Florą malowane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Florą malowane

Post »

Cześć, Alicjo :!:
Ja, niestety, nie mogę spokojnie na Twój ogród patrzeć ;:185.
Taka zazdrość mnie łapie, że coś okropnego. Przecież to majstersztyk ;:oj.
I to o każdej porze roku ;:224. Nawet płomienne barwy u Ciebie mi się podobają.
I jeszcze ten Ornitolog Osobisty i masa ptaków dookoła... ;:224.

Skręcona w precel pozdrawiam serdecznie - Jagoda
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu nawet nie wiesz jak ja żałowałam, żę przez tą lornetkę sobie nie popatrzałam 8-)
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja właśnie poszukuję ornitologa, bo walczę z wiatrakami ;:145 i mam tylko gniazdo błotniaka stawowego, ale nie wiem czy na niego coś osiągnę. :roll: (rok temu nie wiedziałam co to błotniak :;230 nazwa kojarzyła mi się z kaczką)
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Jaga Twoja wiedza ogrodnicza, dbałość o szczegóły, pracowitość, zaradność i ściśle określone poglądy, głoszone piękną polszczyzną zapędzają czasem nas w kompleksy. Ty mi zazdrościsz?- oj chyba chcesz trochę mi przysłodzić. Dla mnie jesteś obok mojej mamy ogrodniczym guru. Do niego nawet pasuje postawa precelka. Proszę jednak natychmiast się poodwijaj, bo znowu potrzeby będzie voltaren.
Dziękuję za miłe słowa- z Twoich ust są szczególnie cenne.

Iza M. ma lornetkę zawsze przy sobie, to przy najbliższym spotkaniu będzie okazja.

Lady-r Błotniaki stawowe chyba lubią Twoje okolice rok temu w okolicach Ciechanowa też zobaczyłam je dzięki mojemu M. pierwszy raz stawowego i łąkowego.

Misia i klusek Ja podziwiam Twoje warzywa, do nich to ja nie mam ręki. Pełna podziwu jestem dla Twoich papryczek i pomidorów.
boggi
500p
500p
Od: 8 maja 2013, o 23:39

Post »

Przepięknie tutaj, jak ja bym chciał mieć choć namiastkę tego co tutaj zobaczyłem :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Alu ależ piękna jest ta rabata pod ogrodzeniem ;:oj nie mogę napatrzyć się na te cudowne roślinne poduchy pomiędzy kamieniami.... kocham takie widoki ;:167
Jestem w szoku widzą Twoje ogromne łany skalnic.... to aż niesamowite, że tak cudnie Ci się rozrastają. Ja miałam 3 kolorki, ale niestety musiałam się wszystkich pozbyć, ponieważ wysiała mi się w nich taka wąska trawka i niemożliwością było ją usunąć.... Korzenie się splątały i rwały się same źdźbła, które za chwilę odrastały.... Musiałam wykopać i wyrzucić... ale jak tylko wybiorę się do ogrodniczego to natychmiast kupię i znów posadzę.... bardzo, bardzo je lubię :D
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Alicjo :wit Lokator jest niezidentyfikowany więc czekam z podjęciem radykalnych kroków ...
Zaglądam,podglądam i nic nie widzę :lol:
Łudzę się ,że to zwinka,a takiego lokatora bym nawet chętnie ugościła ślimakiem pod drzwi :lol:
Nie dotarłam w ostatnich dniach do marketu celem zakupu pułapki,ale będę się rozglądać.Może jutro podjadę :wit
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Fajnie mieć taką rodzinę ptaszków w pobliżu, można poobserwować. U nas dużo kotów i tylko wróble widać. Piękne zdjęcia ogrodu, obwódki urocze ;:167
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipany i inne cebulowe schodzą powoli schodzą ze sceny, piękny żółty kolorek forsycji widoczny z okna kuchennego zastąpił różowy choć coraz bardziej biały kolorek Rododendronu Cunningham's white. Na szczęście u mnie wszystko z opóźnieniem kwitnie więc w czasie przymrozków był on jeszcze w fazie pąków dzięki temu teraz cieszy mnie swoim widokiem. Tak się w niego zapatrzyłam, że dzisiaj na zdjęciach on w roli głównej.
Asiu Lokator nie zidentyfikowany to dobrze znaczy nie narobił szkód, jakby zrobił to dałby się zidentyfikować.
Obrazek

