogrodzie to przyjemność. Jest taki dopieszczony i wypielęgnowany. Gratuluję szałwi muszkatołowej, ja coś nie mam do niej szczęścia. Chyba mnie nie lubi. :roll:
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękne kolorowe rabatki, dopieszczone i wypielęgnowane. Życzę ;:3
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,pięknie u ciebie,tak czysto i dostojnie.Patrząc na rabatę gdzie masz drzewko o ciemnych liściach widzę,że u mnie brakuje takiego koloru.Muszę coś dokupić,ale w formie kolumnowej.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ślicznie kwitnie rdest i rogownica, ogród czyściutki , wyplewiony pomimo deszczu, podziwiam.
Ostrogowiec biały zmarzł mi niestety, ale kupiłam nową sadzonkę.
Czerwony przemarza, jednak pozostawia czasami siewki, jak nie wyplewię . :D
Miłego dnia. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,w takim ogrodzie siedzi się i milczy ,bo nie wolno przeszkadzać ,taki piękny ,że mówi sam za siebie ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:3 ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

A fe, brzydki kotecek :wink:
Ja swoje psy oduczyłam przynoszenia zdobyczy na próg ;:333
Kolory w ogrodzie świetnie dopasowane. Też nie przepadam za żółtym ale tu wygląda bardzo fajnie.
U mnie ostrogowiec różowy zmarniał wiosną. Został biały...w donicznce ;:306 Nie mam czasu posadzić.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Maryniu poukładane ogrody, gdzie rośliny sadzone są pod linijkę nie są dla mnie, chociaż skłamałabym gdybym powiedziała, że mi się nie podobają. Jednak wolę takie w których jest przewaga bylin, kiedy co chwilę kwitną inne kwiaty. Nie przeszkadza mi to nawet, że się rozsiewają, każda nawet najmniejsza i nie pozorna roślina zasługuje na uwagę. Po prostu kocham wszystkie rośliny :D

Robercie witam w moim ogrodzie :wit każdy zielono zakręcony mile widziany. Dziękuję za pochwały i zapraszam do kolejnych wizyt.

Aguniu ;:196

Iwonko jak przekwitnie ;:108 może jeszcze coś wypatrzysz to będzie za jednym zamachem.

Margosiu każdy ma prawo do własnego zdania ale myślę, że jak zakwitną jednoroczne zmienisz zdanie. Mnóstwo ich już wysiałam i wysadziłam więc będzie się działo a na pewno będzie kolorowo. Zapraszam ;:168

Paulii szałwia muszkatołowa zaskoczyła mnie bardzo tymi liściorami, mam nadzieje, że i kwiaty będą równie dorodne. Dziękuję Ci kochana za wszystkie miłe słowa ;:168

Gosiu ja nigdy nie pryskam malw obrywam tylko porażone liście i wyrzucam daleko od ogrodu. Chyba że porazi całą roślinę to wyrywam i ze smutkiem wyrzucam. Stokrotki rozsiewają się na potęgę poza tym w trzecim roku nie powtarzają już pomponów i należy ją traktować jak roślinę dwuletnią. Wschodzi bezproblemowo ;:108 więc polecam.

Iwuś dziękuję Ci kochana ;:196 to bardzo miłe co piszesz ;:168 zaraz lecę do Ciebie pozachwycać się ;:138

Wandziu rogownica owszem piękna ale wypiera inne rośliny i chwilami myślę żeby się jej pozbyć ale jak zakwitnie i zachwyca swoją chmurką białych kwiatków wtedy jej wybaczam.

Tesiu lubię taki busz a najbardziej cieszą mnie rabaty na których kompletnie nie widać ziemi.

Beatko moja wzeszła bez problemowo ;:108 mnóstwo siewek wydałam znajomym i rodzinie.

Wiolu nie płacz ;:168 jeśli tak bardzo Ci się podoba ten rdest to i w Twoim ogrodzie się znajdzie niebawem ;:108
Szałwie siałam taką:
http://www.sklep.vilmorin.pl/szalwia-mu ... djozcwsxju
Myślę, że Twoja to ta sama.

Grażynko jeśli spacer był przyjemny zapraszam jak najczęściej. Widoczków nie zabraknie, poza tym jesteś zawsze mile widziana u mnie ;:168

Kasiu również życzę ;:3 słowa, które piszesz cieszą bardzo cieszą, dziękuję ;:168

Małgosiu to drzewko to leszczyna na pniu, kupiłam ją po przecenie, bezlistną i do końca nie wiedziałam jakie będzie miała kolor.

Tajeczko u mnie nie padało zbyt wiele, pod krzewami jest suchutko jak w popiele :( To dobra wiadomość jeśli chodzi o rozsiewanie się ostrogowca. Bardzo mi się podoba i każda sieweczka będzie mile widziana ;:138

Martuniu często siadam sama w ogrodzie i upajam się widokami. Wtedy czuje się szczęśliwa ;:170

Aprilko niestety ten mój kotecek często bywa brzydki ale co zrobić taka kocia natura. Ostrogowce od zawsze chciałam mieć w ogrodzie więc kiedy zobaczyłam, że są w sprzedaży bez wahania kupiłam nasiona.

pierwsza krzewuszka zakwitła
Obrazek

lewkonie nie próżnują
Obrazek

szczaw gajowy...Violu ;:196
Obrazek

tawułka
Obrazek

wielosił zachwyca
Obrazek

inkarwilla już niebawem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Szczaw ciekawie się prezentuje :D
Kicia słodka, biała, mała MI, tak mi się jakoś skojarzyło.
Serdeczne uściski ;:196
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładniutkie zdjęcia. Piękne tawułki oraz krzewuszka. ;:333
Kotek bardzo ładny, przypomina mi moją kicię, tylko moja ma trochę łatek więcej na pyszczku. ;:224
Pozdrawiam, Robert.
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Lewkonia!! Cudo - w ogóle nie znałam. Przepiękna, a widzę, że dopiero się rozkręca.

Tak pięknie piszesz o bylinach, że nie w rządku, że lubisz, gdy nie widac gruntu, ale jednak twój ogród mimo tego jest pięknie uporządkowany - rabatki dopieszczone, zadbane no i trawnik - uroczy... Piękny po prostu.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj ;:7 Aniu Pięknie rozpoczyna kwitnienia pierwsza z krzewuszek :D
Faktycznie lewkonie nie próżnują tylko pięknie zaczynają rozkwitać :roll:
Szczaw gajowy ładniutki. Tawułka pięknie kwitnie. :wink:
Wielosił pięknie Ci rozkwitł. Inkarwilla za chwileczkę zakwitnie. Serduszka wspaniała śliczna i piękna. :) Księżniczka pięknie się wygrzewa.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Krzewuszka śliczna,moja niedługo też może będzie kwitnąć. Kicia słodka. Lubię jak zwierzątka się tak wylegują. A widoków pięknych u Ciebie nie brakuje:)
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Wielosił ma ładny kolor, czy jego też z siewu można pozyskać?? Jaki fajny ten Twój kociak...bialutki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”