Balkonowe Rosarium
- alexia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkonowe Rosarium
Grazynko, to chodzi o kolor, ona miala byc lawendowa........., a jest zdecydowanie pomaranczowa.........., czy moze zsinieje...... 

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Kochana jesteś, wiesz? Dziękuję 
-- 13 maja 2014, o 15:34 --
Zareklamowałaś już pomyłkę?

-- 13 maja 2014, o 15:34 --
Zareklamowałaś już pomyłkę?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Piękne ....

To może być Carmen.... kurczę, zawsze się to musi przydarzyć. Jeden sezon w plecy

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wiesz co, zobacz do Danusi - Danutab.
To zobaczysz co róże potrafią.
Ja bym jej nie skazywała na straty mimo wszystko.
Jeszcze może Cię zaskoczyć.
To zobaczysz co róże potrafią.

Ja bym jej nie skazywała na straty mimo wszystko.
Jeszcze może Cię zaskoczyć.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Kogra, wiesz nie bardzo rozumiem Twoj ostatni wpis......... W watku Danusi jestem na biezaco........., ale co ma to wspolnego z zwykla pomylka. Problem jest tylko , ze nie lubie pomaranczowych roz i do niczego u mnie nie pasuja..... i czy minie rok czy 10 lat ona nie bedzie ta odmiana ,ktora kupilam , tylko i wylacznie pozostanie pomylka (ludzka rzecz, tylko mam rok do tylu).
Jutro jade na urlop, wiec nie będę was zanudzala......, ale na zakonczenie pare fotek...

p. Mozartowa, Dieter M. i L.Ice
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U Danusi widziałaś chyba Karla Hanmisha.
Okresowo zmienił kolor na całkiem różowy, podczas kiedy normalnie jest biało kremowy.
Więc może twoja róża też zrobiła Ci taki numer.
Okresowo zmienił kolor na całkiem różowy, podczas kiedy normalnie jest biało kremowy.
Więc może twoja róża też zrobiła Ci taki numer.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Coś pięknego
To nieprzyzwoite, żeby o tej porze roku mieć taaakie kwiaty 

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alexia z rana poprawiłam sobie humorek jak zobaczyłam piękne kwitnące róże 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Wszystkie kwiatuszki w moich ulubionych kolorach
Udanego urlopu

Udanego urlopu

...witam, a co to za pikna zielona roslinka na dole róży?...alexia pisze:Moja Comte de Chambord jest od Schultheis`a, chcialam Mme Boll. bo nazwa bardziej mi sie podoba. Twierdzi, ze to to samo, wiec kupilam, w tym roku bedzie wieksza, to zdjecie zaraz po posadzeniu, a teraz jest podsadzona bylinka przez niego proponowana, na jego stronie pod "historische Stammrosen-Zwerg". Zmalpowalam tylko moja donica podoba mi sie bardziej niz jego.
Czytalam tez takie ploty ,ze C.de Ch. krotko po wprowadzeniu zaginela, a co to teraz mamy to jest Mme Boll, albo Knorr. Ale to nie wazne, wazne, zeby zdrowo rosla.
KordesJ. nie bardzo mi sie podoba, mam jej drzewo genalogiczne, jak chcesz to zescenuje.
Fakt jest niesamowita, ale pewnie jak znam życie w Polsce mało dostępna...majka411 pisze:alexia pisze:Leos,Mariatheresia i B.P.to te ktore padly.na pewno tej ostatniej nigdy już nie kupie.
Mariatheresia jest cudowna,zwiewna,zdrowa![]()
![]()
;:,jedyna jej wada moze być(dla mnie nie jest)brak zapachu.
Na chore roze to zupelnie nie moge sobie pozwolic w takiej ciasnocie.W zeszlym roku nawet plamki nie mialam,a pogoda byla podla.Pryskalam specjalami ze zboza i homeopatia.W tym roku przetestuje Biosept(dostalam w prezencie,tego tu nie ma)
Dzięki za linka.
Witaj Alexia
co chwilę coś się dzieje, a ja już kolejny raz zaczynam pisać i skończyć nie mogę![]()
Napisz mi jak się nazywa ten środek, którym pryskałaś ten ze zboża i homeopatia poczytam chętnie o nim.
Biosept znam sama używałam i mogę polecić. Oczywiście nie jest to środek na choroby tylko należy go stosować
przed wystąpieniem oznak chorób.
Piękny Little White Pet ....piękne zdjęcie , czy ja się dobrze domyślam? nic dziwnego, że to Twoja faworytka.
Poczytałam o tej róży i naoglądałam się zdjęć. Bardzo ładna, serduszko skrada od razu.

Allhambra pisze:alexia napisała że na dłuższą metę beton męczy- i ja się zgadzam z tym w 100%.Męczy widok szarych ścian ,nieuporządkowanych byle jakich działek dookoła..Już się chce zapachów ,zieleni.Szumu wiatru, ptaków.Odkrywam w sobie miłość do ziemi.Obniżki nastrojów- hormony pasqdne w organizmie.Brakuje chyba też słońca...mi bardzo, i odczuwam to pierwszy raz w życiu...i rozumiem teraz ludzi którzy to twierdzili wcześniej przede mną
W pełni się podpisuje pod tym ...ja żeby nie widzieć betonu naprzeciw kładę się na płytkach... wtedy widzę niebo( ostatnie piętro) i róże...o ile na balkonie nie jest +60....

Jak dla mnie cudo...możesz mi odstąpić...