Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Też kiedyś nie rozumiałem zachwytu bodziszkowców. Do czasu.Dzisiaj bodziszkami zachwycam się.Mają ładne kwiaty oraz liście.Często purpurowe,pstre i w kropki.
Myślę więc,że podobny los spotka Beatę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Janku litości :shock: jak na początkującego ogrodnika już i tak mam kilka kosztownych chorób ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Sorry Aguniu że u Ciebie,ale tutaj Marysię odpytam : kiedy watek będzie założony?chętnie bym Twój Rod-os obejrzała
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko ślicznie i kolorowo u Ciebie, a powiedz czy bodziszek żałobny nie rozsiewa się u Ciebie, bo ja pod koniec sezonu to go wręcz tępię ale ja mam takiego z całkiem zielonymi liśćmi. Tzn tego z wzorkiem też mam, ale krótko i nie wiem jak się zachowuje ....pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko u mnie jako kolejny po żałobnym zakwita różowiutki korzeniasty.
Ciekawa jestem bardzo Twoich kupionych irysków. Szkoda, że okazały się inne niż się spodziewałaś, gdy zamawiałaś to była podana inna wysokość???
Mam nadzieję, mimo wszystko, że kwiaty nie rozczarują Cię i znajdziesz dla nich odpowiednie miejsce.

Tajeczko te niebieskie kulki to Kulnik sercolistny.
Czy mogłabyś mi wrzucić na Pw linka do Beatki u której kupowałaś iryski??? chętnie obejrzałabym :D
Mam nadzieję, że będą Ci pięknie rosły, bez jakichkolwiek problemów :D
Brakiem kwitnienia u bergenii nie przejmuj się, zakwitną w przyszłym roku. A liście mają tak ładne, że i bez kwiatów są super ozdobą ogrodu ...
Miłego weekendu ;:196

Iwonko tak to jest z kwiatkami , czasami nie zwracamy na niektóre gatunki odmiany.... ale tylko do pewnego momentu :;230
7 odmian to już piękna kolekcja :D
Roślinka o którą pytasz to Kulnik sercolistny :D

Aniu ależ masz tych bodziszków ( dosadziłaś 8 odmian jak rozumiem ) :D
To naprawdę śliczne, zwiewne roślinki..... takie delikatne kwiatuszki a i listeczki mają ładniutkie....

Colli witaj w moim ogródku :wit Miło mi bardzo, że kwiatuszki podobają Ci się ...

Jacku bardzo się cieszę, że Twoje chabry ocalały :D To naprawdę piękne kwiaty, ja bardzo je lubię. Rozsadziłam w kilka miejsc, żeby zdobiły ogródek w różnych zakątkach. Ten intensywny niebieski kolorek bardzo przyciąga wzrok ...

Robercie ja również lubię bergenie, fajnie zarastają trudne miejsca i radzą sobie w nie najlepszych nawet warunkach :D

Beatko nie wszystkie kwiatuszki znajdują drogę do naszego serca.... Ciebie nie zauroczyły bodziszki.... i bardzo dobrze , każdy ma swoje bardziej i mniej ulubione gatunki . Nie możemy lubić wszystkiego ... trzeba przeprowadzać selekcję, bo inaczej nasze ogródki pękałyby w szwach ..... a i tak niewiele im do tego brakuje :;230

Janku i ja zachwycam się również liśćmi bodziszków, nie tylko kwiatami. Są piękne , delikatne....a niektóre tak wspaniale się przebarwiają jesienią :D

Marysiu witaj w moim ogródku i serdecznie zapraszam ponownie :wit
Bardzo dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że podoba Ci się mój ogródek.
Podobnie jak Dorotka namawiam na założenie wątku, i ja chętnie zajrzałabym do Ciebie :D

Marysiu ja mam bodziszka żałobnego 3 lata i jeszcze nie zauważyłam żadnych siewek....
Trudno mi powiedzieć, czy on się słabiej wysiewa niż inne, bo ja z zasady zawsze obcinam przekwitające kwiaty u wszystkich roślin, tak, że nie mają szans na wysianie się. Ale bodziszek ma tak drobne kwiatuszki, że na pewno w jego wypadku to mi się nie udałoby.... w każdym razie siewek nie zaobserwowałam...
Ja również bardzo pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś ,jak zwykle Twój ogród czaruje kępy irysów rewelacyjne ,może i ja doczekam się takich ,bo dopiero zaczynam przygodę z małymi irysami ,zawsze miałam tylko duże,ale w tamtym roku dostałam parę szt ,od Dorotki i już chcę więcej ,na razie są tylko pojedyncze,ale może kiedyś też tak będzie,już ich lubię ,i tymczasem oglądam kępy u Ciebie ,są śliczne,pozdrawiam :wit ;:3 ;:168
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08

Post »

Okazało sie, że ja w środę kupiłam jeden z niskich irysków, bardzo podobny do Twojego :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martusiu iryski to wspaniałe kwiatuszki, zobaczysz jak szybko Ci się rozrosną :D
Wcale Ci się nie dziwię, że chcesz więcej, bo ja też tak mam 8-) :lol: Bardzo bym chciała posadzić jeszcze kilka odmian... na dużo nie mam miejsca...ale kilka bardzo chętnie :D
Buziaki ;:196

Ula na pewno będziesz bardzo zadowolona z iryska. Biegnę do Ciebie zobaczyć zakupy :D

Zapraszam na spacer po deszczowym ogrodzie.
Zdjęcia kiepskiej jakości, bo robione przy padającym deszczu, w bardzo kiepskim świetle....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spacerek bardzo fajny, orzeźwiające powietrze, rabaty w deszczu, bardzo zadbane. Wszystkie roślinki pięknie wyglądają, a rh cudnie kwitną. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ładne te Twoje rabatki Aguś, miło się ogląda. I wszystko zdrowe, kolorystycznie pięknie. A żurawki masz na słonecznej wystawie?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

To u ciebie pada ;:oj Myślałam, że w całej Polsce jest tak słonecznie, jak u mnie.
Niemniej cały czas wieje wiatr, więc nie wiadomo, co może przywiać do wieczora :wink:
Za to twoje rośliny są podlane, a tego w tej chwili potrzebują.
Agnieszko widzę, że kuklik tak ładnie rozrasta się u ciebie, a ja sadziłam trzy razy i coś mnie nie lubi, a tak ładnie wyglądałby koło pełnika
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Widzę ze mamy wspólne zamiłowanie do miniaturowych irysków ;:138
można je wpisać do żelaznego zestawu ogrodnika ;:333
Moje kwasolubne dopiero pokazują kolorek a u ciebie pełnia rozkwitu

pozdrawiam sobotnio :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
marysia59
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 30 kwie 2014, o 19:16

Post »

Aguś, ja na działce jestem tylko gościem, tak naprawdę to córki działka więc to ona musiałby założyć wątek :D
ale zresztą powiedziała, że możesz skojarzyć kto, bo kto cały czas narzekał na matkę Szkodnika na działce? :;230

AGNES pisze: Marysiu witaj w moim ogródku. Pewnie, że kojarzę kim jesteś i nie wiesz nawet jak mi miło widząc Cię ;:196 Zapraszam serdecznie :D
ogrodowy Szkodnik
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Kolorowo i bujnie , kwitnąco i zapewne pachnąco u Ciebie Agnieszko! :D
Piękny mamy czas! Maj niech nam trwa oby więcej słoneczka przynosił chociaż deszczyk majowy również wskazany! :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08

Post »

Deszcz u mnie pokrzyżował plany i to bardzo, więc nowych zdjęć nie mam. Ojj a ciągle mam nowe pomysły.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”