Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Mój ci on 2

Post »

Porzeczkę kupiłam w tamtym roku, dosłownie ukorzeniony patyk...zakwitła w tym roku jednym kwiatem...ta na fotografii ładnie wygląda obsypana kwiatami ;:3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakbyś chciała to mogę kawałek jesienią oderwać, bo teraz już za duży do podziału.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Ufff,wpadłam na chwilę.Cieplutko mi się zrobiło na widok gości,a jednocześnie wstyd,że ja nadal mam zaległości na forum :oops: No nijak nie mogę dnia rozciągnąć ;:185 Ale mam nadzieję,że wkrótce będę gotowa zaprezentować obiekt(y) mojego i mężowskiego wysiłku ;:224
W ogrodzie zdjęcia robię,deszcze przyspieszają przekwitanie,ale pojawiają się kolejne rośliny w pąkach.Słówkiem odpowiem i znikam,bo jutro nowy dzień i trzeba jakoś funkcjonować.
Elu,jeżeli obiela jest mała,to musisz poczekać ;:108 Serduszkę masz,jak w banku a ja pomyślę,bo coś tam u ciebie wypatrzyłam :wink:
Helenko porzeczka krwista kwitła chyba z miesiąc.Nie przesadzam.Nawet teraz,gdy przekwita,rozciąga to w czasie.Obiela też ma gałęzie w pełnym rozkwicie,ale obok całe pędy w pączkach.Obydwa krzewy bardzo przyjazne ogrodnikowi :D I proszę,Helenko nie dusić w sobie pochwał ;:302
Ewuniu nie wiem ;:131 Ja sama nawet pomyślałam o tym,żeby porozmnażać,bo jest jakby w tym sezonie odkryta,przez to obfite kwitnienie,ale nie wiem.Myślę,że sztobry powinny przeżyć,jest to w końcu porzeczka.Ja spróbuję też.Powinnam zainteresować się cięciem,żeby krzaczek zachował formę.
Aniu,moja testowała kilka lat moją cierpliwość :? I wyleciałaby już w tym sezonie,bo tak postanowiłam.Czerwone kwiaty,czy różowe?
Grażynko,zabij,nie wiem co masz na myśli :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A o kieliszniku, bo pisałaś, że twój martwy. ;:222
Mój właśnie wspina się po podporach już dość wysoko. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
Mireczko - już nie będę dusić. ;:185
Muszę jakoś zakomunikować eMowi, że zamierzam nabyć krzewy... i już słyszę odpowiedź: A gdzie to posadzisz, w miejscach nadających się są korzenie starych drzew... itd...
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Mirko ;:167 porzeczki kwiat miał być ciemny, a jest jeszcze jaśniejszy od tego na fotce :wink: nie wyrzucaj krzaczka pięknie wygląda kwitnący. Drugą sadzonkę którą kupiłam nie podpisaną...okazało się że to lilak. Chyba jest zaczepiony nisko przy ziemi, widać zgrubienie...mam nadzieję że nie okaże się zwykłym rosnącym przy drogach :;230
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Mireczko melduje część przycięłam macierzanki a że mieli goście być to nie chciałam żeby było pusto chyba całkowicie zrobię to w jesieni ...można wtedy :?:
piękna obiela ...dwa razy sadzonkę miałam przepadła chyba nie służy jej mój ogród.... ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu,to już do wiosny poczekaj.Albo jak wyczekasz bezgościowy czas,to ciachnij po kwitnieniu.Ona się szybko zregeneruje.Zresztą porównasz miejsca,bo część podciełaś.Pokażę ci moją ciętą.
Obrazek
Aniu,jeżeli szczepiony to pewnie jakiś ładny :D Czekajmy zatem na kwitnienie :D
Helenko,jeżeli będzie bardzo przeciwny to przypomnij mu twoje ubiegłoroczne straty,jakich się dopuścił :wink:
Grażynko,mam już obiecany w Sulejowie,ale jak znowu mi się nie powiedzie,to będę pamiętać :D
My tu gadu,gadu,a ja nie pochwaliłam się przesyłką od JagiS.
Obrazek

Obrazek
Fachowo zapakowane ciemierniki nie odczuły trudów podróży i już aklimatyzują się w nowym miejscu.Dziękuję JagiS ;:196
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Pocieszyłaś mnie. ;:196
Bo myślałam, że tylko ja stale coś dosadzam.
I mam hopla na tym punkcie. :;230
;:138 dla nowych nabytków.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak mało czasu mam dla ogrodu :roll: Dzisiaj,już niemal po omacku,przycięłam tawuły japońskie.Zwłaszcza jedną bardzo zaniedbałam.Nie wiem,czy nie za późno na przycięcie migdałka?
Obrazek
Wysadziłam podpędzone chryzantemy,niech kwitną do jesieni.
Obrazek
Orliki w tym roku wyjątkowo wysokie.Uzbierało mi się trochę kolorów.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

;:224 to będą pierwsze chryzantemy kwitnące na tym forum.
Orliki są bardzo ładne i wypełniają lukę pomiędzy kwiatami wiosny i lata.
A jakie masz te kolorki, może cyknij im kilka fotek. :uszy
Nie otwierają mi się wszystkie zdjęcia.....może właśnie wstawiłaś?
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przygotuję portreciki orlików,zwłaszcza,że dzisiaj odkryłam u jednego zupełnie inne falbaneczki ;:oj A tymczasem z ogrodu na bieżąco.Ostatnie zdjęcie jest zagadką.Cóż to jest? ;:204
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nawet nie próbowałam podnosić,wiatr jest tak silny,że donica ucierpiałaby jeszcze bardziej ;:174

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Mireczko na ostatniej fotce jest żywokost :D Jesienią kupiłam sobie odmianę wariegata izachwycam się liściorami,jest tak piękny ,że nawet nie musi kwitnąć :D
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko,celująco ;:138 Nie dałaś mi satysfakcji :wink: Piękny,ale i podobno leczniczy(obyśmy nie musieli się o tym przekonywać).Ja dostałam sadzoneczkę,ale o tym,że jest jeszcze inny nie wiedziałam.Pójdę zobaczyć u ciebie :D
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wczoraj i przed południem dzisiejszego dnia był straszliwy wiatr, mi połamał kratkę na kwiaty. Bardzo ładny kolorek rododendrona, właśnie taki mi się marzy, tylko nie mogę znaleźć.. same różowe i białe są w okolicy. ;:224
Pozdrawiam, Robert.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”