Dzika skarpa i nie tylko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Dzika skarpa i nie tylko...

Post »

Misiu..piękna ta twoja tawuła, toż to kolos. ;:oj . Chyba wyższa od twojej skarpy... ;:63 . U mnie także raz słońce raz deszcz. Co się wyrychtuje na działkę to zaczyna padać. ;:14 . Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje takie tawuły jeszcze w pąkach ,.. Pewnie jak by nie była skarpa tylko płasko zaraz być coś tam wsadziła a tak to trudno się pracuje na takim spadku , nawet można zjechać szybciutko na dół nie powiem już na czym .. U mnie też pada , wróciłam zmoknięta a teraz jeszcze wiatr targa gałęziami ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Zeniu o jak miło że jesteś... proszę częściej... ;:196
Janinko tawuła jest przy płocie i to w części bardziej płaskiej...bardzo lubię jak kwitnie rozjaśnia w ogródku...teraz niebo jest czyste księżyc tylko kroczy po nim ...zapowiada się ładny dzień jutro... :)
dobrej niedzieli z kwiatkiem jabłoni...
Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Tawuła - cudeńko!
Jaskółcze ziele było jedyną ozdobną rośliną, jaką zastałam w ogrodzie. :lol: Nie miałam pojęcia co to jest. Początkowo sądziłam, że to jakieś kwiaty ale było tego takie mnóstwo, że zaczęłam podejrzewać, że to chwast. W końcu rozszyfrowałam co to jest.
Szkoda, że nie znam nikogo z kurzajkami. ;:224
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Dziś deszcz u Ciebie, u mnie jutro ma padać. Dziś było słonecznie i ciepło, pod koniec dnia nawet wiatr ustał.
Tawuła cała obsypana kwieciem, dorodny krzew ;:167 Czekam na kwitnienie swojej (dokładnie odmiany nie jestem pewna), której kwiatów rok temu z głupoty (czy raczej niewiedzy) nie było mi dane oglądać :wink: Tutki host też uwielbiam, są takie zgrabne i jeszcze nie zniszczone przez ślimaki i inne plagi egipskie :D Trojeść od Ciebie z dnia na dzień coraz większa ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu śliczne są tawuły! dostałam chyba taką od Marty, bo moja jest trochę późniejsza, ale już niedługo też zakwitnie :D
Masz wreszcie swoją upragnioną pelargonię, ja też obrosłam w pelargonie i mam trochę kłopot noszę, wynoszę, przesadzam, rozmnażam ....no ale są ;:131
Kamasja mnie akurat zakwitła ta ciemna :wink:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Widzę, że zdobyłaś swoje ukochane angielski - to ganek w tym roku bedzie przyciągał widzów z całego powiatu, bo jeszcze niebieski warzywniak przecież :wink: Twoja tawuła to pewnie przy domu od zawsze rośnie? Zastanawiam się kiedy moja osiągnie takie rozmiary...
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08

Post »

A ja mam Misiu pomysł na górną część dużej skarpy!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ale piękna ta tawuła ;:oj Ile ona ma? (w sensie rozmiarów) bo ze zdjęcia to tak ciężko mi wywnioskować.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Misiu!
Oj, masz Ty się z tą skarpą, to trudny teren nawet dla młodzika, łatwo się poślizgnąć, łatwo zjechać na łeb na szyję, ale sadzić cokolwiek i plewić... ;:185.
I to chwastowisko za płotem z nierychliwą gminą w pakiecie :evil:. Gdyby na tej skarpie nasadzili gęsto krzewów, np. właśnie tawuł, oszczędziliby sobie koszenia, a Tobie telefonów ( no i miana u...wej baby, jak mówisz ;:218 ).
Mojej gminie, czy miastu udało się szarpnąć jakąś wielką kasę, bo na potęgę budują nowe ulice, chodniczki, ścieżki rowerowe, a skarpy i trawniczki obsadzają wielką ilością roślin i to nie byle jakich, bo lawend, kosodrzewin, obieli, ostrokrzewów, nawet trzymetrowych dębów Fastigiata, drogich, jak zaraza.
Dla Ciebie też dobrym wyjściem byłoby nawsadzanie kwitnących krzewów w najbardziej niedostępnych miejscach. Ale i tak radzisz sobie nadzwyczajnie i pięknie Ci wszystko kwitnie.
Gratulacje i szacunek ;:180.

