Sosnowa pustynia_ część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sosnowa pustynia_ część 3

Post »

Dziewczyny dziękuję..jeśli chodzi o wątek to zastanawiam się :wink:

Ania no faktycznie za daleko by jechać po tyle sztuk a zresztą nie weszło by mi to do auta :roll:
jałowce będą płożące?
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sosnowo pustynio gdzie jesteś? ;:224
czekam na fb..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem , jestem ale nic się u nas chwilowo nie dzieje. Skończyliśmy w piątek rabatę przed wykuszem co dało nam łącznie kilkanaście metrów cięgiem posadzonych roślin. Niestety agro doczeka się zasypania najwcześniej w najbliższą sobotę.
Wczorajszy dzień minął na malowaniu u Mamy a dzisiejszy... pogoda zmusiła nas do siedzenia w domu.

Zostawiam kilka zdjęć z wczoraj ,bo w sumie nic mądrego do napisania nie mam (nie nowość ;) )

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pytałam o te jałowce to plożące?

no wiesz akurat nie zgodzę się z Tobą w tej kwestii ( nie nowość) i (nic mądrego)

pysio labka juz siwiutki on już wiekowy jest? brakuje mi takiego dużego psa w domu, takiej mordki do której można się przytulić..pogadać do ucha..i przybić piątkę z łapą.. no i spacery od czasu gdy zabrakło naszej rotki 5 kg mam w nadwadze.. :roll: przy tych moich okruszkach to spacery w zasadzie nie są, to bardziej ja siebie wyprowadzam niż je.. :wink:
a te jaszczurki to nic nie zrobią? jakoś nie mam przekonania do tych oślizłych gadów.. :wink:
no i nasza ślicznota..ciekawe ujęcia pokazujące radość dziecka choć ostatnia fotka to chyba raczej kaprysy panny pokazane :wink: albo mi się tylko wydaje.. :wink:
a bym zapomniała o tym korzeniu co to widoczny na fotce..jaki on ogromny :shock:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ania śliczna ta twoja księżniczka :D
Dlaczego zawsze mam wrażenie ,że ty nie widzisz tego jak masz ładnie ;:oj i taki porządeczek ;:oj i ze smakiem wszystko dobrane...ja tak nie umiem :oops:
Korzeń :shock: :shock: :shock: CUDO!!!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nieustannie zazdroszczę Ci tego głogu! Z pierwszym poniosłam porażkę, ale nie zamierzam się poddawać i kupię kiedyś kolejny. Księżniczki nie zazdroszczę, bo mam podobną...nawet tak samo prezentuje melancholię na zdjęciach :)
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Daria , Bejka :wit

Przepraszam faktycznie zapomniałam o pytaniu o jałowce. Nie są płożące a normalne mają się rozrosnąć i w dalekiej przyszłości robić za tło roślin. Widać je na zdjęciu z korzeniem.
Plaster ma już ok 12 lat. Nawet nie chce myśleć ,że go kiedyś z nami nie będzie. On jest jak mój syn :oops:

Jaszczurki są faaaajne (co innego żaby :wink: ) i nic nie robią. A nawet odwrotnie są bardzo płochliwe i szybko dają nogę.
Na działce mamy tą oto parę , która mieszka między garażami i wygrzewa się codziennie na podjeździe , w drzewie mieszka 2 para tym razem nie mieszana ale 2 ekhm panów których nazwaliśmy Jacek i Placek. Jacek niestety ostatnio stracił ogon i biega teraz taki niewyjściowy.
I kilkanaście/kilkadziesiąt innych ,które są NN.

Korzeni kilka w ferworze palenia gałęzi na działce poszło w ogień ;:223 ten ostatni się uratował. Musze go kiedyś oczyścić i jakoś zakonserwować by wyglądał ładnie a zarazem naturalnie.

Dziękuję za miłe słowa w imieniu Madzi :wink:

Bejko zawsze miałam ten problem ,że podchodziłam do siebie i swojego bardzo krytycznie. Teraz też podziwiam u innych a niekoniecznie u siebie. Choć nie powiem w tym roku ciut więcej akceptuję swoje ogrodowe poczynania.

Pat jak można z głogiem odnieść porażkę ? Może za mokro miał ? Mój został wsadzony bez nawożenia lepszej ziemi i rośnie. Jak ja nieukatrupiłam to chyba jest terminator !
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Też mam korzenie w liczbie szt 3 i powinnam je w końcu zabezpieczyc, bo... się w końcu rozpadną :;230
Działeczka sie ładnie zagospodarowuje ;:138
A ten najładniejszy kwiatuszek lubi pomagać w ogródku ?
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Ewo no właśnie jak tak dalej pójdzie to mój podzieli ten sam los. W lesie leży jeszcze jeden i choć kształt ma lepszy to jego stan sprawia ,że nadaję się tylko do pozostawienia go leśnej faunie.
Madzia w ogrodzie jest bardzo pomocna (na ile pomocne może być 4 letnie dziecko) i cieszy ją plewienie, sadzenie ,podlewanie a nawet przygotowanie gnojówki z pokrzyw :lol: Widzę też ,że ma coraz większą wrażliwość na piękno kwiatów oraz empatię dla wszelkich żyjątek.
Cieszy mnie to ,że udaje mi się zwrócić jej uwagę na otaczającą nas przyrodę.
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Wszystko fajne :) pieniek też fajny, tak sobie myślę, nie zabezpieczaj go, w naturalnie próchniejącym drewnie rózne pozyteczne żyjątka żyją, a w polakierowanym/bejcowanym/itp już z pewnościa nie... Chociaż jak masz tam włókninę, to chyba nie bardzo...
Bea
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Włóknina jest od piątku a rok leżał bezpośrednio na ziemii w trawie. Zacznę od wyczyszczenia go i się później zobaczy.
Obrazek

Tak jak pisałam w lesie mam 2 egzemplarze i tamte w 100% zostawiam naturze.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

;:111 O, te w lesie super są! Ale wiesz, ja to dzika jestem, lubie takie dzikie rzeczy :lol: Takie mam pod lipą przed domem :lol: wokól rosna fiolki, konwalie, chwasty... ;:306
Bea
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

O to u mnie też wokół rosną chwasty :lol: Zobaczę jaki będzie po oczyszczeniu lekkim i spiłowaniu śladów po cięciu.
Nie chciałabym go umoczyć w lakierobejcy tylko zostawić bardziej naturalny wygląd.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Z tym głogiem to chyba trefną sadzonkę mi przysłali, bo wszystko inne z tej przesyłki ładnie rośnie, a on jeden ani pół listka nie puścił i jak wykopywałam, to korzenie martwe były. Z tego względu się nie zniechęcam i kupię znowu. Sąsiad ma piękny fragment żywopłotu głogi przeplatane bzami - obłędnie to wygląda!
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Zrób zdjęcie teraz musi to obłędnie wyglądać !!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”