Bardzo się cieszę , że tyle życzliwych i sympatycznych osób zajrzało do mojego ogródka . 

Postaram się wpaść z rewizytą .
Zapomniałam powiedzieć na początku mojego wątku o osobie ,  dzięki której zaistniałam na Forum Ogrodniczym 
To zasługa mojej siostry Ani - " Raczek ", pomogła  mi komputerowo , dostałam od niej  rycynusa i daturę  na dobry początek.
Iza - milin będzie rósł  na zachodniej stronie  , to nie najlepsze miejsce  .A na targi na następny rok jedziemy jak najbardziej !
Kasiu - winorośl lubi ciepełko i nagrzaną słoneczną ścianę , mój rośnie od zachodu , słoneczko zagląda tam tylko w południe na kilka godz. 
Niestety nie mam innego  miejsca  na posadzenie ,po po prostu muszę posadzić coś cieniolubnego ,poprzednio rósł tam powojnik jednoroczny i miał się dobrze .
Agnieszko - tyle komplementów , że zaczęłam patrzeć inaczej na moje brzydkie mury 

No, no taras we Włoszech ! 
Piękne porównanie  ale trochę na wyrost , chyba że mnie chciałaś zmobilizować  ? To na pewno Ci się udało.
Marzą mi się na moim tarasie iglaki , które widziałam na targach w Starym Polu  ...a nawet śnią po nocach ! 

oto moje wymarzone tuje i cyprysy
oto moje wymarzone tuje i cyprysy