Mój ci on 2
Re: Mój ci on 2
Porzeczkę kupiłam w tamtym roku, dosłownie ukorzeniony patyk...zakwitła w tym roku jednym kwiatem...ta na fotografii ładnie wygląda obsypana kwiatami 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakbyś chciała to mogę kawałek jesienią oderwać, bo teraz już za duży do podziału.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Ufff,wpadłam na chwilę.Cieplutko mi się zrobiło na widok gości,a jednocześnie wstyd,że ja nadal mam zaległości na forum
No nijak nie mogę dnia rozciągnąć
Ale mam nadzieję,że wkrótce będę gotowa zaprezentować obiekt(y) mojego i mężowskiego wysiłku
W ogrodzie zdjęcia robię,deszcze przyspieszają przekwitanie,ale pojawiają się kolejne rośliny w pąkach.Słówkiem odpowiem i znikam,bo jutro nowy dzień i trzeba jakoś funkcjonować.
Elu,jeżeli obiela jest mała,to musisz poczekać
Serduszkę masz,jak w banku a ja pomyślę,bo coś tam u ciebie wypatrzyłam
Helenko porzeczka krwista kwitła chyba z miesiąc.Nie przesadzam.Nawet teraz,gdy przekwita,rozciąga to w czasie.Obiela też ma gałęzie w pełnym rozkwicie,ale obok całe pędy w pączkach.Obydwa krzewy bardzo przyjazne ogrodnikowi
I proszę,Helenko nie dusić w sobie pochwał
Ewuniu nie wiem
Ja sama nawet pomyślałam o tym,żeby porozmnażać,bo jest jakby w tym sezonie odkryta,przez to obfite kwitnienie,ale nie wiem.Myślę,że sztobry powinny przeżyć,jest to w końcu porzeczka.Ja spróbuję też.Powinnam zainteresować się cięciem,żeby krzaczek zachował formę.
Aniu,moja testowała kilka lat moją cierpliwość
I wyleciałaby już w tym sezonie,bo tak postanowiłam.Czerwone kwiaty,czy różowe?
Grażynko,zabij,nie wiem co masz na myśli

W ogrodzie zdjęcia robię,deszcze przyspieszają przekwitanie,ale pojawiają się kolejne rośliny w pąkach.Słówkiem odpowiem i znikam,bo jutro nowy dzień i trzeba jakoś funkcjonować.
Elu,jeżeli obiela jest mała,to musisz poczekać

Helenko porzeczka krwista kwitła chyba z miesiąc.Nie przesadzam.Nawet teraz,gdy przekwita,rozciąga to w czasie.Obiela też ma gałęzie w pełnym rozkwicie,ale obok całe pędy w pączkach.Obydwa krzewy bardzo przyjazne ogrodnikowi

Ewuniu nie wiem

Aniu,moja testowała kilka lat moją cierpliwość

Grażynko,zabij,nie wiem co masz na myśli

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- kogra
- Przyjaciel Forum
A o kieliszniku, bo pisałaś, że twój martwy.
Mój właśnie wspina się po podporach już dość wysoko.

Mój właśnie wspina się po podporach już dość wysoko.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Mireczko - już nie będę dusić.

Muszę jakoś zakomunikować eMowi, że zamierzam nabyć krzewy... i już słyszę odpowiedź: A gdzie to posadzisz, w miejscach nadających się są korzenie starych drzew... itd...
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Mirko
porzeczki kwiat miał być ciemny, a jest jeszcze jaśniejszy od tego na fotce
nie wyrzucaj krzaczka pięknie wygląda kwitnący. Drugą sadzonkę którą kupiłam nie podpisaną...okazało się że to lilak. Chyba jest zaczepiony nisko przy ziemi, widać zgrubienie...mam nadzieję że nie okaże się zwykłym rosnącym przy drogach 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

piękna obiela ...dwa razy sadzonkę miałam przepadła chyba nie służy jej mój ogród....

