Górki,pagórki i reszta w 2014r.
- misia53
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Górki,pagórki i reszta w 2014r.
Ale piękna kępka przetacznika aż mnie zadziwiło ,może znasz jego.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Robert- Posadż bratki bo ładne są.Robi się to jeden raz a póżniej tylko siewki znajduje się i kupować następnych nie trzeba.
Ania- Maluchów jest dużo tylko coraz bliżej mi do upadłości.Wczoraj miałem chęć jeszcze coś dołożyć do koszyka ale w kieszeni dziura była.
Iwonko- Potrzymam go jeszcze bo przekonać się trzeba czy będzie rósł.
Wiesia- Co to,swojego przetacznika nie poznajesz ?Toć przecie łon ! Kupiłem ostatnio Georgia Blue. Przytknąłem je do siebie i wydaje mi się,że
to bliżniaki.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Widzę, ze maruderstwo się szerzy na forum
...ale tak sobie myślę, że to tylko takie kokietowanie
Janku jak zawsze u Ciebie wspaniałe, oryginalne rośliny, których w życiu nie widziałam

Janku jak zawsze u Ciebie wspaniałe, oryginalne rośliny, których w życiu nie widziałam

- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Janku nie chciałam być......toć on, twój dobre miejsce wybrałeś
niech zdrowo rośnie.Moze uda tobie się imię rozszyfrować do tej pory nik nic nie wie.

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
Moje nadwyżki
- magry
Agnieszko- Jak to w życiu nie widziałaś ? To są wszystko oklepane starocie.
Wiesia- U mnie przetacznik występuje na razie pod nazwą Veronica peduncularis Georgia Blue. Według opisu ma wysokość 20 cm.Długość liścia do
25 mm,szerokość 10 mm.Liście zmieniają barwę na purpurową podczas chłodnych nocy.U mnie póki co wszystko sprawdza się.Jeszcze jedno.Nie lubi wilgotnych
gleb.Sprawdż teraz u siebie.

Wiesia- U mnie przetacznik występuje na razie pod nazwą Veronica peduncularis Georgia Blue. Według opisu ma wysokość 20 cm.Długość liścia do
25 mm,szerokość 10 mm.Liście zmieniają barwę na purpurową podczas chłodnych nocy.U mnie póki co wszystko sprawdza się.Jeszcze jedno.Nie lubi wilgotnych
gleb.Sprawdż teraz u siebie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Iryski bajeczny kolorek. Roślinki skalniakowe cudownie się prezentują. 

Pozdrawiam, Robert.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Janku witaj.
Jak dla mnie, to 3 \4 Twoich roślin jest nie znanych, a już tyle lat na forum jestem i ciągle się uczę od takich pasjonatów jak Ty. Skalniak masz wspaniały .
U mnie to dopiero pospolitości, wątek nudny, ale i tak się cieszę, że czasem ktoś zajrzy.

Jak dla mnie, to 3 \4 Twoich roślin jest nie znanych, a już tyle lat na forum jestem i ciągle się uczę od takich pasjonatów jak Ty. Skalniak masz wspaniały .
U mnie to dopiero pospolitości, wątek nudny, ale i tak się cieszę, że czasem ktoś zajrzy.

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Ja Cię proszę Ty się nie kryguj. Nikt nie oczekuje byś co roku pokazywał nowe rośliny. To co dla Ciebie jest "starociem" dla wielu z nas jest zupełną nowością, istnym cudem dopiero odkrytym. Chyba nie muszę Cię przekonywać, że masz na FO grono wiernych "podglądaczy". Masz ogromną wiedzę i chętnie się nią dzielisz. Roślinami też
To jest mało?
Od kupowania "zielska" chyba wszyscy jesteśmy uzależnieni
Też to uwielbiam
Ciekawa jestem co rośnie obok Francesci - to z różowymi kwiatkami.
Pokazał się mój-Twój obuwik

Od kupowania "zielska" chyba wszyscy jesteśmy uzależnieni

Ciekawa jestem co rośnie obok Francesci - to z różowymi kwiatkami.
Pokazał się mój-Twój obuwik

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pokazuj więcej szerokich planów-wspaniale to wygląda
Oby starczyło mi sił i czasu na zmałpowanie
Na razie ciągle pada, więc wszelkie porządki muszą być odłożone, póki nie posieję ogórków. I tak jest po zwykłym terminie

Na razie ciągle pada, więc wszelkie porządki muszą być odłożone, póki nie posieję ogórków. I tak jest po zwykłym terminie

