Mój Raj część III
Re: Mój Raj część III
Pięknie te Twoje domowe kwiatuchy i ogrodowe zresztą też. U mnie niestety po przeprowadzce posucha w domowym kwieciu, przetrwały tylko najwytrwalsze typu kaktus. Rozglądam się od jakiegoś czasu za asparagusem (chyba tak to się nazywa) kiedyś miała go moja babcia i tak właśnie go nazywała, takie roztrzepane zielone liście ma i raczej nie jest zbyt dekoracyjny, ale tak z sentymentu bardzo bym chciała go u siebie mieć.
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko, świetny kolor storczyka. Uwielbiam te rośliny chyba przez moje lenistwo, bo nawet jak się trochę przesuszą to wychodzi im to na dobre 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Grażynko gloksynia taka dorodna aż miło się ogląda
a heliotrop sama wysiałaś?

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wolusia na trzeciej fotce to heliotrop ,on wkrótce pójdzie do ogroduWolusia pisze:Grażynko ,piękny storczyk, a gloksynia... Nie wiem, co to za roslinka na 3. fotce. Podpowiedz

Elu asparagus zawsze był w domu moich rodziców,ja niestety nie mam ,dzięki że przypomniałaś mi o tym kwiatku,teraz nabrałam ochoty na niego ,ze względu na pamięć o mamie powinnam mieć go w domuela z NW pisze:Pięknie te Twoje domowe kwiatuchy i ogrodowe zresztą też. U mnie niestety po przeprowadzce posucha w domowym kwieciu, przetrwały tylko najwytrwalsze typu kaktus. Rozglądam się od jakiegoś czasu za asparagusem (chyba tak to się nazywa) kiedyś miała go moja babcia i tak właśnie go nazywała, takie roztrzepane zielone liście ma i raczej nie jest zbyt dekoracyjny, ale tak z sentymentu bardzo bym chciała go u siebie mieć.
Sabinko storczyki nie lubią za mokro ,ale raz na miesiąc wstawiam go do wody na całą noc, opija się wtedy do wolinifredil pisze:Grażynko, świetny kolor storczyka. Uwielbiam te rośliny chyba przez moje lenistwo, bo nawet jak się trochę przesuszą to wychodzi im to na dobre

Aniu gloksynię dostałam w prezencie a heliotrop kupiłam ,na drugi rok spróbuję go sama wysiaćanym pisze:Grażynko gloksynia taka dorodna aż miło się oglądaa heliotrop sama wysiałaś?

- gracha
- 1000p
- gracha
- 1000p
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Coraz więcej żurawek zakwita,niby takie niepozorne te kwiatki ,ale nie można odmówić im uroku
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Grażynko piękna ta azalia Gibraltar, podoba mi się jej kolor
Żurawki u mnie też już kwitną, lubię te ich subtelne kwiatuszki 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Wow
Paprocie to mój numer jeden. Pięknie się rozwijają. A co do tej okazałej pokrzywki, to wytrop jej siostry, kuzynki i w ogóle całą rodzinę i do baniaka z wodą na 2-3 tygodnie..będzie świetna pożywka dla roślin 

Widać Grażynko, że ogród Cię bawi i sprawia przyjemność;-) Z tym większą przyjemnością zaglądam do Twojego wątku, dzisiaj w końcu bez pośpiechu z poranną kawką;-) Co do roślinki tej wybranej to każdy ją albo ma albo będzie miał i pewnie nie raz to poczuje;-)
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko piękne roślinki ,a pokrzywy zwykle rosną na dobrych glebach . Pozdrawim serdecznie . Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Muszę powiedzieć, że kalina też ładnie wygląda z tymi zielonkawymi kwiatami 

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Grażynko
ładna ta Twoja azalia trochę podobna do mojej ale ja oczywiście nie znam nazwy , kalina jak się zabieli będzie przecudna ,
Na Twoje pytanie odpowiedziałam Ci u siebie.

Na Twoje pytanie odpowiedziałam Ci u siebie.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko
,piękną kalinka,moja te z zaczyna kwitnienie.Nie miałaś mszyc na niej,ja miałam i już pryskałam
Żurawki śliczne

,piękną kalinka,moja te z zaczyna kwitnienie.Nie miałaś mszyc na niej,ja miałam i już pryskałam

Żurawki śliczne

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Grażynko u mnie też kalina pokazała piękne na razie zielonkawe pompony
U mojej sąsiadki też są sierpówki, bo to chyba sierpówki
i nawołują się co roku. Lubię to w ogóle w ogrodzie wszystkie ptaszki jak najbardziej wskazane.
Słonka życzę na nowy tydzień

U mojej sąsiadki też są sierpówki, bo to chyba sierpówki

Słonka życzę na nowy tydzień