Justynko Szczerze mówiąc pewnie bym tych ptaszorów wszystkich nie wypatrzyła gdyby nie zainteresowanie nimi mojego M.
Te obwódki wychodzą mi jakoś tak same, podświadomie chęc wszędzie zrobić kontur? Nie wiem czemu tak mam.
Obrazek

Agness To prawda ta trawa tam włazi, gdybyś się bardziej przyjrzała to byś ją zobaczyła. Jak mogę to ją obrywam, jak nie mam czasu to udaję że jej nie widzę. Jak są miejsca że dużo jej wejdzie to wyrywam całą poduchę oczyszczam a podzielone różyczki skalnic tworzą zaczątek nowej poduchy.
Obrazek

Bogdan Ja też to mam- jak oglądam przecudne ogrody tu na forum też czasem myślę och gdybym miała namiastkę tego..., a potem przychodzi refleksja: ciesz się z tego co masz i z tego co jeszcze możesz stworzyć. Dla Ciebie dzisiejsza wersja mojej obecnej rośliny numer 1.

Obrazek
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Cudownie obsypany kwieciem ;:oj mój to jak w trakcie postu ;:131 góra 5 kul,ale i to cieszy jak nie wiem co i wlepiam się w te kwiatuchy :lol: od takiego widoku to może bym łoszalała :lol:

Co zrobisz jak skończą się wszystkie kontury,a poduchy będą rosły i rosły i rosły ;:oj ;:oj
wiem-bitwa na poduchy ;:173
boggi
500p
500p
Od: 8 maja 2013, o 23:39

Post »

Wow przepiękny jest . Dziękuję :)
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Alicjo ;:196 Twój rodek nie spieszył się i na zdrowie mu to wyszło. ;:138
Bardzo pięknie kwitnie. ;:138
Mój zdążył rozwinąć kwiatki i musiałam poobrywać. Nawet te nabrzmiałe pąki podmarzły i już nie chcą się rozwijać.
Teraz czekam na pozostałe rh i azalie, ale one nie spieszą się, jakby obawiały się zimnej zośki. :lol:
Miłego dnia :wit
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękny widok tak obsypanego kwiatami , u mnie jeszcze w pąkach i tylko ze trzy bo sadzone w zeszłym roku. Życzę ;:3 bo zimno i pada deszcz.
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W moim ogródku zrobiło się mniej kolorowo. Przeważa teraz biel i róż. Wzdłuż ogrodzenia czerwień tulipanów zgasła, białe obwódki niedługo zamienią się w zielone, a między cisami zakwitną żółte lilie. Przed domem prym nadal wiedzie Rododendron Cunningham 's White
ObrazekObrazek

123katex 2- 3 paki tak to się zaczyna. Z roku na rok będziesz miała coraz ładniejsze widoki. Mój dziś wygląda tak:
Obrazek

Krysiu
Szkoda Twojego tegorocznego kwitnienia RhCw, u mnie tak samo zrobił Scarlet Wonder, przymarzły jemu wychodzące z pąków kwiatki i przystopował, nie wiem czy te które w czasie przymrozków były w pączkach jeszcze się otworzą. :?
Obrazek

Boggi Podobał się to może tym razem też coś w bieli - ubiorek.

Obrazek

Asia Wojna na poduszki :;230 Trochę już rzuciłam tymi poduchami, ale nie dostałam za to w łepetynę z powrotem.

Obrazek
Obrazek
Te bordowe i różowe mają łądniejsze większe kwiaty ale nie rozrastały się tak bardzo. Teraz gdy już nie muszę szybko zapełniać pustego ogrodu, powoli wymieniam niektóre białe na te kolorowe, bo lubię kolorowo.
Obrazek

No i dla wszystkich skrytoczytaczy- widok z tarasu, teraz zachwycam się Conicą Daisy White.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Nie dziwię się, że Daisy White zachwyca.
Mnie jednak skradł serce rh. To jeden krzew?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”