To jakieś szaleństwo!! Zgadzam się z Mariolcią1962 trafiło nam się obojgu "coś" osobliwego by tak rzec... widzę że mamy to samo.Moja ma od początku w tej donicy pałeczki nawozowe cztery więc "papu" jest.Nie mogę rozgryść co to za >cudak< mi się trafił.No naturalnie mogę ją przeładować z donicy do gruntu to nie problem jednak wydaje się że ona taka już będzie.Zmierzona od podstawy gruntu do wierzchołka ma plus-minus 37cm.Czyli wygląda mi ona na rozmiarową "czterdziestkę".Ale nadal twierdzę że jest nieco dziwna...
Paweł Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Dlaczego zakupione dalie karłowe z kwiatami po ich przekwitnięciu mają teraz kwiatki dwa razy mniejsze, czy to normalne? Efekt ozdobny żaden Rosną w donicy w świeżej ziemi więc składników pokarmowych chyba mają wystarczająco.Po raz kolejny zawiodłam się na tych kwiatach, już ich nie kupię, choćby nie wiem jak wdzięczyły się w sprzedaży
"Dziwność" dalii Pawła i Marioli jest bardzo intrygująca Ciekawe, czy w gruncie nadal będzie tak wyglądać? Liście ażurowe, nie za gęste, ładne bordowe pędy - dla mnie super!
Nie chcę wyjść na malkontenta Jacku ale nie tego z Mariolcią oczekiwaliśmy.Dostaliśmy coś w rodzaju niespodzianki.No cóż zobaczymy czy rabata coś zmieni,osobiście nie sądzę ale...
Paweł Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Czy ktoś miał do czynienia z odmianami storczykowatymi dalii i chciałby podzielić się swoimi wrażeniami? Widziałam takie tylko na zdjęciu, niestety w sklepach nie. Moim zdaniem są przecudne!