Taki - sobie ogród cz.3
Re: Taki - sobie ogród cz.3
Mój błąd. Spojrzałem najpierw na wielkość rośliny, nie na liście. Teraz zauważam, że ma takie same jak u dużego rh. Tak, czy siak bardzo ładne są te malutkie rh, posiadam sam jednego fioletowego, lecz nic o nim więcej nie wiem, niż, że jest z Biedronki. 

Pozdrawiam, Robert.
- Steasi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Że ja?
Oj moje patyki to muszą najpierw urzędowej mocy nabrac, żeby się z nich coś stworzyło

Oj moje patyki to muszą najpierw urzędowej mocy nabrac, żeby się z nich coś stworzyło

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Miłka, uważaj z tym słonecznikiem ozdobnym
Ja raz posiałam, i wyszedł ogromny, miał tak na oko 2 metry. Dorodna sztuka była.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu! Małe nasionka były o róznych kolorach. Nie wyglądały na olbrzymy. Najwyżej będą dla ptaków
No tak! Szwagier Paula weny nie ma!
A ja dzisiaj zrobiłam z trzech witeczek podpórkę do mandewilli zrobiłam. Nie pokażę, bo zdjęcia nie zrobiłam, ale nieźle wygląda
Robert! Najważniejsze, że ładny.
Ja z biedy mam tylko Wren-a. Inne były już takie wymęczone, ze nie wziełabym, a cenę miały taka sobie
.
Niedziela od rana deszczowa, popołudnie słoneczne dość i ciepłe. Trochę nożycami powywijałam, ale ze spokojem. No i wcześniej wspomnianą mandewillę przesadziłam (dostałam w prezencie od siostrzenicy).
Wyjeżdżam na ptaki na kilka dni. Zostawiam kilka fotek:

Moje siewki liliowców i belamkandy

American Dream

Abba Showtime

No tak! Szwagier Paula weny nie ma!

Robert! Najważniejsze, że ładny.

Niedziela od rana deszczowa, popołudnie słoneczne dość i ciepłe. Trochę nożycami powywijałam, ale ze spokojem. No i wcześniej wspomnianą mandewillę przesadziłam (dostałam w prezencie od siostrzenicy).
Wyjeżdżam na ptaki na kilka dni. Zostawiam kilka fotek:

Moje siewki liliowców i belamkandy

American Dream

Abba Showtime

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Nie szwagier nie ma weny, cóż poradzic 
Siewki masz już z tego roku?
Takie wielkie?

Siewki masz już z tego roku?

Hosty i iryski ładniutkie. Siewki już bardzo duże, gratuluję. 

Pozdrawiam, Robert.
- takasobie
Robert, Paula! Siewki tegoroczne, po macoszemu potraktowane, bo wrzucone nasiona do worków ze struną i łyżeczką podłoża. Potem powsadzałam do szklarni i tak urosły. Cały czas się zastanawiam, gdzie je posadzę
Paula! Mnie strasznie gna do roboty. Już myślę, że to trzeba leczyć. Nie umiem odpoczywać, to chyba nabyta z wiekiem nadpobudliwość. Przy tym paradoks - jestem okropnie leniwa. Te dwie przeciwności powodują zmęczenie i dlatego musiałam na parę dni wyjechać z dala od ogrodu.
I jeszcze kilka wczorajszych:
First Lady

Miniaturka w doniczce

Dereń biały

Parzydło leśne

Queen Josephine

Undulata

Azure Snow

Paula! Mnie strasznie gna do roboty. Już myślę, że to trzeba leczyć. Nie umiem odpoczywać, to chyba nabyta z wiekiem nadpobudliwość. Przy tym paradoks - jestem okropnie leniwa. Te dwie przeciwności powodują zmęczenie i dlatego musiałam na parę dni wyjechać z dala od ogrodu.

I jeszcze kilka wczorajszych:
First Lady

Miniaturka w doniczce

Dereń biały

Parzydło leśne

Queen Josephine

Undulata

Azure Snow

Miłka
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Miłka, długo masz parzydło?? Ja mam, ale do zeszłego roku rosło bardziej w cieniu, a teraz drzewo wycięli i miejsce słoneczne się zrobiło. Lubi przesadzanie, czy zostawić w miejscu, niech się przyzwyczaja do nowych warunków?
Funkie oraz róże cudowne są, róże kwitną przepięknie. 

