Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Kasia nikt nie ma takiej słabości do wariatek jak Renia :D W tej paczuszce było jeszcze trochę innych pstrokatek ..dwa różne wielosiły ,wiązówka,przetacznik variegata ,no i iryski :D w paseczki i ten ciemny ,który tak mi się spodobał u ciebie Dark Aura :D
Aniu twój dziadek ma przecudne azalie ,chciałabym doczekać ,kiedy moje się tak rozrosną...i te rodki jak drzewa :D Nie dziw się ,że tak stopniuje przyjemności ,musi go bardzo cieszyć twoja radość przy każdej wizycie i to ,że ktoś docenia jego skarby ;:167
U mnie pogoda paskudna ,wieje chmurzy się ,zimno...tylko wieczorami robi się tak cicho i spokojnie,że aż chce się posiedzieć na ławeczce

Obrazek
Pseudo trawnik po skoszeniu zawsze wydaje mi się większy i nawet nie równości tak nie rażą :D Majowa zieleń nie ma sobie równych,ale bordo też ładne :D
Obrazek
Cz rabarbar to roślina użytkowa ,czy ozdobna...bo mam watpliwości :D
Obrazek
Trochę w cieniu domu zakwitł przedostatni juz w tym roku śpioch

Obrazek

Birchin
Wszechobecne śniedki,u nas mówią na nie kwiatki na Dzień Matki...trochę się w tym roku pospieszyły :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Beatko jak dla mnie to rabarbar ozdobno-smaczny ;:138 ładnie wygląda.
Wszystko szybko kwitnie, nie tylko śpioszki.
U mnie z pogoda podobnie ;:185 wczoraj dopiero o 18stej poszłam po plewić.
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Rabarbar to u Ciebie gigant. Mój nigdy nie osiągnie takich rozmiarów, bo dzieciaki uwielbiają wysysać sok z łodyg - tak na surowo - gryzą, gryzą, a włókna wypluwają. I na chwilę obecną stoi biedak zupełnie oskubany z liści ;:306
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia dzieci jedzące rabarbar :shock: moje patrzą się na nas jak na wariatów ,kiedy opowiadamy im o tym jak w dzieciństwie jedliśmy taki maczany w cukrze ;:219 tolerują go tylko jako dodatek do ciasta biszkoptowego,a i to niezbyt często ;:174 a mój em zapobiegawczo na wypadek jak by polubili ,posadził dwa takie potwory ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bejka ile Ty masz terenu w ogrodzeniu? Oj można sie u Ciebie rozpędzić i jest czym pooddychać. Wielgachne drzewa. Cudnie.

A rabarbaru mogę wam podesłać. Mam nadmierny nadmiar.
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatka ogrodzone mam tak około 20 arów,a za rabarbar dziękujemy :D też mam nadmierny nadmiar :D
Pamiętacie moje truskawki ,które zimowały w foliaku?Wyglądają bardzo obiecująco ;:224
Obrazek
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p

Post »

tomaszkowa - dzięki serdeczne, ja miałam do tej pory tylko jeden krzak rabarbaru (o zielonych łodygach), ale już rosną trzy kolejne sztuki - tym razem tego o łodygach czerwonych - dostane od koleżanki (usiłowała pozbyć się rabarbaru rok temu ze swojej działki bo za dużo miejsca jej zajmował, nie udało się - odrósł. I teraz kazała brać ile tylko chcę). Ja przepadam za kompotem rabarbarowym, a ciocia robi racuchy z rabarbarem. Moje dzieciaki oprócz rabarbaru uwielbiają szczaw - taki zwykły polny - muszę tylko im kepki pokazywać, bo bywało, że jak mniejsi byli to go potrafili z mniszkiem pomylić.
A wczoraj moja 5-latka z sąsiadem w tym samym wieku, będąc ze mną na działce, oznajmiła, że oni chcą jeść "trawę" :;230 . I musiałam zezwolić im na konsumcję tych zielonych serduszek u tasznika pospolitego :;230
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Racuchy z rabarbaru? Daj przepis. Może dzięki temu część rabarbary zutylizuję ;:306
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Ale masz piękny rabarbar ;:oj ja mam jeden taki kwiat ;:145

z tego kwiata chyba będzie dużo nasion i się rozsieje ? tak ?

:wit
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zimno,pada ,wieje...czyli normalka...można się było spodziewać ,że jak wezmę urlop to będzie paskudnie ;:145 Na przekór pogodzie Acqua Chiara
Obrazek
Pierwszy na podium wśród irysów pośrednich IB
Obrazek
To już drugi rok z rzędu :D taktowny i niezawodny Tact :D
Tuż za nim są Concertina
Obrazek
i Zazzarazah...odrobina słoneczka i byłoby cudnie
Obrazek
Jak robiliśmy elewację to żeby ratować go przed ekipą remontową przesadziłam rodka obok rabaty ,ta słoneczna i sucha miejscówka jednak nie wpłyneła dobrze na wygląd liści ;:174 ale kwitnie
Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

rabarbar jak powszechnie wiadomo jest rośliną wielofunkcyjną. ozdoba podczas kwitnienia, dodatek do ciast i babeczek oraz kapelusz dla dzieci kiedy zachodzi potrzeba ;:306
Beatko, zazdroszczę ci tych dużych kamorków na obwódkach. Przydałoby się kilkanaście sztuk ;:224 Dodatkowo, obiektywnie oceniając, ty masz za dużo trawnika :lol:
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiola minęłyśmy się z postami :D Powiem szczerze,że ja siewek nie zauważyłam,ale też jak kwiatostan zaczyna się robić brzydki czytaj dojrzały to go obcinam.Najprościej rozmnożyć go wykopując kawałek karpy :D
Kasiu te racuchy z rabarbarem to rozumiem,że robi się tak jak tradycyjne z jabłkami ,tylko owoc inny :D
Sabinko ja też myślę,że trawnik zmniejszyć trzeba ,ale właśnie moje urlopowe plany zrobienia rabaty "Pod Tulipanowcem"...wzieły i się rozmyły ;:223
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Poproszę zdjęcie żywokostu wariegata ;:180 Cudna jest ta leszczyna,mam taką obiecaną,teraz będę się bardziej dopominać,żeby taki akcent mieć.Iryski i mi skradły serce,tylko,jak piszesz,trudno takie rarytaski w pobliskich szkółkach dostać ;:174 U mnie dopiero w pąkach.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko mówisz i masz -fotka jak najbardziej aktualna :D

Obrazek
Liściorki trochę oberwały od mrozów ale już ładnie dochodzi do siebie :D I trochę perspektywy...w towarzystwie żurawki :D
Obrazek
A skoro o wariatkach mowa to muszę pochwalić się wiązówką od Reni,jest cudna!

Obrazek
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p

Post »

Tak, racuchy wg normalnego przepisu, rabarbar jedynie trzeba obrać z wierzchniej skórki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”