Mój ogród - początki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - początki
Bardzo mnie to cieszy.Wiesz chcę tylko życzliwie podpowiedzić .Miłego wieczoru Robercie i czekam na fotki z kwitnień 

Jadziu, wiem doskonale, że chcesz pomóc i nie powiem, że nie pomogłaś, gdyż ta rada się przydaje zawsze, a na pomoc z Twojej strony mogę liczyć.
Zdjęcia z kwitnien na 100% będą tu zamieszczone, tak uwielbiam te kwiaty, że zaczynam moją rabatę z hostami, paprociami, liliami i innymi cebulowymi znacznie zmniejszać, w wyniku którym będzie więcej miejsca dla ulubionych i pięknych irysów. Dziękuję, także życzę miłego wieczoru! 

Pozdrawiam, Robert.
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Robercie
Pięknie Ci kwitły Hiacynty. Piękny rząd liliowców od Emila.
Skalnica piękna. Georginia pomarańczowa śliczna. Hortensja różowa piękna. Śliczny mix prymulek.
Lilie ślicznie rosną Cesarska korona pięknie Ci rośnie. Karmnik na drzewku z wiszącą latarenką pięknie się prezentuje.
Samolocik bardzo piękny i oryginalny.
Studnia super. Wóz, taczka piękne. Zdolny chłopina z Twojego szwagra.
Ślicznie forsycja Ci kwitła. Barwinek śliczny. Skalnica w pięknym kolorku. Żonkile piękne. Prymulki pięknie zakwitły.
Pięknie odnowione koło. Po bardzo atrakcyjnych cenach zakupiłeś hostę 'Wide Brim',liliowca Stella D'Oro , liliowca 'Catherine Woodbery'.
Azalia japońska pięknie kwitnie.
Miniaturowy rododendron ślicznie kwitnie. Bodziszki, paproć śliczne. Tulipanki pięknie kwitną.
Iryski pomału szykują się do kwitnienia. Liliowce miniaturowe również.
Wiśnia ogrodowa ślicznie kwitnie. Roślinka skalniakowa to floks szydlasty, który tworzy przepiękne poduchy. Bzy pięknie kwitną. Canna z marketu Tropical Sunrise ślicznie rośnie. Bratki śliczne.
Stokrotki masz urocze.
Piękne i śliczne prezenty
Piaskowiec górski śliczny. Piękna poducha floksa szydlastego. Fajna kamienne grzybki bardzo efektowne są.
Koteczka Astrunia piękna i śliczna. Ten kwiatuszek http://i58.tinypic.com/14nzq75.jpg to Piaskowiec Górski. Szykuje się piękna irysowa aleja
Roślinki pokojowe piękne.

Skalnica piękna. Georginia pomarańczowa śliczna. Hortensja różowa piękna. Śliczny mix prymulek.

Samolocik bardzo piękny i oryginalny.

Pięknie odnowione koło. Po bardzo atrakcyjnych cenach zakupiłeś hostę 'Wide Brim',liliowca Stella D'Oro , liliowca 'Catherine Woodbery'.
Azalia japońska pięknie kwitnie.

Iryski pomału szykują się do kwitnienia. Liliowce miniaturowe również.

Stokrotki masz urocze.

Piaskowiec górski śliczny. Piękna poducha floksa szydlastego. Fajna kamienne grzybki bardzo efektowne są.

Roślinki pokojowe piękne.
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

Paulii, witaj!
Miło mi Cie widzieć w wątku ogrodowym, dziękuję za wszystkie pochwały dla kwiatków, z pewnością dzięki nim będzie się im rosło lepiej.
Czas mija, jeszcze nie tak dawno żegnaliśmy zimę, a witaliśmy wiosnę. Dzisiejszy dzień zapowiada ustępującą wiosnę miejsca dla lata. Jest bardzo cieplutko, aż chce się na dworek iść i cieszyć się tym ciepłem. Aż nie mogę się doczekać, kiedy to takowej pogody dojdą kwitnienia liliowcy, irysów i innych kwiatków.
Jak pogoda Paulii u Ciebie? Pozdrawiam

Miło mi Cie widzieć w wątku ogrodowym, dziękuję za wszystkie pochwały dla kwiatków, z pewnością dzięki nim będzie się im rosło lepiej.

Jak pogoda Paulii u Ciebie? Pozdrawiam

Pozdrawiam, Robert.
saro44 Dziękuję bardzo, aż miło czytać takie wpisy jak Twoje, czy też innych wyżej, na poprzednich stronach.
Także życzę miłego dnia.

Także życzę miłego dnia.

Pozdrawiam, Robert.
saro44Też praktycznie nie znajduje na wiele rzeczy czasu, lecz trzeba to nadrabiać. 

Pozdrawiam, Robert.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Domowe może nieliczne, ale ładne
Gdy irysy zakwitną to będzie działo.