- magry
Póki co jest tak
.
Robert- W zasadzie to mógłbym mieć tylko skalniaczki.
Tajka- To ja przegapiłem Twój wątek.Wrócę z kijków to przyjdę.Pospolitości nie zawsze są tak pospolite.Ja tak traktowałem rojniki i rozchodniki dopóki nie
zobaczyłem je na rabatce u koleżanki.Trochę udało mi się skopiować i to jest ta górka wcześniej pokazywana.Teraz bardzo cenię te rośliny.
Iza- Moje obuwiki zgłupiały.Są takie które kwitną i takie które mają może 5 cm.Chyba już nie zakwitną.Różowe obok prymulki to Rubus arcticus czyli
jeżyna arktyczna.
Ewa- Szerokie plany to chyba nie u mnie.Na szerokich planach to u mnie najczęściej jest groch z kapustą.Nic ciekawego.Bez sensu rośnie jedno obok
drugiego ale dla przykładu pokażę.
Trybula leśna "Ravenswing".

Robert- W zasadzie to mógłbym mieć tylko skalniaczki.
Tajka- To ja przegapiłem Twój wątek.Wrócę z kijków to przyjdę.Pospolitości nie zawsze są tak pospolite.Ja tak traktowałem rojniki i rozchodniki dopóki nie
zobaczyłem je na rabatce u koleżanki.Trochę udało mi się skopiować i to jest ta górka wcześniej pokazywana.Teraz bardzo cenię te rośliny.
Iza- Moje obuwiki zgłupiały.Są takie które kwitną i takie które mają może 5 cm.Chyba już nie zakwitną.Różowe obok prymulki to Rubus arcticus czyli
jeżyna arktyczna.
Ewa- Szerokie plany to chyba nie u mnie.Na szerokich planach to u mnie najczęściej jest groch z kapustą.Nic ciekawego.Bez sensu rośnie jedno obok
drugiego ale dla przykładu pokażę.
Trybula leśna "Ravenswing".
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Nie uciekaj z forum, plissss.
Wiem, że bardzo lubisz dzwonki.Poznałeś u mnie od oka C.chemissionis. Później wstawię dzwonka, którego przysłał mi pan z Czech, ale nie wiec co on za jeden z prośbą o pomoc w rozpoznaniu.
Wiem, że bardzo lubisz dzwonki.Poznałeś u mnie od oka C.chemissionis. Później wstawię dzwonka, którego przysłał mi pan z Czech, ale nie wiec co on za jeden z prośbą o pomoc w rozpoznaniu.
- magry
Elu- Dzwonki jest trudno rozpoznać.Jest ich bardzo dużo i często bardzo podobne ale spróbujemy.
Obiecałem tzw.szerokie plany czyli mój bałagan.No to proszę...
Victoria-nie ma trawy.

trakt główny-aktualnie zmieniane nasadzenia.

wszystko co szkoda wyrzucić.

ścieżka do nikąd.

dywan płomyków miał być.

tu miały być rojniki.

jak gdzieś nie zmieści się to jest tutaj.

Obiecałem tzw.szerokie plany czyli mój bałagan.No to proszę...
Victoria-nie ma trawy.
trakt główny-aktualnie zmieniane nasadzenia.
wszystko co szkoda wyrzucić.
ścieżka do nikąd.
dywan płomyków miał być.
tu miały być rojniki.
jak gdzieś nie zmieści się to jest tutaj.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Śliczne są te rabatki i skalniaczki. Kwiecia w nich multum, pierwiosnki jeszcze zauważyłem, piękne są.
Iryski już duże, roślinki skalniakowe oczywiście pięknie się prezentują. Wszystko cudne.

Iryski już duże, roślinki skalniakowe oczywiście pięknie się prezentują. Wszystko cudne.

Pozdrawiam, Robert.
Ty masz porządek w tym jak mówisz bałaganie.Wszystko jest, tylko gdzie są chwasty!!!!!!
I pytanko do zdjęcia opisanego jako dywan płomyków.Co to takie zielone wysokie, bo szukam czegoś co właśnie jest wysokie, ładne i do cienia, kwitnące, nierozchodzące się nadmiernie.
I pytanko do zdjęcia opisanego jako dywan płomyków.Co to takie zielone wysokie, bo szukam czegoś co właśnie jest wysokie, ładne i do cienia, kwitnące, nierozchodzące się nadmiernie.