Pozdrawiam, Robert.
- takasobie
Parzydło mam kilka lat. Już dość okazałe, ale to chyba w tym roku po raz pierwszy takie. Sfocę, jak będzie kwitło. Jedno mam w cieniu, drugoe w słońcu. Wszędzie dobrze rośnie, bo leśne
Jestem na wyjeździe, mam niedisyt czytania forum, ale tu mi neta często zrywa. Więc zostawiam kilka host, a poczytam i popiszę jak wrócę.

I ptak. Resztę oglądajcie TU.
Pokląskwa

A jeża jeszcze nie pokazałam (z ogródka)

Jestem na wyjeździe, mam niedisyt czytania forum, ale tu mi neta często zrywa. Więc zostawiam kilka host, a poczytam i popiszę jak wrócę.

I ptak. Resztę oglądajcie TU.
Pokląskwa

A jeża jeszcze nie pokazałam (z ogródka)

Miłka
Ptak jaki fajny, a jeża jeszcze nie widziałem u mnie w ogrodzie, albo tak z bliska na żywo. Ciekawie wygląda, ale biedaczek się obawia, że coś mu się pewnie stanie i broni się kolcami. 

Pozdrawiam, Robert.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
A ja myślałam że ze mną coś nie tak.....mam to samoMnie strasznie gna do roboty. Już myślę, że to trzeba leczyć. Nie umiem odpoczywać, to chyba nabyta z wiekiem nadpobudliwość. Przy tym paradoks - jestem okropnie leniwa. Te dwie przeciwności powodują zmęczenie

ale teraz jak już zdefiniowałaś to jestem spokojna....i spokojnie oddam się lenistwu bo wiem ze jak przyjdzie werwa to hektary przerobię

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Miłka, a Ciebie, gdzie wygnało
no dobra, to żart od działki też trzeba czasem odpocząć, fajne są powroty i spojrzenie "innymi" oczyma na to, co widzi się codziennie, dopiero wówczas tak na prawdę cieszy wkład włożonej pracy
. Hosty masz piękne, chyba uśmiechnę się do Ciebie kiedyś o rozszyfrowanie moich, różyczki pomału zaczynają, jeszcze troszkę i doczekamy się ich spektaklu, ale jak mam być szczera, to najbardziej, nie mogę się doczekać pokazu Twoich dalii, wciąż nie mogę się nadziwić jak można posadzić taką ich ilość
. Jejku jaki słodki jeżyk.

- takasobie
No i koniec odpoczynku!
Ilonko! też nie mogę doczekać się dalii
A z hostami to jest tak, że możliwe, że rozpoznam takie, które mam, co do innych mogę się mylić.
Grażynko! Musimy mieć czas na leniwca
Inaczej powariujemy!
Robercie! Jeże lubią nieporządne zakatki ogrodu, gdzie się schronią i znajdą pędraczka.
Dziś po powrocie zrobiłam jedno zdjecie rododendrona jakuszmańskiego Blurettia od Dagmary. Dobrze rokuje! Cieszę się z niego jak dziecko!

Ilonko! też nie mogę doczekać się dalii

Grażynko! Musimy mieć czas na leniwca

Robercie! Jeże lubią nieporządne zakatki ogrodu, gdzie się schronią i znajdą pędraczka.
Dziś po powrocie zrobiłam jedno zdjecie rododendrona jakuszmańskiego Blurettia od Dagmary. Dobrze rokuje! Cieszę się z niego jak dziecko!

Miłka
Mój może trochę większy i też się z niego bardzo cieszę. Nie potrzebny mi nie wiadomo jak duży, on na tyle jest fajny, że zakwitł stu procentowo. U Ciebie ten rodek kształt ma bardzo fajny, taki bardziej w szerz oraz zakwitł bogato, fajnie. 

Pozdrawiam, Robert.