pajacykburatino pisze:obok mnie jest dom do sprzedania

Obok mnie też

, drewniany domek, podobny do Zuzy, stodoła i obora, która, jak twierdzi M. jest w bardzo dobrym stanie, cenią 50 000 ale już od dawna nie mają kupca tak, że myślę, że jeśli się potargować, sprzedadzą za mniej!
Dzisiaj pada ... wreszcie! Piękny, spokojny, letni deszczyk ... taki akurat, żeby chwasty rosły

W zdjęciach na razie będę monotematyczna, bo ostatnio nic nie robię oprócz siania, sadzenia i pielenia!
Ponieważ, po zeszłorocznych powodziach ... i inwazji kóz, niektóre miejsca na działce uległy degradacji, musiałam na nowo sadzić truskawki, na razie zagospodarowałam taki kawalątek, wysadziłam 140 krzaczków, na jesieni będę chciała rozszerzyć
truskawkową działalność
Zrobiłam, również, nowy kącik dla mięty i melisy, bo w miejscu gdzie rosły M. akurat wyznaczył
trasę ciągnika jak musi wjechać na pole, co prawda jeszcze a ni razu tędy nie jechał ... ale upiera się, że ten kawałek NASZEJ ziemi, jest jemu bardzo potrzebny, nawet jedną śliwkę ściął, żeby nie przeszkadzała w jego
ciągnikowych eskapadach
Przez parę dni straszono nas przymrozkami a ja, akurat, wysadziłam parę pomidorów w szklarni, wieczorem na prędko musiałam skombinować jakiś szkielet pod agro, już prawie się ściemniało, to własnie jest, ten rzadki moment, kiedy się cieszę z eMa graciarni

bo brałam pierwsze z brzegu
coś i ustawiałam w szklarni.
Teraz już się posprzątało, dosadziło się co nie co i na razie jest tak
Ksena romansuje

, niestety nie dopilnowałam zastrzyku, ale dzięki Bogu, Kawaler jest wzrosteczku nie dużego

i przy całych swoich chęciach i zalotach ... nie dostaje.
Sadzenie bakłażanków, w wiadrze na pierwszym planie, przekompostowany obornik kozio-kurzo-króliczy ... mniam...mniam. Dawałam
pod nogi bakłażanom, melonom i arbuzom.
Melony i arbuzy na razie przykryłam butelkami, niech się wzmocnią.
Ogórki posiane i zarys ogólny.
Bardzo spodobało mi się sadzić kukurydze z rozsady, nie wiem jak będzie rosła dalej i czy będzie owocować, bo do tej pory, jakoś nie udawała mi się, ale sadzić sadzoneczki kukurydzy, sama przyjemność
Po co ma pusta miska na darmo stać?! Jak można w niej pospać
Jeszcze kawałek ogrodu

seler, pietruszka, marchewka i takie tam ...
Szykujemy się do obiadu, w niedziele po nabożeństwie ... ja to ta w okularach
M. coś tłumaczy z Biblii.
Jabłonie w tym roku mnie po prostu zadziwiają, tak obfitego kwitnienia jeszcze nie widziałam