Na wsi u Domi
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na wsi u Domi
Wow ale musisz mieć zapach od tego bzu.... . Kotki śliczne. Chciałabym tego ślicznego białaska zobaczyć w całej okazałości. Tarasowa kotka ma śliczny domeczek.
Śnieżek ma śliczną sierść też bym go z chęcią w pełnej okazałości zobaczyła. Też będę sadzić bratki ciekawa jestem jak to u mnie będzie wyglądało.
Piękne gliniane donice
Piękne gliniane donice
- sniezek
- 100p
- Od: 19 lis 2011, o 20:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Wam za dobre słowo , szukałam lecz niestety nie mam na dysku zdjęcia Śnieżka w całej okazałości ,
cyknę mu przy okazji jakąś fotkę i wkleję na forum
cyknę mu przy okazji jakąś fotkę i wkleję na forum

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
No takie czasy nastały, że trzeba przywieźć pracownika, przypilnować, a potem odwieźdź go po dobrym obiedzie
Właśnie, bratki górą!

Właśnie, bratki górą!
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Dominiko mój tato orzecha przed domem przycina i nie dajemy mu się zbytnio rozgałęzić. W tamtym roku nam podmarzł i trzeba było kilka gałęzi wyciąć. A w tym roku nie był u fryzjera
.

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- sniezek
- 100p
Dziś (mam nadzieję) będę wsadzać do warzywnika różności, i teraz mam zagadkę jak to zrobić , bo mam pomidory , cukinię, kabaczka , bób , jak się uda wcisnę zioła: miętę, melisę, majeranek, bazylię, oregano , szałwię, szczypiorek i czosnek i teraz nie wiem co z czym posadzić, szukałam w necie, ale czego nie można obok bobu i cukini nie znalazłam 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dominiko, cukinia należy do dyniowatych, nie należy uprawiać jej po ogórkach, a bób nie lubi cebuli 

- sniezek
- 100p
Dziękuję Małgosiu, na ten kawałek przekopany weszło tylko 18 krzaczków pomidorków, a między nimi czosnek , wsadzę jeszcze bazylię i szczypior , jak się uda obsadzę aksamitkami
Koło kompostownika posadzę cukinię i kabaczki , a na bób będzie oddzielna grządka

Koło kompostownika posadzę cukinię i kabaczki , a na bób będzie oddzielna grządka

Ależ piękne donice tarasowe... kurcze, jak mi szkoda, gdy widzę takie cudeńka...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
A bób kiedy zamierzasz siać?? O tej porze to chyba już za późno...Bób sieję w marcu
- sniezek
- 100p
Może niedokładnie napisałam, bób mam wysiany w doniczkach , do gruntu pójdą sadzonki mają 20-30 cm ,
cukinie i kabaczki też w sadzonkach już mam
Agnieszko , te donice są kupione w promocji w markecie na O , nie były drogie
cukinie i kabaczki też w sadzonkach już mam

Agnieszko , te donice są kupione w promocji w markecie na O , nie były drogie

- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Czytam, że warzywnik rośnie, pięknie! Mój też się organizuje
Tyle, że ja fasolkę i ogórki sieję do gruntu, a pomidorki na wysadzenie czekają... Jutro ruszam w ogród, chcę przygotować zagonki, żeby w czwartek zorganizować się już na dobre 

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania
- sniezek
- 100p
Aniu, no to mój pierwszy warzywniczek , na razie pomidorki, czosnek i bazylia,
jutro szczypior z doniczki przesadzę tam też .
Najpierw skupiłam się na krzakach pomidorów , które od 2 miesięcy mi się walały po domu i tarasie, teraz jeszcze muszę cukinie i kabaczki wsadzić, ale mam na nie miejsce przy kompostowniku , nie wiem co z bobem, gdzie go
dać
Podobno on mszyce ściąga ? 
jutro szczypior z doniczki przesadzę tam też .
Najpierw skupiłam się na krzakach pomidorów , które od 2 miesięcy mi się walały po domu i tarasie, teraz jeszcze muszę cukinie i kabaczki wsadzić, ale mam na nie miejsce przy kompostowniku , nie wiem co z bobem, gdzie go
dać

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Dominiczko koło bobu posadź czosnek albo cebulkę. I nie sadź go koło pomidorów. Posadziłam w marcu do gruntu bób i koło niego czosnek. Nie dlatego, że go potrzebowałam. Ale właśnie żeby odstraszał mszyce na bobie. I chyba działa. Bo jest już duży a nie zaobserwowałam ani jednej mszycy. Za to mrówki na nim żerują. Nimi się jednak tak bardzo nie martwię. Na wszelki wypadek, pomidory posadziłam trochę dalej.
- sniezek
- 100p
Dzięki Madziu, ale na te mrówy uważaj, bo to one właśnie zapewniają transport mszycom na rośliny, czosnek posadziłam też koło pomidorów, na razie jest dobrze, mrówy się koło nich kręcą, ale mam je na oku