Moje kwiaty w przechowalni
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje kwiaty w przechowalni
Pozazdrościć Halu można Tobie. Śliczne roślinki, mokro. A u mnie potężna wichura i 1 mm deszczu 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Halinko mam nadzieje, ze więcej strat już nie miałaś.
Mnie się udało i przymrozki mnie ominęły.
Ciekawe te tulipanki.
Niespotykana kolorystyka.
Mnie się udało i przymrozki mnie ominęły.
Ciekawe te tulipanki.
Niespotykana kolorystyka.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko ależ Ty masz mnóstwo odmian irysków.... jedna piękniejsza od drugiej
Tulipanki też śliczne.... moje już kończą kwitnienia... pozostały ostatnie niedobitki

Tulipanki też śliczne.... moje już kończą kwitnienia... pozostały ostatnie niedobitki

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Halinko jakież Ty piękne zdjęcia robisz, nie mogę wyjść z zachwytu.
Tulipany China Town są przecudne.
Zamówiłam sobie jagodowca odm Palida i zwykłego.
Już się nie mogę doczekać na przesyłkę.
Tulipany China Town są przecudne.

Zamówiłam sobie jagodowca odm Palida i zwykłego.
Już się nie mogę doczekać na przesyłkę.

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Witam miłych gości
Wybaczcie, że dopiero teraz odpowiadam na Wasze posty. Deszczyk pobudził egzystencję, niestety zwłaszcza chwastów. Sporo czasu zajmuje mi walka z "zielonym najeźdźcą" i do tego sadzenie, przesadzanie, etc...
Zosieńko troszkę u mnie popadało, dzisiaj w nocy również, ale moje piaski przyjmą każdą ilość wody. Dziękuję za dobre słowa
Grażynko strat większych już nie było. Troszkę ucierpiała młodziutka kirengeszoma, ale mam nadzieję że się z tego wygrzebie. Cieszę się, że Ciebie przymrozki nie dotknęły. Tulipanki kupiłam okazyjnie (15 szt. za jedyne 4,99 PLN) i jestem z nich zadowolona.
Aguniu cieszy mnie Twoje uznanie
Iryski to moja świeża miłość. Uzbierałam ich ponad 40 odmian. Większość to jeszcze NN.
Tulipanki, które pokazałam, to późna odmiana. Pozostałe niestety już przekwitły i są ogłowione. Szkoda, że w tym roku tak krótko kwitły.
Tajeczko zawstydziłam się od Twoich pochwał. Bardzo dziękuję
Sama jestem zaskoczona ubarwieniem tych tulipanów. Ot, trafiło się.
Zakupu jagodowców gratuluję. Będę obserwować ich rozwój na Twoim wątku.

Wybaczcie, że dopiero teraz odpowiadam na Wasze posty. Deszczyk pobudził egzystencję, niestety zwłaszcza chwastów. Sporo czasu zajmuje mi walka z "zielonym najeźdźcą" i do tego sadzenie, przesadzanie, etc...
Zosieńko troszkę u mnie popadało, dzisiaj w nocy również, ale moje piaski przyjmą każdą ilość wody. Dziękuję za dobre słowa

Grażynko strat większych już nie było. Troszkę ucierpiała młodziutka kirengeszoma, ale mam nadzieję że się z tego wygrzebie. Cieszę się, że Ciebie przymrozki nie dotknęły. Tulipanki kupiłam okazyjnie (15 szt. za jedyne 4,99 PLN) i jestem z nich zadowolona.
Aguniu cieszy mnie Twoje uznanie

Tulipanki, które pokazałam, to późna odmiana. Pozostałe niestety już przekwitły i są ogłowione. Szkoda, że w tym roku tak krótko kwitły.
Tajeczko zawstydziłam się od Twoich pochwał. Bardzo dziękuję

