Marzenia się spełniają...
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marzenia się spełniają...
Kochana jak już prześlesz zdjęcie to kopiujesz kod drugi.
Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych
i wklejasz taki link tutaj i zdjęcie się wyświetla.
Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych
i wklejasz taki link tutaj i zdjęcie się wyświetla.
Jeszcze raz dziękuję.
Dzisiaj nie spróbuje ale może jutro...
Dzisiaj nie spróbuje ale może jutro...

Piękna tawuła, mam podobną, tylko Twoja kwitnie takimi kępkami, a moja ma kwiaty równo na całej gałązce. Zastanawiałaś czy na zdjęciach masz kokoryczkę - potwierdzam, to ona. Swoją drogą zawsze mnie zastanawiało dlaczego nazwana jest zdrobniale kokoryczką, podczas gdy jej kuzynki, które są od niej dużo mniejsze nazywane są kokoryczą. Powinno być odwrotnie.
Podobno takie zestawienie kolorystyczne (tricolorka) mają tylko kotki, koty mają tylko dwa kolory. Ciekawe czy to prawda. Mój kot potrafi przynieść szczura. A tawuła faktycznie bezproblemowa, wymaga tylko cięcia po kwitnieniu i w miarę słonecznego stanowiska.
Też tak słyszałam o tricolorkach. Wybrała, go (Kiarę wł. ją) moja córka. Ja uwielbiam czarne koty - no może być też tygrys, temu coś brakuje (koloru
). A tawuła rośnie od południowej strony także jak lubi. Ciacham ją równo ale przyrosty ma bardzo duże - szybki efekt od posadzenia.

Tak -kotu zdecydowanie czegoś brakuje, myślę że jest mało koci, wygląda bardziej jak maskotka. Tawuły bardzo mi się podobają w naszadzeniach szpalerowych w zieleni miejskiej, rosną faktycznie szybko. To rośliny dla niecierpliwych.
Kleo podziwiam dzisiaj Twoją aktywność na fo
Moją tawułę można zaliczyć do zieleni miejskiej ( brak tylko szpaleru
). A tak na serio mam obok siebie przykład takich nasadzeń - efekt zdecydowanie większy.
Niedawno napisałam, że dochodzę do takiego etapu, że nie mam gdzie już sadzić (albo za chwilkę nie będę miała) przejdę do przesadzań i wymiany

Moją tawułę można zaliczyć do zieleni miejskiej ( brak tylko szpaleru

Niedawno napisałam, że dochodzę do takiego etapu, że nie mam gdzie już sadzić (albo za chwilkę nie będę miała) przejdę do przesadzań i wymiany

Aktywność faktycznie mocno mi wzrosła, ale to dlatego że dziewczyny mnie rozkręciły. A jeśli chodzi o brak przestrzeni, to zawsze możesz się zaopiekować przestrzenią miejską i wspomóc urząd miejski. 

Dobry pomysł - chyba mam jeszcze troszkę miejsca. 

No widzisz - masz już nowy ogrodniczy cel. Sąsiedzi na pewno będą wdzięczni. 

- monizieb
- 100p
- Od: 14 paź 2013, o 17:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniu, wpadam z rewizyta.
Pieknie u ciebie. Nawet wspolne zwierzatko mamy, bo wspolnego mamy wiecej: piaszczysta ziemie
mysle o twoim drugim ogrodku. 
Pieknie u ciebie. Nawet wspolne zwierzatko mamy, bo wspolnego mamy wiecej: piaszczysta ziemie

serdecznie zapraszam do mojego ogrodu i stawu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70932" onclick="window.open(this.href);return false; http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=76511" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70932" onclick="window.open(this.href);return false; http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=76511" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika
Witaj imienniczko, zapraszam częściej;-) Myślę, że jeszcze nie raz do Ciebie zajrzę.
Co do drugiego - ciężko zadbać o niego bo jest z doskoku, a czasu na wszystko brak, szczególnie jeszcze jak wypadnie weekend bo pogoda nie dopisze.
Co do drugiego - ciężko zadbać o niego bo jest z doskoku, a czasu na wszystko brak, szczególnie jeszcze jak wypadnie weekend bo pogoda nie dopisze.
Chciałabym zakupić 2-3 krzaczki róż. Moja wiedza w tym zakresie jest mocno ograniczona chociaż posiadam tam jakieś róże. Jednakże walka z ich chorobami i wymarzaniem spowodowała, że generalnie poddałam się w tym zakresie. Jednak... postanowiłam, na nowo, po podglądaniu ogrodów innych podjąć się tego zadania na nowo.
Obecnie czytam i szukam (chcę z rozwagą dokonać tego zakupu)
Może macie swoje sprawdzone i ulubione egzemplarze?
Obecnie czytam i szukam (chcę z rozwagą dokonać tego zakupu)

Może macie swoje sprawdzone i ulubione egzemplarze?