Bufo-bufo Witam w pogodne popołudnie, pogodne może tylko u mnie, dlatego się zapytam, jak tam u Ciebie?
Domowych kwiatków posiadam mało, lecz wystarczająco, jak dla mnie.
Stroczyka udało mi się zakupić za 10 złotych, czyż to nie wspaniała okazja? Jest wspaniały, a barwę ma piękną. Okazały, tylko jednego liścia ma przerwanego w połowie, ale nieszkodzi. Już właśnie się nie mogę doczekać irysów, to będzie dla mnie niespodzianka wielka, ale i uciecha.
Domowych kwiatków posiadam mało, lecz wystarczająco, jak dla mnie.

Stroczyka udało mi się zakupić za 10 złotych, czyż to nie wspaniała okazja? Jest wspaniały, a barwę ma piękną. Okazały, tylko jednego liścia ma przerwanego w połowie, ale nieszkodzi. Już właśnie się nie mogę doczekać irysów, to będzie dla mnie niespodzianka wielka, ale i uciecha.

Pozdrawiam, Robert.
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Cieplutko Pozdrawiam miłego pogodnego weekendu Ci życzę

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

U mnie dokładnie tak samo. Pochmurnie, ale ciepło. Dziękuję i też życzę miłego weekendu. 

Pozdrawiam, Robert.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Robercie
Rodek ładny ma kolorek
Iryski jak rozkwitną to będzie piknie
A Genia ma śliczne iryski,widziałam u niej
taki prezent.
Ja jakoś takich prezentów nie dostaję,, a byłam grzeczna,,hmm mikołaj o mnie zapomniał

Rodek ładny ma kolorek

Iryski jak rozkwitną to będzie piknie

A Genia ma śliczne iryski,widziałam u niej

Ja jakoś takich prezentów nie dostaję,, a byłam grzeczna,,hmm mikołaj o mnie zapomniał

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A u mnie pogoda dzisiaj zmienna była-jak kobieta 

- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Robercie kilka dni mojej choroby , a u Ciebie tyle się dzieje 

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
anabuko1, cześć.
Czekałem bardzo długo na kwitnienie rh mojego, myślałem, że w tym roku będą liście, a tu widać kilka pączków.
Kolorek jest różowy, taki intensywny, kupiłem go na rynku w ubiegłym roku.
Gdy zajrzałem do wątku Geni i ujrzałem tegoroczne kwitnienia, to aż dech zapiera. Cudowne są. Nie wiem w jaki sposób nawet dostałem tą paczkę, to bardzo dobry człowiek.
Uuu, niedobry ten Mikołaj, czemu zapomina o tak dobrych ludziach..
dorcia7
Niedobra jest taka pogoda, wychodzisz i pogoda łądna, a za chwile szybkie zmiany i kicha ze słońca. No tak też bym nazwał taki rodzaj pogody, zmienna jak kobieta.
Mariolciu1962
Jak tam ze zdrówkiem, lepiej? Choróbsko to najgorsze co może być...
Dzieje się, potem kilka dni nie dzieje i tak w kółko.
saro44
Zapraszam serdecznie do wątku. Do nowych nabytków ogrodowych się zejdzie pewnie, na razie nie ma gdzie sadzić
Będę musiał powiększyć terytorium, bez zakupów się nie obędzie!
Dziękuję, też życzę miłego weekendu.

Czekałem bardzo długo na kwitnienie rh mojego, myślałem, że w tym roku będą liście, a tu widać kilka pączków.

Kolorek jest różowy, taki intensywny, kupiłem go na rynku w ubiegłym roku.
Gdy zajrzałem do wątku Geni i ujrzałem tegoroczne kwitnienia, to aż dech zapiera. Cudowne są. Nie wiem w jaki sposób nawet dostałem tą paczkę, to bardzo dobry człowiek.

Uuu, niedobry ten Mikołaj, czemu zapomina o tak dobrych ludziach..

dorcia7

Niedobra jest taka pogoda, wychodzisz i pogoda łądna, a za chwile szybkie zmiany i kicha ze słońca. No tak też bym nazwał taki rodzaj pogody, zmienna jak kobieta.

Mariolciu1962

Jak tam ze zdrówkiem, lepiej? Choróbsko to najgorsze co może być...

Dzieje się, potem kilka dni nie dzieje i tak w kółko.

saro44

Zapraszam serdecznie do wątku. Do nowych nabytków ogrodowych się zejdzie pewnie, na razie nie ma gdzie sadzić

Będę musiał powiększyć terytorium, bez zakupów się nie obędzie!

Dziękuję, też życzę miłego weekendu.

Pozdrawiam, Robert.
Ehh, dzisiaj dla mnie dzień smutny.. dowiedziałem się, że w Biedronce są hortensje piękne niebieskie, różowe i białe, pełne w pąkach już duże. Aż się ucieszyłem, że może kupię, ale nic z tego, porozbierali wszystko, tylko opakowania latały po początku Biedronki. Wkurzyłem się troszkę... ale to nic, jutro jadę do innych marketów, na ryneczek i zobaczę, może coś zakupię.
Jak tam pogoda u was? U mnie dzisiaj bardzo słonecznie, piękny dzień.
Jak tam pogoda u was? U mnie dzisiaj bardzo słonecznie, piękny dzień.

Pozdrawiam, Robert.