A ja jestem ci wdzięczna za mix irysowo-chwastowy Zaraz człowiekowi lżej,że nie odbiega tak bardzo... Tylko,że u mnie trochę tego więcej
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka Mój ci On,Mój ci On cz.2, Mój ci on cz. 3
Dzień dzisiaj toczy się jakoś leniwie, pustawo wszędzie.
Usiłowaliśmy z eMem coś robić w ogrodzie, ale deszcz atakował znienacka. Prognozy na najbliższe dni tez niewesołe. U mnie co prawda deszcz się bardzo przyda, oczywiście w rozsądnej ilości.
Dobry dzień witam słonkiem a czy będzie cały dzień oto jest pytanie... Helenko ostatnio wszyscy w ogrodach zaliczają godziny a potem człapią posuwistym krokiem do domciu...oj maj piękny jest ale najwięcej pracy w ogródku...
no tak deszcz potrzebny ...a jak chwasty cieszą się... Maryś Mirko wszystkiego nie pokazałam...a iryski dalej w chwastach... Dzidziu Janinko chabry to dobry kwiat samoobsługowy jest ...a cieszy oko...i niebiesko troszkę jest wśród zieleni...
...na jesieni stworzyłam przenosząc na to miejsce parę host ,,ciekaw jestem jak będzie teraz budzą się już ...
U nas też słońce!! Ciekawe jak długo.
Wczoraj pieliłam pod domem. Strasznie było już zachwaszczone.
Na działce też powinnam sie za to wziąć, ale coś mam lenia.
Nie mów hoop póki nie przeskoczysz, jest takie powiedzenie. Jeśli się okaże że któraś z moich host się rozrosła za bardzo... będziesz szukała dla sadzonki miejsca.
Muszę wziąć Misię 2 km pod miasto, a jak się nie da, sfocić to jedno miejsce i pokazać co bym widziała na mało dostępnej i trudnej do zadbania części dużej skarpy. Nawet chwilowo nie kojarzę co za rośliny tam rosną, ale efekt bardzo zadowalający.
Misiu ja też się niecierpliwię na hosty ,jedne już mają przepięknie rozrośnięte rozety ,a niektóre dopiero co rozwijają listki , przypuszczam że nie tylko stanowisko jest tego przyczyną
Moje też nie wszystkie ładnie od razu rosną .. Moja późna ,pachnąca dopiero wyłazi z ziemi , mało nie podeptałam bo o niej zapomniałam że tu rośnie .. Też je dzielę i wsadzam w różne miejsca , wolę je niż zielsko które wszędzie się panoszy ..
deszcz u mnie pada czy ktoś umie zatrzymać go...
...ale mnie nie przeszkadzało w malutkich przerwach wybiegać do ogródka
..a już kwitnie biały bez...
i takie tam kolorki dla poprawienia humorku...teraz znikam ...odpowiem z opóźnieniem... ]