Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Och.....tych brzózek to Ci zazdroszczę.
Mam tylko jedną przy domu, ale to nie mini zagajnik a tak bardzo by mi się podobał.
Pewno latem rosną tam grzybki. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu ależ pięknie kwitną Ci rododendrony.... takie duże, ukwiecone krzewy.... piękne ;:167
Zakątek z brzozami i żarnowcami też wabi swoim urokiem.... naprawdę jest co podziwiać u Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martuś rododendrony pokazowe, jak Ty to robisz że takie krzaczki urosły?.Ja moim daję ostatnią szansę w tym roku.Bardzo słabiutko rosną pomimo kwaśnej gleby. ;:174
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bajeczny masz ogród ;:333 Piwonie są niesamowite - koperkowa chyba najbardziej mi się podoba ;:167

Wiśnia zygzakowata jest bardzo oryginalna ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, wbiło mnie w fotel ;:oj Piękne piwonie, i ta Fan Tan jak w tym roku tak kwitła, to co ona w następnych latach pokaże???
Bylinki, które zakupiłaś widzę pierwszy raz na oczy. A kwitnące rodosie....bajka.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martusiu- przepiękny, cudny ogród pełen nie tylko bylin, ale drzew i krzewów, które uważam, nadają charakter ogrodowi, ale to wszystko wymaga pracy, przycinania, pielęgnacji.
Ja mam małą część tego, co u Ciebie i zupełnie nie ogarniam .
Klimat masz z pewnością łagodniejszy, gdyż moje trzy kolory żarnowców wymarzły, a u Ciebie cudnie kwitną.
Śliczna piwonia koperkowa.
Kupiłam w tym roku, miała trzy pąki kwiatowe, ale tylko jeden się rozwinął, może zbyt młoda, żeby wykarmić .
Rdest od Ciebie właśnie mi zakwita, nie mogę się napatrzeć, gdyż kocham wszystkie nowo posadzone roślinki .
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam Martusiu, piwonia pięknie wygląda, cudowna. :tan :tan
Każde zdjęcie śliczne ale najbardziej teraz zachwycają azalie i rododendrony. ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,ta piwonia jest inna przez liście ,bo kwiaty bardzo podobne do majowej lekarskiej ,która też będzie niedługo kwitła,pozdrawiam :wit ;:168

Aniu,u mnie jest ostrzejszy klimat i wszystko później zakwita,dziękuję ,że do mnie wstąpiłaś ;:168

Ewuniu,dawno nie byłam w Krakowie na wystawie ,bo jakoś nigdy nic nie widziałam ciekawego,ale w tym roku jestem zachwycona wyborem ;:196

Iwonko,kocham piwonie ponad wszystko i dlatego jest ich w ogrodzie najwięcej ;:168

Maryniu,dzisiaj wiało,lało świeciło słońce i było chłodno,ale w ogrodzie pracowałam,pozdrawiam :wit :D

Ulciu,cieszę się ,że się podobają różaneczniki,a zakupy to takie niepozorne rarytaski,buziaczki dla Ciebie ;:196

Reniu,fajnie ,że jesteś i zapraszam znowu ;:168

Jolu,to są 2 buki czerwone w formie płaczącej ;:196
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Martuś kwitnienie piwonii ...nie do wiary ,że to zakup z tego roku ...bossska .u mnie w tym roku pierwszy raz zakwitła drzewiasta , kupiona jako różowa ....jest biała ...ale też mnie zachwyciła ...rodonki dopiero zaczynają pokaz ...to ucieszymy oko na chwilkę . zadowolona jestem , bo piwonia dość długo jak na nie kwitła ..a tak w ogóle to jeszcze tulipany u mnie kwitną ...cudne widoki ....zakupy oglądnę jutro dokładnie . bo same rarytasy widzę ...już żałuję że w tym roku nie pojechałam na wystawę . zraziłam się poprzednimi latami ....
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,rhododendrony rzeczywiście bardzo kwitną,i zaczynają piwonie ,dookoła robi się kolorowo :uszy

akl witaj w ogrodzie ,przylaszczki mają mieć większe kwiaty,a akant ma bardzo ozdobne liście ,mam akanty ,ale takiego nie miałam ,więc jest,te brzozy mają taką pergaminową korę ,a żarnowce żółte przywiozłam z lasu,tak się zadomowiły ,że aż ich za dużo,pozdrawiam :wit ;:168

Grażynko,w tym miejscu nie było grzybków,ale mam więcej brzóz ,bo nasadziłam ,i tam jest dużo grzybów ;:168

Aguś,cieszę się ,że zaglądasz i podoba się ogród miło czytać takie słowa,pozdrawiam :wit ;:196

Joasiu,same urosły ,ja uważam ,że to od dobrej odmiany zależy,te najnowsze są tragiczne ;:168

smolka,witam Cię gorąco w moim ogrodzie,dużo piwonii w nim jest ,bo to moje ulubione,więc zapraszam znowu ;:65 ;:108

Małgosiu,super ,że jesteś i miło ,że się podoba,zawsze wstępuj do tego ogrodu ;:180 ;:168

Tereniu,ja nie mam dobrego klimatu i niektóre rośliny u mnie nie rosną ,ale trudno ,są inne które chcą rosnąć,moje żarnowce też wymarzły ,zresztą to krótkowieczne rośliny ,ale się wysiewają i ciągle są nowe ,a starych nie ma i ciągle inne kolory,cieszę się ,że kwiatuszki rosną i kwitną,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196 :wit

Kasiu,tak miło ,że podoba Ci sie moja nowa piwonia,taki ma dziwny nie do określenia kolor,a różaneczniki też się popisują kwiatami pozdarwiam :wit ;:196

-- 12 maja 2014, o 21:14 --

Alinko,taki dziwny kolor tej Fan Tan ,ale ogólnie to urocza ,tak się z niej cieszę,jak zimno i pada to płatki tuli w pąka ,u mnie też jeszcze kwitną tulipany są takie co dopiero będą kwitły,już czekam na Ciebie ,żeby wypić razem kawkę,buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja wiosna ciąg dalszy

Obrazek

Obrazek

aleja cyprysików nutkajskich
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

olbrzymie dziewanny
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś, ależ pięknie jest u Ciebie. Ale ile pracy i wysiłku wymagało założenie takiego ogrodu i jego pielęgnacja szczególnie na początku. Podziwiam Cię i zachwycam się tak wspaniałym ogrodem ;:180 A piwonia Fan Tan jest fantastyczna. Jak dla mnie wszystkie puste kwiatki są najpiękniejsze :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ mnie ucieszyłaś zdjęciami Fan Tan ;:oj Przepiękna piwonia.
U mnie było na tyle zimno, że koperkowa jeszcze nie kwitnie.
Cyprysiki nutkajskie zrobiły na mnie wielkie wrażenie-niesamowity widok :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Te cyprysy są cudne.
Miałam kiedyś jeden ale wymarzł.
Pewno miasto też mu nie służy.
Taka aleja to skarb. ;:333
Grzybki rosną powiadasz......masz więc to o czym ja marzyłam całe życie.
Szczęściara z Ciebie. ;:215 ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś ale umiesz pokazać piękno. :wit
Pięknaśne te Twoje iglaki a jak cudownie uchwyciłaś bez. ;:180
Kochanie dzisiaj wysłałam Ci młode siewki firletki, daj znać jak dojdą. :heja Zakwitną zapewne za rok. ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”