Cała przyjemność po mojej stronie Maryniu.
Czekam zatem niecierpliwie na twoje różane panny, bo teraz po deszczach wszystko pójdzie znowu z przyspieszeniem.
Maryniu witaj .
Już trzeci raz podchodzę do Twojego wątku dzisiaj, ale wnuczek ciągle o coś prosi i w końcu nie napisałam, a tak mnie ciekawi, taka różowo zakwitająca bylina o wysokich, smukłych liściach, ale jak ja Ci to wytłumaczę, jak cytować nie umiem?
Krwawnik Terrakota także sobie kupiłam, bo mi się podoba, ale gdzie mu do kwitnięcia.
Kamasja zakwitła mi jednym kwiatkiem, a rozrosła się strasznie, chyba wywalę .
Ty jak molierowski Pan Jourdain-nie wiesz, że masz aranżacje (jak on nie wiedział, że mówi prozą ) To po prostu sensowne i ładne zestawienia roślin, a takich u Ciebie nie brakuje
Twoja wiosna mnie wyprzedza już o jakieś trzy tygodnie, przymrozki wydatnie w tym dopomogły Tym razem oczarowało mnie zdjęcie z azalią i paprociami, uwielbiam cienie na rabatach. Słońce jest wtedy niezbędnie potrzebne, a ostatnio trochę mi go brakuje. Zdjęciami host nieustannie się cieszę, bo moje ledwo żyją A to takie ładne rośliny...
Na razie słoneczko mi przyświeca...chciałoby się aby cały dzień był taki!Wczorajszy dzień zmitrężony działkowo...do południa deszcz , później się wypogodziło ale wiatrzysko i dość niska temp.zniechęciły mnie ... Później żałowałam ,że zostałam w domu..
Miłym Gościom serdeczne dzięki za odwiedziny!
Grażynko - takiej potentatce różanej do pięt nie dorastam Moje róże na miarę mojego ogródka.. Nie jestem szczególną miłośniczką róż ..najbardziej lubię je .... fotografować
Ruda-Zaba miło,że wpadłaś...no już powinny się pokazać krwawniki ...może niezbyt uważnie ich szukałaś i ukryły się w innych roślinach !
Tereniu Moje pozostałe krwawniki też jeszcze nie kwitną ani pąków jeszcze nie mają ...a różowa roślina...która..nie wiem...podaj datę postu i kolejność zdjęcia i już będzie wiadomo . Zdjęć cytować też nie umiem bo nie lubię powtarzanych zdjęć zarówno u siebie jak i u kogoś...
Ewciu Gdybyś bliżej mieszkała ..wyeksmitowałabym do Ciebie część swoich host. Podzieliłam je w ub.sezonie żeby je ograniczyć a one rosną jak głupie!
Martuś - miło mi,że odwiedzasz mój skromny ogródek ! Odwiedziny takiej wytrawnej ogrodniczki - schlebiają mi bardzo!
Tym razem przyglądałam się paprociom Moje zaczęły odbijać po przemrożeniu i już wiem, że raczej nie wypadną. Hosty nadal straszą wyglądem, ale nie tracę nadziei, że jednak coś z nich będzie.
Pogoda mnie złości, bo ciągle mokro, co podeschnie, to zaraz nowy deszcz leci.
Sama nie wiem czym się zachwycać.... wszystkie kwiaty takie piękne.... cudny goździczek, chaberek,
orliki.... można wymieniać bez końca.... Nie mogę napatrzeć sie na niesamowicie bogate w pąki i pięknie kwitnące azalie.... cudne kolorowy obraz
A pierwsza fotka najbardziej mnie zauroczyła.... wspaniałe połączenie
Chodziło o to,że wczoraj popracowałam w przedogródku , chwasty usunięte aż miło!Świetnie się pracowało bo ziemia dobrze przemoczona i przyjemnie można było popracować.
Media dzisiaj straszą katastroficznymi prognozami w moim regionie...miało padać całą noc - nie padało!Może przejdzie jakoś , szczęśliwie...
Grażynko skromnisia z Ciebie chciałoby się różnorodności odmian roślinnych do oglądania w naszych ogródkach ale tak się nie da.. W zasadzie wszędzie to samo ...
Ewciu ciekawe co dzisiaj Ciebie zainteresuje ? Maj kaprysi jest mokro a u mnie pora deszczowa nadchodzi! Agnieszko
AGNESS pisze:Sama nie wiem czym się zachwycać..
oczywiście wszystkim...innej opcji przecież nie ma!
Miło mi,że Ci się podoba u mnie a połączenie przypadkowe ...srebrniki się wysiewają gdzie same chcą i same wybrały towarzystwo ale fajnie wyszło!
. . . . . . . . . . . .
kawałek zieleni też się znajdzie - nie tylko kwiatki i rabatki
Tak naprawdę to wszystko mi się podoba w Twoim ogrodzie A hakonechloa by mi się przydała
Padało trochę w nocy, a są zapowiedzi, że ma lać jutro i pojutrze. Nie są jednak tak katastroficzne jak dla Twojego regionu
Mnie tak jak Ewce też oczy zostały na hakonechloi.
Cudna trawka, ale obawiam się, że nie dla mnie.
Może wszystko to samo Maryniu, ale jak różnie "podane", w różnych zestawieniach, w różnych kolorach..........niczym jak w bajce.
Zawsze kiedy zaglądam do czyjegoś ogrodu, znajduję coś ciekawego.
Tak jak teraz u Ciebie ujęła mnie trawka.
Ten tego na ten...to ja zaglądałem ale fakt,nie pisałem.W pochwałach jestem oszczędny.Teraz będę pisał ale i pytał.Więc pytam,co zrobić kamasjom aby kwitły bo
one zaparły się i nie kwitną.