Balkon u Szymka
- Fajerka
- 200p
- Od: 22 mar 2014, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkon u Szymka
Szymon, pisałam własnie o takich slimakach jak Janek wkleił. Pan mi wieszał na tym półki. W otwory na ślimaki dawał jeszcze silikon akrylowy
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek 
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.

Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
szy--- pisze:Ja poszalałem?, dostałem ponad 20 gatunków nasion różnych, wiec się ograniczałem,wybrałem najbardziej rarytasowe. Gdybym posiał tyle odmian ile miałem w planach to już bym się nie ruszył na balkonie, a tak jeszcze mam miejsce na podłodze i na parapecie.

Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- szy---
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
arameic Wiem.
janek45 Zastanawiam się czy drugiej nie kupić.
A co do studiów to jeszcze muszę patrzyć pod względem pracy, i kasy, bo lubię rośliny, ale nie mażę np. o sadzeniu, pieleniu kwiatków na drodze.
Vamp Niestety nie mam gdzie.
janek45 Raczej jednak będzie maczeta, ten koszyk znalazłem rok temu w piwnicy, bardzo, bardzo jest przydatny, tylko można by było go odmalować, tak jak barierki, z których farba chodzi i naprawić balustrady, bo wygląda to koszmarnie.
Fajerka Jak tak to kolejne rzeczy będą tak montowane.
Viola K Żadnych cud raczej nie posiadam, mam nadzieję, że w kolejnych latach będzie lepiej.
janek45 To później, bo rolety będą przyczepione do deski, dostałem info od cioci która podjechała do stolarni po deskę, więc za późno, a po drugie to już kolejny krok, mam nadzieję, że przed Październikiem zamontujemy rolety.
nikka83 Nie długo zakwitną dwie fuksje nn, a pomidory mam drugi rok, tylko te w zeszłym roku miały po 50 cm, a były normalne, i tylko jednego zjadłem.
Fajerka Bardzo dziękuję, za pomoc.
crazydaisy Wiem.
Passiflora już dorosła do końca tyczki, a kloniki rosną jeszcze w domu, a jeszcze ukorzeniony hibiskus, za chwile rozwinie pąk, już nie długo.
Pozdrawiam

janek45 Zastanawiam się czy drugiej nie kupić.

Vamp Niestety nie mam gdzie.

janek45 Raczej jednak będzie maczeta, ten koszyk znalazłem rok temu w piwnicy, bardzo, bardzo jest przydatny, tylko można by było go odmalować, tak jak barierki, z których farba chodzi i naprawić balustrady, bo wygląda to koszmarnie.

Fajerka Jak tak to kolejne rzeczy będą tak montowane.

Viola K Żadnych cud raczej nie posiadam, mam nadzieję, że w kolejnych latach będzie lepiej.

janek45 To później, bo rolety będą przyczepione do deski, dostałem info od cioci która podjechała do stolarni po deskę, więc za późno, a po drugie to już kolejny krok, mam nadzieję, że przed Październikiem zamontujemy rolety.

nikka83 Nie długo zakwitną dwie fuksje nn, a pomidory mam drugi rok, tylko te w zeszłym roku miały po 50 cm, a były normalne, i tylko jednego zjadłem.

Fajerka Bardzo dziękuję, za pomoc.

crazydaisy Wiem.

Passiflora już dorosła do końca tyczki, a kloniki rosną jeszcze w domu, a jeszcze ukorzeniony hibiskus, za chwile rozwinie pąk, już nie długo.

Pozdrawiam
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szymku jak tam datury?
- szy---
Nic się nie zmieniło, ta zwiędnięta stała jak stała. 

- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Szymon głowa do góry pokaż nam inne swoje rośliny a masz co pokazywać balkon zawalony
jak wcześniej pisałeś
a teraz już ładnie na pewno wyglądają.

a teraz już ładnie na pewno wyglądają.
- szy---
janek45 Teraz doszły cztery kolejne donice takie w jakich są pomidory.
Dorwałem różową sundavillie w drugiej biedronce, tam były same różowe.
Piękna jest, a nie wiem czy znajdę białą czy żółtą.

Poza tym dosadziłem jeszcze pomidora papryki i lwie paszcze, do lwiej dosiałem jeszcze kukurydze truskawkową.

Już nie długo rozkwitnie ukorzeniony hibiskus.

Ciąg dalszy nastąpi po komentarzach.
Dorwałem różową sundavillie w drugiej biedronce, tam były same różowe.

Poza tym dosadziłem jeszcze pomidora papryki i lwie paszcze, do lwiej dosiałem jeszcze kukurydze truskawkową.

Już nie długo rozkwitnie ukorzeniony hibiskus.

Ciąg dalszy nastąpi po komentarzach.
- janek45
O i widzę że nawet ładnie wyglądają sadzonki
gratuluje to teraz masz całkiem ogród botaniczny
, a wilca ziemniaczanego nie widać u ciebie ,dziś kupiłem i koleżance bo spodobała jej się moja kompozycja w donicy,a ona chce w dwóch donicach zrobić

- szy---
janek45 Bo nie mam, ja chyba w piątek będę szukał innych sundavilli, były białe ale już wielki i pewnie drogie.
Ciąg dalszy.
Fuksje dostały w końcu podpórki.

Passiflory już są na dworze, zastanawiam się czy nie przyciąć jej czubka żeby się rozkrzewiła.

Sundavillia czerwona zaczęła rosnąć.

Fuksje za jakiś czas zakwitną.

Nadmiar tytoniu ozdobnego.

Ciąg dalszy nastąpi.

Ciąg dalszy.
Fuksje dostały w końcu podpórki.

Passiflory już są na dworze, zastanawiam się czy nie przyciąć jej czubka żeby się rozkrzewiła.

Sundavillia czerwona zaczęła rosnąć.

Fuksje za jakiś czas zakwitną.

Nadmiar tytoniu ozdobnego.

Ciąg dalszy nastąpi.

- janek45
Super
pytałem o wilca czy nie widać u ciebie w mieście.

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Piękne balkonowe uprawy 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Słowo daję jak to się rozrośnie wszystko to szlaufem będziesz z domu podlewał bo na niego nie wejdziesz
Ślicznie Ci rosną maluchy, ja swoje chowam na noc do domu jeszcze ale mój balkon nie jet osłoniony w żaden sposób i wolę nie ryzykować.

Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Szalejesz, twój balkon to będzie istny busz latem. 

- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
8 odmian pomidorów, no ładnie, ja mam prawie tyle samo - tylko ja przy pikowaniu zapomniałam części podpisać i teraz nie mam pojęcia, które są jakie
A co do tych studiów ogrodniczych, o których ktoś pisał - jeśli chciałbyś zakładać szkółkę to naprawdę warto na takie studia iść. Według mnie ogrodnictwo jest dużo lepsze (jeśli chodzi o podejście do roślin, produkcji i ochrony) niż architektura krajobrazu czy projektowanie zieleni - a na ogrodnictwie też są elementy projektowania, no i są różne specjalizacje. Ja sama to studiuję, więc "nie wymyślam"

A co do tych studiów ogrodniczych, o których ktoś pisał - jeśli chciałbyś zakładać szkółkę to naprawdę warto na takie studia iść. Według mnie ogrodnictwo jest dużo lepsze (jeśli chodzi o podejście do roślin, produkcji i ochrony) niż architektura krajobrazu czy projektowanie zieleni - a na ogrodnictwie też są elementy projektowania, no i są różne specjalizacje. Ja sama to studiuję, więc "nie wymyślam"