Zakupu jagodowców gratuluję. Będę obserwować ich rozwój na Twoim wątku.
Pozdrawiam Hala
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Halinko dziś zaczęłam nadrabiać spore zaległości na forum i pierwsza jesteś Ty. Znów napawałam się urokiem pierwiosnków omszonych - jednak je chcę
W rozmowie telefonicznej mówiłam ,że nie - chyba w tym czasie byłam nieprzytomna ...
Po zimie każdy najmniejszy kwiat cieszy a,że u Ciebie mnóstwo kwiecia więc powodów do radości wiele.
Podziwiam zdjęcia i operatora aparatu - masz dar do uchwycenia tego czegoś co ściąga wzrok i ... kusi.
Z kolorem niebieskim mój aparat zawsze miał problemy i bardzo tego żałuję bo niebieskości u mnie sporo.
Pozdrawiam i wciąż czekam ... wiesz na co
czas leci....

W rozmowie telefonicznej mówiłam ,że nie - chyba w tym czasie byłam nieprzytomna ...
Po zimie każdy najmniejszy kwiat cieszy a,że u Ciebie mnóstwo kwiecia więc powodów do radości wiele.
Podziwiam zdjęcia i operatora aparatu - masz dar do uchwycenia tego czegoś co ściąga wzrok i ... kusi.
Z kolorem niebieskim mój aparat zawsze miał problemy i bardzo tego żałuję bo niebieskości u mnie sporo.
Pozdrawiam i wciąż czekam ... wiesz na co

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
40 odmian irysów?! Poszłaś na całość
Nie sądziłam nawet, że tyle ich można u nas dostać.
Powinnaś zmienić tytuł wątku. To nie jest żadna przechowalnia, to bogaty w rośliny ogród.
O iryskach pogadamy pod koniec sezonu

Powinnaś zmienić tytuł wątku. To nie jest żadna przechowalnia, to bogaty w rośliny ogród.
O iryskach pogadamy pod koniec sezonu

- hala67
Krysieńko rozumiem skąd Twoje zaległości na forum. Sama też bardzo często miewam takowe. Dogonić szybko płynące wątki jest mi trudno, a już z wpisami...
Bardzo proszę napisz które pierwiosnki Ci się podobają. Muszę sobie je zaznaczyć, póki wiem gdzie który rośnie. Z moją pamięcią różnie bywa
.
Nie uważam siebie za dobrego fotografa, aczkolwiek nobilituje mnie Twoje uznanie. Bardzo dziękuję za miłe słowa
.
Reszta na PW.
Izuniu 40 odmian irysów to wcale nie jest wiele. W niektórych wątkach można znaleźć ich multum i to naprawdę z wysokiej półki. Ale oczywiście, tym co mam chętnie się z Tobą podzielę.
Byłam dzisiaj na wystawie kwiatowej (tej co miała być w kwietniu). Szału nie było. Kupiłam parę bylinek "sucholubów".
Bardzo proszę napisz które pierwiosnki Ci się podobają. Muszę sobie je zaznaczyć, póki wiem gdzie który rośnie. Z moją pamięcią różnie bywa

Nie uważam siebie za dobrego fotografa, aczkolwiek nobilituje mnie Twoje uznanie. Bardzo dziękuję za miłe słowa

Reszta na PW.
Izuniu 40 odmian irysów to wcale nie jest wiele. W niektórych wątkach można znaleźć ich multum i to naprawdę z wysokiej półki. Ale oczywiście, tym co mam chętnie się z Tobą podzielę.
Byłam dzisiaj na wystawie kwiatowej (tej co miała być w kwietniu). Szału nie było. Kupiłam parę bylinek "sucholubów".
Pozdrawiam Hala
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Halinko zdjęcia robisz bardzo ładne.
Więc nie wiem skąd te wątpliwości.
A jakie sucholuby kupiłaś ?