-
Misiu,to już do wiosny poczekaj.Albo jak wyczekasz bezgościowy czas,to ciachnij po kwitnieniu.Ona się szybko zregeneruje.Zresztą porównasz miejsca,bo część podciełaś.Pokażę ci moją ciętą.

Aniu,jeżeli szczepiony to pewnie jakiś ładny
Czekajmy zatem na kwitnienie
Helenko,jeżeli będzie bardzo przeciwny to przypomnij mu twoje ubiegłoroczne straty,jakich się dopuścił
Grażynko,mam już obiecany w Sulejowie,ale jak znowu mi się nie powiedzie,to będę pamiętać
My tu gadu,gadu,a ja nie pochwaliłam się przesyłką od JagiS.

Fachowo zapakowane ciemierniki nie odczuły trudów podróży i już aklimatyzują się w nowym miejscu.Dziękuję JagiS

Aniu,jeżeli szczepiony to pewnie jakiś ładny

Helenko,jeżeli będzie bardzo przeciwny to przypomnij mu twoje ubiegłoroczne straty,jakich się dopuścił

Grażynko,mam już obiecany w Sulejowie,ale jak znowu mi się nie powiedzie,to będę pamiętać

My tu gadu,gadu,a ja nie pochwaliłam się przesyłką od JagiS.

Fachowo zapakowane ciemierniki nie odczuły trudów podróży i już aklimatyzują się w nowym miejscu.Dziękuję JagiS

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- kogra
- Przyjaciel Forum
Pocieszyłaś mnie.
Bo myślałam, że tylko ja stale coś dosadzam.
I mam hopla na tym punkcie.
dla nowych nabytków.

Bo myślałam, że tylko ja stale coś dosadzam.
I mam hopla na tym punkcie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Tak mało czasu mam dla ogrodu
Dzisiaj,już niemal po omacku,przycięłam tawuły japońskie.Zwłaszcza jedną bardzo zaniedbałam.Nie wiem,czy nie za późno na przycięcie migdałka?

Wysadziłam podpędzone chryzantemy,niech kwitną do jesieni.

Orliki w tym roku wyjątkowo wysokie.Uzbierało mi się trochę kolorów.

Wysadziłam podpędzone chryzantemy,niech kwitną do jesieni.

Orliki w tym roku wyjątkowo wysokie.Uzbierało mi się trochę kolorów.

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- kogra
- Przyjaciel Forum

Orliki są bardzo ładne i wypełniają lukę pomiędzy kwiatami wiosny i lata.
A jakie masz te kolorki, może cyknij im kilka fotek.

Nie otwierają mi się wszystkie zdjęcia.....może właśnie wstawiłaś?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Przygotuję portreciki orlików,zwłaszcza,że dzisiaj odkryłam u jednego zupełnie inne falbaneczki
A tymczasem z ogrodu na bieżąco.Ostatnie zdjęcie jest zagadką.Cóż to jest?

Nawet nie próbowałam podnosić,wiatr jest tak silny,że donica ucierpiałaby jeszcze bardziej

Nawet nie próbowałam podnosić,wiatr jest tak silny,że donica ucierpiałaby jeszcze bardziej

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Mireczko na ostatniej fotce jest żywokost
Jesienią kupiłam sobie odmianę wariegata izachwycam się liściorami,jest tak piękny ,że nawet nie musi kwitnąć 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Beatko,celująco
Nie dałaś mi satysfakcji
Piękny,ale i podobno leczniczy(obyśmy nie musieli się o tym przekonywać).Ja dostałam sadzoneczkę,ale o tym,że jest jeszcze inny nie wiedziałam.Pójdę zobaczyć u ciebie 

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
Wczoraj i przed południem dzisiejszego dnia był straszliwy wiatr, mi połamał kratkę na kwiaty. Bardzo ładny kolorek rododendrona, właśnie taki mi się marzy, tylko nie mogę znaleźć.. same różowe i białe są w okolicy. 

Pozdrawiam, Robert.