Orzechovvy -
Kasiu-Oxalis -
Kasiu-Kasiuta74 -
Kingo
Paulinko -
Tajko -
Pati -
Kamuś
Fajną sprawą jest mieć tak liczne i sympatyczne odwiedziny w swoim wątku

Jeszcze fajniejszą sprawą jest czytać to co piszecie w swoich postach,które za każdym razem są pełne życzliwości,dobrych rad i pełne sympatii
Dzięki Wam za to,że znaleźliście dla mnie czas i na odwiedziny i na pozostawienie śladu Waszych odwiedzin w postaci postów
Orzechovvy - Jeżeli Ty mi tak życzysz to palemka na pewno urośnie duża i zielona
Kasiu-Oxalis - To już druga gerbera kwitnąca po raz drugi-prześcigają się wzajemnie bo druga wypuściła aż cztery kwiatki-zdjęcia przy okazji,które wg mnie są przeciętne
Kasiu-Kasiuta74 -

Livistona rozwija kolejny wachlarz nowego liścia i ma już zawiązek kolejnego
Kingo - Mnie też się podoba jego kwiat,ma oryginalne wybarwienie
Paulinko -
Tajko - Zgadza się,jestem wielkim miłośnikiem storczyków.Ze względu na mój bardzo ograniczony czas ich tematykę będę kontynuował w tym że wątku
Patii - Widok gerber rosnących w ogrodzie jest jeszcze wspanialszy,przyznaję Ci rację
Kamuś - A propos zamknięcia wątku ze storczykami to-

ale postaram się to nadrobić w tym wątku obiecuję i cieszę się,że jako pierwsza z tamtego wątku odwiedziłaś mnie i mam nadzieję,że nadal będziesz zaglądać?
Wszyscy wiemy,że wskazane jest aby szeregu roślinom zapewniać w miarę często spryskiwanie wodą,zwłaszcza jeżeli przebywają w pomieszczeniach nadmiernie suchych,nadmiernie ogrzewanych.Wiadomo,że niektóre z roślin tego nie wymagają albo wręcz spryskiwanie ich jest niewskazane jak np.fiołków afrykańskich,bynajmniej ich liści,które po zetknięciu się z wodą dostają plam i zaczynają chorować.
A zatem tym,którym zimny prysznic nie zaszkodzi nie żałujmy wody i zraszajmy w miarę często co poza ich odświeżaniem i dodatkowym nawadnianiem liści i pędów ma jeszcze jeden plus a mianowicie chroni przed inwazją przędziorka,który nie lubi wilgoci.
W nawiązaniu do mego wstępu wklejam zdjęcia jednej z moich zbiorówek pod prysznicem:
Pozdrawiam Wszystkich