Więc nie wiem skąd te wątpliwości.
A jakie sucholuby kupiłaś ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Naprawdę uważasz, że 40 odmian irysów to niedużo
Do tej pory z niskich miałam tylko żółte, ale kiedy otworzyłyście mi oczy postanowiłam rozejrzeć się za kolejnymi (dokupiłam dwa
).
Mam jeszcze kilka kolorów wysokich, ale w sumie to nie uzbieram nawet dziesięciu

Do tej pory z niskich miałam tylko żółte, ale kiedy otworzyłyście mi oczy postanowiłam rozejrzeć się za kolejnymi (dokupiłam dwa

Mam jeszcze kilka kolorów wysokich, ale w sumie to nie uzbieram nawet dziesięciu

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko, bodziszek żałobny to ten sam co w polach rośnie? Też mam kokorycz ale biały, żółty mi gdzieś zaginął.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Halinko, 40 odmian samych niskich irysów?
To piękna kolekcja!
Ja już nie mogę doczekać się wysokich. U Ciebie widzę już ruszyły

Ja już nie mogę doczekać się wysokich. U Ciebie widzę już ruszyły

- hala67
Witam miłych gości
Grażynko dziękuję za miły komentarz. Kupiłam kilka mniej wymagających roślin, między innymi rozchodniki, piaskowiec górski, różaniec górski, ukwap dwupienny, miniaturowy pełny orlik i parę innych. Było w sprzedaży sporo ciekawych krzewów, ale z zakupem ich muszę się chwilowo wstrzymać.
Iwonko oj, narozrabiałam
. Wyraziłam się wcześniej nieprecyzyjnie. 40 odmian irysów, to mam wszystkich łącznie (niskich, wysokich i syberyjskich). Tych pierwszych mam 14 sztuk. Jestem ciekawa Twoich nowych nabytków.
Mateuszu trudno mi odpowiedzieć na Twoje pytanie. Na moich terenach przeważnie rośnie bodziszek łąkowy niebieski. Ale być może u Ciebie można spotkać b. żałobnego w naturze.
Kokorycz biało-żółtą mam także. Nie jest tak okazała jak ta żółta. Muszę jej zrobić zdjęcie to porównasz, czy to ta sama.
Jacku jak już pisałam wyżej to zaszło tu nieporozumienie. Nie mam 40 odmian niskich irysków. Choć, oczywiście, bardzo chciałabym mieć. Kolejny z wysokich (żółty) jest już w "bloczkach startowych". Powinien zakwitnąć na dniach.
... kilka kwitnących roślinek...
irysek 'Ulitmate'
chaber górski
wielosił błękitny Alba
aster alpejski 'Christina'
orlik pospolity

Grażynko dziękuję za miły komentarz. Kupiłam kilka mniej wymagających roślin, między innymi rozchodniki, piaskowiec górski, różaniec górski, ukwap dwupienny, miniaturowy pełny orlik i parę innych. Było w sprzedaży sporo ciekawych krzewów, ale z zakupem ich muszę się chwilowo wstrzymać.
Iwonko oj, narozrabiałam

Mateuszu trudno mi odpowiedzieć na Twoje pytanie. Na moich terenach przeważnie rośnie bodziszek łąkowy niebieski. Ale być może u Ciebie można spotkać b. żałobnego w naturze.
Kokorycz biało-żółtą mam także. Nie jest tak okazała jak ta żółta. Muszę jej zrobić zdjęcie to porównasz, czy to ta sama.
Jacku jak już pisałam wyżej to zaszło tu nieporozumienie. Nie mam 40 odmian niskich irysków. Choć, oczywiście, bardzo chciałabym mieć. Kolejny z wysokich (żółty) jest już w "bloczkach startowych". Powinien zakwitnąć na dniach.
... kilka kwitnących roślinek...

Pozdrawiam Hala
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Bardzo ładne zdjęcia. Człowiek spojrzy na takiego astra górskiego i już by leciał do sklepu. A nie wolno 

- hala67
Zosieńko dziękuję
A czemuż to nie wolno Ci iść do sklepu? Przecież w sklepie za "patrzenie" nie płaci się
.
Mój aster 'Christina' dopiero w tym roku pokazał na co go stać. W poprzednim sezonie mocno ucierpiał z powodu upałów.

Mój aster 'Christina' dopiero w tym roku pokazał na co go stać. W poprzednim sezonie mocno ucierpiał z powodu upałów.
Pozdrawiam Hala