No i duża buźka - Jagoda
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:( A ja wczoraj wycięłam prawie ostatnie tulipany. Teraz czekam na powojniki i róże.
Pojawiła się mszyca. Sucho jak diabli. Musiałam wczoraj podlać cały ogródek.
Narzekasz na gminę, a ja na sąsiada. Też ma łączkę za siatką i dużo podagrycznika.
Przełazi toto na mój skrawek i walczę!! Ale da się wytrzymać. Busz się zrobił u mnie straszny.
A tak pusto było.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Misiu kwiaty żurawki zachwyciły cię pewnie dlatego, że to tiarella :lol:
Mam taką samą tawułę, ale jeszcze zbiera się do kwitnienia. Nie wiesz czasami, jak nazywa się ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewka17
200p
200p
Od: 1 gru 2009, o 20:53

Post »

Misiu :wit skarpę masz nie złą , prosić się o koszenie łaski nie robią .
    Załatw temat krótko,nasadz krzewów ,bluszcza niech się rozrasta
      Piękna tawułka ;:3
      Awatar użytkownika
      lora
      Przyjaciel Forum - gold
      Przyjaciel Forum - gold
      Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Witam niedzielnie deszczyk co jakiś czas kropi i straszy... :) chciałam popryskać róże ale nie mogłam a muszę jakieś stwory do nich się zabierają ...dziś znalazłam malutką gąsienicę ale bardzo żarłoczną... :evil: a i troszkę mszycy jest...
      Ewo o nie :!: ja nie będę sadzić na nie swoim kawałku ziemi żeby mnie ktoś potem do sądu podał za przywłaszcza nie swojej własności...a i trzeba dużo mamony mieć... :)
      Iwonko to jest Tawuł van Houtte'a...
      Tosiu ja jeszcze chyba kilka dni będę gościła u siebie tulipany...a potem na ich miejsce gazanie posadzę mam swoje sadzonki...he, he o ile przetrwają...ja cebulek tulipanów nie wykopuję... ;:131
      Jagi o nie zapomniałaś o mnie ...masz rację jakby nasadzili malutkie tawuły to byłoby ślicznie...przecież mają unijne zasoby... :)
      Paula nie mierzyłamjej ale ma na wysokość chyba z 2m..a szerokość to chyba ok.tez 2metrów rany chyba będę musiała ją zmierzyć... :;230
      Pati mam tylko jedną sadzonkę angielki muszę jeszcze zdobyć więcej ...a Tawuła była bardzo dawno posadzona jak przyjechaliśmy to była ale malutka ,nijaka ...przez dwa lata była przycinana bardzo a od jakiś 4lat może 5nie była ruszana ...po zimie tylko przycinam gałązki suche i uniemożliwiające chodzenie koło niej...ona szybko rośnie... :)
      Maryś mam moją pelargonię dzięki Ulci...u nas na targu nie widać ich... :) jutro już posadzę moje wychodowane sadzonki pelargonii...nie mam białej... :)
      Milenko cieszę się że pokazała się a u mnie rozłazi się ...spotykam w nie odpowiednich miejscach...ci co nie wiedza że to nie chwast to mi niszczą chodząc po niej trudno... :oops:
      Heleno już wolę jaskółcze ziele niż osty i pokrzywy ..jak przyjechaliśmy to tego było mnóstwo ... :) a no właśnie chyba jest większa kultura w myciu rąk ...teraz bardzo rzadko spotyka się osoby z tą dolegliwością... :)
      ... a takie tam niebieskie... :)
      Obrazek
      ... krzewuszka i oliwnik kwitnący... :)
      Obrazek
      pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
      Awatar użytkownika
      maniusika
      Przyjaciel Forum - gold
      Przyjaciel Forum - gold
      Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Niebieskie to chabry a krzewuszki u mnie jeszcze w pąkach .. Oliwnik ma ładne liście ..
      zapraszam do mego ogrodu..Janka
      Moje -marzenia-maniusika -IV
      Mój album
      Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”